Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Ballerina bun – säsongens trendiga låga hårknut

12 aug, 2023 
ballerina bun hår trend styling
Messy bun får se sig besegrad – säsongens snyggaste styling stavas Ballerina bun! Här hittar du bästa hårinspirationen på den enkla och eleganta hårknuten.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Allt du vill veta om skinboosters – ELLEs skönhetsredaktör ger sina bästa tipsBrand logo
Allt du vill veta om skinboosters – ELLEs skönhetsredaktör ger sina bästa tips

Den slarviga knuten har länge varit en given favorit inom hårstyling, men nu ser vi en ny variant göra entré! Vi pratar såklart om säsongens stora snackis, Ballerina bun. Chanel, Zimmerman och Saint Laurent visar alla att den låga, strama knuten är it-stylingen vi kommer att se mycket av framöver.

Vad är ballerina bun?

En klassisk Ballerina bun fästs med hjälp av en donut (likt håret på en ballerina), men looken går att få till på mängder av olika sätt! Huvudsaken är att du siktar lågt och sätter knuten långt ner i nacken – gärna i kombination med en trendig backslick.

Annons
balleringa bun hårknut fläta

SÄSONGENS TRENDIGA HÅRSTYLING: BALLERINA BUN

Tillsammans med en backslick, i en omtalad donut eller insvept i en snygg fläta – den eleganta och samtidigt så enkla hårknuten finns i mängder av varianter! Det bästa av allt? Stylingen går såklart även att få till i kort och tunt hår!

Hårstyling: låg knut

ballerina bun hårstyling frisyr trend

Chic, modern och riktigt elegant – Ballerina bun är en hårstyling som passar alla hår och alla tillfällen.

Annons

Hårstyling: låg knut i fläta

låg knut i fläta hår trend ballerina bun

En trendig variant av den tidlösa knuten är att kombinera Ballerina bun med en fläta – antingen bara som en slinga runt knuten, eller att du först flätar håret och sedan fäster det som en knut i nacken.

Hårstyling: stram låg knut

ballerina bun stram låg knut hår

Det är dags att rota fram hårdonuten (som var en riktig favorit i början av 2010-talet)! Donuten är extra tacksam eftersom den ger hårknuten en fylligare look.

Annons

Hårstyling: låg knut i tunt hår

hårstyling trend höst låg knut tunt hår

Det kan vara svårt att få till en stor och voluminös messy bun i ett kort och tunt hår, men misströsta inte! En stram ballerina bun är det perfekta alternativet. Kombinera med en backslick och fäst håret som sticker ut med hårnålar.

Hårstyling: slarvig låg knut

slarvig låg knut ballerina bun

Vill du ha en något mer avslappnat variant av Ballerina bun går det såklart att sätta håret i en lösare knut och låta delar av luggen hänga fram.

Foto: Launchmetrics/Spotlight

Annons