Artikeln innehåller reklamlänkar

Här är budgetvarianten till Olaplex – och den kostar under 150 kronor

27 mar, 2023 
"Bond-repair-treatments" blir allt mer populära – och ett av de senaste efter Olaplex och K18 är ett serum för under 150 kronor. ELLEs Carin Hellman listar nyheterna och den senaste #bond repair-hypen med över 500 miljoner visningar på TikTok.
Annons
ELLE Talks avsnitt 2 – Så tar du hand om huden efter 30
ELLE Talks avsnitt 2 – Så tar du hand om huden efter 30

Så kallade "bond-repair-treatments" – hårprodukter och formulas som med molekylär teknologi ska laga trasiga hårfibrer och slitna toppar har varit en stark pågående trend sedan Olaplex lanserades 2014.

Jag skulle lätt säga att jag är beroende av bonding treatments för mitt hår och jag har verkligen provat igenom dem alla och är ständigt på jakt efter den där perfekta metoden som ger följsamt och glansigt hår, utan att längderna känns tunga och överbehandlade.

lockigt hår
Lockigt, tunt eller kraftigare hår – alla typer mår bra av bonding treatments.Filippo Fortis/launchmetrics.com/spotlight

Och till skillnad från en tidigare hår-hyper som omdiskuterade keratinbehandlingar och brazilian blow outs är nya tiders bond treatments generellt baserade på olika typer av patenterade molykelära teknologier med aminosyror som har möjlighet att tränga ned längre in i hårets struktur, för att verka återuppbyggande.

Annons

Till exempel Olaplex har med sin patenterade molekylteknologi möjlighet att reparera och sammanlänka hårets svavelbildningar, och på så sätt får håret att kännas mjukt, följsamt och "studsigt" utan att det tyngs ned.

blont hår
Bonding treatments fungerar för alla hårtyper.Gregory Scaffidi/launchmetrics.com/spotlight

Senaste bond-treatment på salong är Epres

Men Olaplex och bond-treatment-hypen K18 (länk till Åhlens) har fått nya efterföljare som Livings Proofs Triple bond complex (länk till Lyko) och en av de senaste in på "bonding"-hyllan är salongs- och hemmabehandlingen Epres.

Epres är grundat av en av skaparna till Olaplex, Eric Pressly, och är en treatment för både salong och hemmabruk.

Annons
Epres hemmabehandling
Epres är behandling både på salong och för hemmabruk.

Jag testade Epres nyligen på salong, och där mixas Epres i en färgbehandling och är som en booster som sammanbinder skadade keratinstrukturer i håret och gör det både glansigt och följsamt, utan att håret känns det minsta tungt.

Epres före efter
Beautyredaktör Carin Hellman före och efter Epres-behandling.

Hemmabehandlingen är också engångsbooster som hälls i en sprayflaska och fylls på med vatten – man behandlar sedan håret genom att spraya behandlingen jämnt över hela håret, låter det sedan verka 10-20 minuter för att sedan tvätta håret som vanligt. Klart!

Annons

Nya budgetfavoriten av bonding treatments

Och i kölvattnet av alla mer priskänsliga behandlingar på salong och för hemmabruk såg nyligen en budgetvariant dagens ljus. Och i dagsläget har #bondrepairloreal på bara några veckor genererat över 500 miljoner visningar på TikTok.

Elvital Bond repair (länk till Lyko) är L'Oréal Paris svar på bonding treatments, men här får man inte bara en produkt, utan en hel hårserie med två olika schampo, balsam och ett efterbehandlande hårserum.

Bond repair L'Orèal
Elvital Bond repair från L'Órèal Paris.

Evital Bond repair serum är en prisvärt alternativ

Jag var nyligen i Paris och fick en grundlig genomgång av serien av kemisterna i laboratoriet som skapat Elvital Bond repair. I formulan har man konsekvent arbetat med citronsyra, som har förmågan att öppna upp hårets bindningar och på så sätt tränga in längre i stråt för att ge plats åt en återuppbyggande och återfuktande effekt på stråna.

Annons

Schampo kommer i två varianter, ett mer detox-liknande som kan användas en gång eller varannan vecka, och kompletteras med balsam.

Och som efterbehandling och produkten som rönt störst hype är Elvital Bond repair leave-in serum (länk till Lyko), som med prisbilden på 135 kronor står sig klart lägre än många andra ditos i genren.

Bond repair L'Orèal
Elvital Bond Repair leave-in serum, klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bond repair leave-in serum (länk till Lyko) är en leave-in produkt som används som sista steg i fuktigt hår, innan fön eller värmeverktyg.

@chloelloyd

Lets test the new @L’Oréal Paris Elvive Bond Repair range ✨ Their deepest repair yet to instantly transform your hair & leave it feeling silky, soft & strong than ever! I was so impressed with the results and love that this brings top hair care technology at an accessible price point 👏🏼AD. #LorealBondRepair #haircare

♬ original sound - Chloe Lloyd

Resultatet blir både mjukt och följsamt, med studsig glans och kan definitivt ses som ett bra budgetalternativ till andra fantastiska bonding treatments. Och i sociala medier fortsätter #bondrepair- taggen att fyllas på med tips och tricks för hur man bäst kan använda den.

Annons

Foto: Filippo Fortis, Gregory Scaffidi/launchmetrics.com/spotlight.

Annons
Innehåller annonslänkar