Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Experten: bästa skönhetsprodukterna för dig som är gravid

14 okt, 2021 
AvEmma Unckel
emma unckel beautytips gravid
Lyser gravidglowet med sin frånvaro? Har du fått extra känslig hy och är torr från topp till tå? ELLEs profil Emma Unckel listar sina beautyfavoriter som boostar och återställer både kropp och ansikte.
Annons

ELLEs profil Emma Unckel fick i början av september 2020 en liten tjej och familjen Unckel växte från fyra till fem. Men hennes graviditet vart tuff – vilket inte minst syntes i ansikte och på kroppen. Så här sa Emma när hon var gravid i vecka 21:

– Det är tredje gången jag är gravid nu! I början av september kommer det en liten tjej till familjen – sådan lycka! Men min graviditet har varit allt annat än en dans på rosor denna gång. Kraftigt illamående i över tre månader, förlamande trötthet och en kropp som sprutar så mycket hormoner åt alla håll och kanter att den tills slut sparkade bakut. jag fick finnar i ansiktet och kroppen blev torr och knottrig. Nu i vecka 21 börjar saker och ting stabilisera sig och så klart beror det på att jag kommit halvvägs in i graviditeten, men också att jag faktiskt lagt om min hudvårdsrutin, adderat skonsamma produkter och boostat kroppen (läs öst på) med bra fukt.

Annons

Men hur gjorde Emma för att få bukt på alla hormoner och vilka produkter gav henne det berömda gravidglowet? Här är hennes bästa beautytips med produkter som ger extra näring och lockar fram glowet vi alla önskar! Och självklart funkar produkterna lika bra på icke gravida!

BÄSTA GRAVID-PRODUKTER FÖR KROPPEN

1. MANDELOLJA, A-PRO – SMÖRJ DIN GRAVIDMAGE

Mandeloja från A-pro är mirakeloljan som passar hela kroppen och den passar även utmärkt i torrt hår, händer och fötter. Skonsam även för användning i det känsliga underlivet och för att undvika bristningar. Pluspoäng för att mandeloljan är väldigt billig. Läs mer om mandeloljan och köp den här. (reklamlänk)

MANDELOLJA, A-PRO
Mandelolja från A-pro – passar bra för gravidmage och känsligt underliv. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

2. STRECH MARK MASSAGE OIL, WELEDA

Inga konstigheter, bara en väldigt bra ekologisk olja som motverkar hudbristningar. Går ner på djupet utan att kladda, doftar svagt av citrus och ger massor av glow på hela kroppen och magen. Tips: glöm inte att fortsätta att smörja in kroppen med denna olja även efter graviditeten för att hålla den mjuk och smidig under tiden återhämtar sig. Strech mark massage oil, Weleda. Läs mer om oljan och köp den här. (reklamlänk)

Annons
weleda stretch mark massage oil gravidolja bristningar funkar
Weleda stretch mark massage oil är en bra gravidolja som förebygger bristningar. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

3. TORRBORSTE, DR BARBARA STURM

Det finns ingenting som ger en sådan renande och avsvällande känsla på kroppen som att ge den en omgång av torrborsten innan dusch. Tar bara några minuter och kickar igång hela lymfsystemet. Bli inte förvånad om du måste kissa flera gånger mer än du brukar om du får in denna ritual i hudrutinen! Läs mer om torrborsten och köp den här. (reklamlänk)

torrborsta gravid bästa
En bra torrborste för dig som är gravid. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

4. KROPPSBALM, NUXE

En underbart vårdande balm som smälter och blir till en närande olja på kroppen. Håller dig återfuktad hela dygnet och doftar honung, bara en sån sak! Melting honey body oil balm, Nuxe. Läs mer om produkten och köp den här. (reklamlänk)

Annons
nuxe melting honey body oil balm gravid
Återfuktande body oil balm från Nuxe är vårdande och djupt återfuktande. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

5. Stretch mark expert, CLARINS – minskar bristningar

Strech mark expert från Clarins är en mjukgörande kräm som minskar uppkomsten av bristningar och håller huden mjuk och smidig. Perfekt för dig som föredrar en maffig kräm istället för olja. Läs mer om krämen och köp den här. (reklamlänk)

clarins body partner stretch mark expert gravid
Stretch mark expert från Clarins är bra mot bristningar på gravidmage.

6. Återfuktande fotkräm, PEDICARE – perfekt för trötta svullna fötter

En härlig kräm som är djupt återfuktande och svalkar trötta, torra och svullna fötter. Innehåller massor av fukt, sheasmör samt karbamid, kladdar inte och ger en omedelbar effekt! Intensivt vårdande fotkräm, Pedicare. Läs fler recensioner och köp fotkrämen här. (reklamlänk)

Annons
återfuktande fotkräm pedicare
Klicka på bilden för att komma till den återfukande fotkrämen.

