Stora hårtrenden i sommar: Här är peek a boo-highlights

13 jul, 2023 
AvAmie Chorr
Peek a boo slingor är trenden att hoppa på i sommar
En populär sommartrendtrend för håret stavas peek a boo-highlights. Med denna lekfulla och subtila färgteknik får ditt hår extra dimension och din frisyr blir en visuell överraskning som sticker ut.
Annons
Håll sommarhåret återfuktat – med L'Oréal Paris Elvital Dream Length Mask
Håll sommarhåret återfuktat – med L'Oréal Paris Elvital Dream Length Mask

VAD ÄR PEEK A BOO-HIGHLIGHTS?

Om du vill testa något nytt med ditt hår är peek a boo-highlights något för dig. Det är en hårfärgningsteknik där ljusa eller färgglada slingor placeras strategiskt under det övre hårlagret eller slumpmässigt i olika delar av håret. Tanken är att dessa slingor kommer fram som en överraskning när håret rör sig eller du stylar det på olika sätt.

Namnet peek a boo kommer från idén om att slingorna "gömmer sig" under det synliga håret och helt enkelt bara blir synliga vid vissa tillfällen eller vinklar.

HÄR ÄR TRE OLIKA STILAR PÅ PEEK A BOO-HIGHLIGHTS

Det bästa med peek a boo-highlights är att de kan anpassas efter din personliga stil och dina preferenser. Du kan välja mellan olika färgalternativ och placeringar för att skapa en look som är unik för dig. Här är några idéer att inspireras av.

Annons

1. Subtila naturliga slingor

Om du vill behålla en mer naturlig look kan du välja toner som är nära din naturliga hårfärg. Ljusa bruna eller mjuka kopparfärger ger en vacker dimension till mörkt hår.

2. Djärva och färgstarka kontraster

Den som är modig och älskar att sticka ut kan prova levande färgalternativ som rött, blått, blont eller grönt. Dessa färger ger en fantastisk kontrast mot mörkt hår och skapar en riktig wow-effekt.

3. Solblekta effekter

Peek a boo-highlights kan också användas för att simulera solblekta slingor. Genom att välja toner som är ljusare än din naturliga hårfärg kan du skapa en naturligt solkysst look.

Foto: Instagram

00-talets snedlugg gör comeback
00-talets snedlugg gör comeback
Annons