Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Balayage 2.0 är här – allt om nya hårtrenden foilayage

14 sep, 2022 
Foilayage hårtrend
Balayage 2.0 är här. Säg hej till uppdaterade hårfärgningstekniken foilayage! Allt du behöver veta om trenden – och vad den kan göra för dig.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Video: Så schamponerar du håret på bästa sättBrand logo
Video: Så schamponerar du håret på bästa sätt

Trots att det var flera år sedan balayage introducerades och blev vår räddning från hårt markerade, randiga folieslingor har vi ännu inte tröttnat. För vem vill inte ha en mjuk och naturlig uppljusning av håret utan skarp utväxt?

Men säg den trend som består för evigt. Än är det dock inte dags att helt ta farväl av balayage, däremot är vi SÅ redo för uppdateringen, ja, vi kan kalla det balayage 2.0. Säg hej och välkommen till foilayage!

Vad är foilayage?

Foilayge kan beskrivas som det bästa av två världar. Det fina och mjuka resultatet du får av balayage, men med en mer framhävande och tydlig look.

Annons

Foilayage är en slags balayage, men färgen appliceras med folie, precis som när man lägger klassiska slingor, till skillnad från enbart med pensel som man gör med balayage. Tekniken kallas därför foilayage.

Med foilayage skapar du mer framträdande ljusa sektioner i hela håret, samtidigt som du får ett naturligt och sömlöst resultat. Inga skarpa ränder trots folie!

Hur skapar man foilayage?

Färgteknikern delar upp håret i sektioner (precis som med balayage) och applicerar sedan hårfärgen med pensel (också det precis som med balayage), därefter täcks håret med folie under tiden färgen aktiveras. Detta förstärker resultatet av färgen.

Kort sagt: Hårfärgen appliceras precis som när man gör balayage, men resultatet blir mer förstärkt och tydligt tack vare folien.

Färgen som appliceras placeras strategiskt för att se så naturlig ut som möjligt, ingen färg från roten och ibland färgar man från vissa specifika vinklar för ett ännu mer levande resultat. För att inte råka få färg på övrigt hår lägger man sektionerna i foliet, som också amplifierar resultatet.

Annons

Varför foilayage istället för balayage?

Är du på jakt efter ett mer strålande och uttalat resultat, men som fortfarande ser naturligt ut, utan skarpa linjer och utväxt, är foilayage något för dig. Färgen blir mer framhävd av foliet, och den mjuka målningen ramar in ansiktet och skapar liv och rörelse i hela håret. Det blir helt enkelt mer kontrast, fast på ett naturligt sätt.

Vem passar i foilayage?

Alla passar i foilayage, oavsett var på färgskalan du ligger (eller vill ligga) idag. Ljust, mörkt, varmt, kallt, lockigt eller rakt, spelar ingen roll. Är din önskan att naturligt ljusa upp och skapa dynamik i håret väljer du (förslagsvis tillsammans med din färgtekniker) en nyans som passar just dig!

Källa: Glamour.com Foto: Instagram/@rocky_barnes

Se också: Största hårtrenderna 2022Brand logo
Se också: Största hårtrenderna 2022

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons