Cloud skin – makeuptrenden som ger filtereffekt

06 feb, 2023 
cloud skin trend makeup steg för steg mindre synliga porer
Nu säger vi hej då till maxad glow – här är nya trenden som ger en perfekt soft matte-effekt till huden. Och det är SÅ enkelt!
Annons
ELLE Beauty: Min rutin – med Nicole Falciani
ELLE Beauty: Min rutin – med Nicole Falciani

Dolphin skin, glass skin, glazed donut skin... De senaste säsongerna har den ena beautytrenden efter den andra fullkomligt dominerats av glow, glow, glow. Och ännu har vi inte riktigt fått nog av den läckra lystern!

Däremot ser vi nu hur basmakeupen sakta börjar få en mer soft matte-effekt och lystern blir något mer dämpad. Därför känns den nya trendmakeupen "Cloud skin" mer passande än någonsin!

Här är allt du behöver veta om trenden som bjuder på ursnygg filtereffekt.

Vad är cloud skin?

2023 spås bli ett molnigt år – i alla fall om vi ska följa den senaste makeuptrenden. I år är nämligen året då den glossiga basen får ge plats åt en något mattare finish. Cloud skin följer trenden till punkt och pricka och beskrivs som en soft focus-bas. Grunden är fortfarande glow men i en något mer diskret variant.

Annons

Den minimalistiska basen handlar om att ge huden en mjuk, airbrushed look. Cloud skin skulle kunna beskrivas som en kombination mellan nutidens naturliga sminkning och den perfekta makeup vi såg i mitten av 2010-talet då ordet "flawless" användes flitigt. Du kanske minns den fullt täckande basen tillsammans med den felfria contour-tekniken som också kombinerades med brows on fleek?

Hur gör man cloud skin?

Cloud skin är något mer täckande än den basmakeup vi sett mycket av de senaste säsongerna. Men fortfarande handlar det om att ge en lätt och sofistikerad look till huden.

@christxiee

Apparently we are done with glowy skin & now onto CLOUD SKIN☁️ honestly love how it looks but i miss the natural skin trend😭

♬ original sound - Christie X🤍

Fokusera på att ge glow till ansiktet med hjälp av en primer eller ansiktsolja och välj en foundation som är medel till fullt täckande. Applicera rouge, bronzer och concealer – men tänk på att produkterna gärna ska vara flytande eller kräm för att ge just den daggiga lystern till huden.

För att ge den soft focus-finish som cloud skin innebär avslutar du makeupen med att applicera ett puder över ansiktet (gärna med hjälp av en åpowder puff) för att ge mer täckning och en riktig filtereffekt!

Foto: Instagram

Se 5 trendiga frisyrer för lockigt hår
Se 5 trendiga frisyrer för lockigt hår
Annons
Innehåller annonslänkar