Bästa gravid-produkterna för ansiktet

1. Beauty roller, Amelie Soie – hjälper mot svullnad i ansiktet

Denna roller är magi om du vill få ett omedelbart lyft i ansiktet samt få bort svullnader och pluffsighet i ansktet. Tips! Jag brukar lägga en sheet mask och rolla med denna roller samtidigt för extra wow-känsla och gloweffekt. Läs fler recensioner och köp skin rollern här. (reklamlänk)

beauty roller gravid amelie soie
En beautyroller hjälper till att få bort svullnad i ansiktet när du är gravid. Klicka på bilden och kom direkt till rollern.

2. Peptide4 plumping pillow facial, Elemis – perfekt ansiktsmask för gravida

Vakna som en nyponros med hjälp av Plumping pillow facia från Elemis. Denna fuktbomb till sovmask fyller på dina fuktdepåer medan du sover. Läs fler recensioner och köp nattmasken här. (reklamlänk)

Annons
elemis peptide4 plumping pillow facial hydrating sleep mask ansiktsmask gravid
Peptide5 plumping pillow facial, hydrating sleep mask från Elemis är en bra ansiktsmask för dig som är gravid. Klicka på bilden och kom direkt till produkten

3. SPF 50+, Avène – bra solskydd för dig som är gravid

Att din hy blir extra känslig under en graviditet vet ni säkert redan om. Oftast kommer pigmentfläckar som en brev på posten så fort solen behagar att kika fram. Denna nya tunnflytande SPF passar den mest känsliga hud, är återfuktade och ger en matt finish som sitter länge utan kladd. Reflexe solaire SPF 50, Avène. Perfekt i handväskan. Läs mer om solskyddet och köp det här. (reklamlänk)

4. Fuktserum, Bioderma

När man är gravid ska man inte krångla till det. Detta fuktserum innehåller mest bara fukt och det säger slurp på den mest känsliga hud. Tips om du är extra torr: lägg ett tjockt lager serum liket en mask och låt all fukt ätas upp av huden. Hydrabio serum, Bioderma. Läs mer om serumet och köp det här. (reklamlänk)

bioderma hydrabio serum gravid bästa
Bioderma hydrabio serum är perfekt hudvård för gravida. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

5. Lip Balm, Medik8 – multibalm som mjukar upp

Treatment super balm från Emma S, är ett precis som namnet säger en hjälte som mjukar upp narighet och torra fläckar både i ansiktet, händerna och på läpparna. Mums! Läs mer om läppbalsamet och köp det här. (reklamlänk)

Annons
medik8 lip balm gravid
Medik8 lip balm – perfekt multiprodukt för gravida. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

6. Glow play blush, mac – perfekt rouge

Rouget, glow play blush från MAC, ger pigga kinder snabbt! Detta rosapoppande blush ger dig glada kinder på sekunden. Tips! Addera även lite av rouget på ögonlocket för en inramad rosig look. Läs mer om rouget och köp det här. (reklamlänk)

glow play blush mac rouge bästa
Rouge från Mac piggar upp. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

7. Daily Repair Mousse, Evy – skyddar huden

Den mest känsliga hy kan behöva ett extra skydd. Daily repair mousse från EVY, lägger sig som en skyddsbarriär på huden, ger massor av fukt och täpper inte igen porer. En vinnande produkt om du tex har problem med eksem. Läs mer om produkten och köp den här. (reklamlänk)

Annons
daily repair mousse gravid evy
Daily repair mousse, Evy – perfekt skyddande produkt för gravid-hy. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.

8. Miracle second skin foundation, Max Factor – bästa foundation för gravida

Miracle second skin foundation från Max Factor innehåller lugnande kokosmjölk, återfuktande aleo vera och boostande pre- och probiotika samt C- och E-vitamin. Som grädde på moset ger denna en fantastisk lyster och har en utjämnade effekt på huden. Extra plus för att den har SPF 20 och är så prisvärd. Läs fler recensioner om foundationen och köp den här. (reklamlänk)

max factor foundation gravid
Miracle second skin hybrid foundation, Max Factor är bästa foundation för gravida. Klicka på bilden och kom direkt till produkten.
Annons
Beauty & Bubblor: Sminkspecial med Nora KourkisBrand logo
Beauty & Bubblor: Sminkspecial med Nora Kourkis

LÄS MER:

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons