Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Oväntade detaljen bland säsongen hårtrender

12 jan, 2024 
hår diadem trend vår 2024
Vårens hårtrender har ett tydligt tema: det naturliga står i fokus. På säsongens visningar såg vi även en hel del oväntade beautydetaljer som många millennials garanterat känner igen. Är du redo för det här?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Korta klipp, enkel volym och naturliga hårfärger – vårens hårtrender erbjuder något för alla. Och på flera av säsongens visningar såg vi tydliga influenser från 00-talet.

Valentino och Hermès visade till exempel att sidbenen är en frisyr vi kommer att se mer av, samtidigt som Proenza Schouler och Zimmerman bekräftade att en era kan vara över. Spikraka längder är här för att stanna!

beauty trend hårdetalj diadem 2024
launchmetrics.com/spotlight

En annan otippad beautydetalj är den stora favoriten från förr: zig-zag-diademet. Här är allt du behöver veta om håraccessoaren!

Annons

Vårens trendiga håraccessoar – diadem

Under 2023 var rosetten den dominerande beautyaccessoaren och året där innan var det hårklämman som fick full fokus.

Säsongens stora beautytrend stavas i stället diadem – helst i den omtalade zig-zag-varianten som många millennials är bekanta med. Favoriten från förr syntes blandannat på Givenchys SS24-visning i Paris. Men vi kommer även att se mer av det klassiska diademet. Hon Chanel var det smyckat med blommor, medan Nina Ricci bjöd på en bredare variant av hårbandet.

Foto: Launchmetrics/Spotlight

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons