Hårprodukten som jämförs med favoriten från K18 – så bra är den

Hårprodukten som jämförs med favoriten från K18 – så bra är den

En ny hårsnackis har landat!

Den nya hårsnackisen som fått samma buzz som K18 och Olaplex och ska verka återuppbyggande på djupet. ELLEs Beautyredaktör Carin Hellman har provat Living Proofs nya hypade hårprodukt.
30 januari, 2023
Se Kim Kardashians mest minnesvärda frisyrer genom åren
0:58

Efter reklamen: Se Kim Kardashians mest minnesvärda frisyrer genom åren

(0:58)

Slå på ljud

Dunderkurer för trött och trasigt hår och som reparerar torra trasiga toppar och trötta längder på djupet har varit trendande ända sedan Olaplex klev in i våra liv.

Kurer som varken kan kategoriseras som balsam eller inpackning, utan är mer kan liknas vid en crème, olja, liquid eller serum som arbetar för att bygga upp och stärka hårets keratin-struktur och reparera trasiga toppar och frissiga strån på djupet.

K 18 var senaste hårsnackisen

2021-års succérecept i denna hårkategori var utan tvekan K18 – ingen har väl missat dess hype och omtalade effekt på håret.

K18

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten .

En leave-in-kräm som bär med sig en likande teknologi som Olaplex, men här har man patenterat en molekyl som ska reparera hårets keratinkedjor som ofta går av när håret utsätts för värme, färg och blekning.

Formulan är en en krämig leave-in-produkt som allra helst ska användas efter ett detoxschampo då håret är helt "strippat" från torrschampo och stylingrester.

Så skapar du perfekta lockar – med kökredskapet du garanterat har hemma

Man schamponerar alltså först och använder inte balsam, utan tar en mindre mängd Leave-in molecular reapir hair mask och låter den verka minst fyra minuter innan man fönar eller använder värme.

Hår

Leave-in-krämerna som bygger upp och dämpar friss för alla hårtyper.

Den nya hårsnackissen – Triple bond complex

Och nu har en nykomling i samma kategori blivit en ny snackis och #tiktok-favorit, nämligen Livings proofs Triple bond complex.

Living proof

Klicka på bilden för at tkomma direkt till produkten.

Även denna en leave-in-kräm som ska användas som en veckobehandling, som med hjälp av värme ska göra håret starkare, slätare och glansigare efter bara en användning samtidigt som den ska skydda mot framtida skador. En teknologi som ska reparera trasiga bindningar i hårstrået.

Om man jämför med K18 är skillnaden att man med Triple bond complex schamponerar och applicerar balsam som vanligt (där man med K18 ska applicera produkten direkt efter schamponering, gärna med detox-schampo), sedan i handdukstorkat hår applicerar man två pump triple bond complex och väntar sedan 10 minuter innan man aktiverar produkten genom att blåsa håret.

Redskapet som gör magi för håret – allt om den stora snackisen scalp brush

Hur bra är Triple bond complex?

ELLES beautyredaktör Carin Hellman har testat:

"Jag har provat allt från Olaplex till K 18 och brukar varva båda dessa återuppbyggande produkter när håret känns trött och frissigt. Och har med båda uppskattat att håret verkligen, på djupet känns återuppbyggt och glansigt.

Carin Hellman

ELLEs beautyredaktör Carin Hellman

Så var såklart nyfiken och kastat mig över Triple Bond complex som ska vara i samma genre. Något billigare (499 kr för 45 ml) än K18 (895 kr för 50 ml) var det också skönt att få använda sig av sin vanliga hårrutin med schampo och balsam innan.

Två pump med triple bond räckte perfekt i mitt mellanlånga relativt tjocka hår. Här ska man vänta i 10 minuter innan man använder värmeverktyg och jag applicerade inte något mer än complexet.

Upplever att K 18 ger ett mer utslätat resultat, medan Triple bond gav mer volym och luftighet. Men att båda ger frisk glans och mjukhet som man inte får av en mer "traditionell" leave-in-kräm. Effekten efter föning blev mjukt återfuktad och luftig, men kanske mer som efter att man använt en riktigt bra vårdande blow out-produkt."

Se 5 trendiga frisyrer för lockigt hår
1:01

Efter reklamen: Se 5 trendiga frisyrer för lockigt hår

(1:01)

Slå på ljud