Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Beautyprofilen Babba Rivera: "Min beautyrutin och så skapade jag mitt eget hårvårdsmärke"

19 jan, 2023 
Mode- och beautyprofilen Babba Rivera inte främmande för utmaningar. Nu har hon även startat sitt eget hårvårdsmärke – klart att vi vill veta allt om Babbas beautyrutin.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Beauty: Min rutin – med Daniela RathanaBrand logo
ELLE Beauty: Min rutin – med Daniela Rathana

, Hon har utsetts till Årets supertalang av Veckans affärer, varit med på Forbes prestigefulla lista över världens främsta talanger under 30, startat marknads- och PR-byrå och drivit upp flera bolag – och nu senast sitt eget hårvårdsmärke Ceremonia.

Babba Rivera
Babba Rivera.

Babba Rivera (tidigare Canales) är uppväxt i Kristanstad, med chilenska föräldrar och har haft Europa och numera New York som sin arena sedan hon gick ut gymnasiet. Hon är en stilikon och beautyinspiration som nyligen startat sitt eget hårvårdsmärke Ceremonia.

Annons

– Ceremonia är i mångt och mycket svaret på mitt egna behov – en hårlinje som fokuserar på hårets hälsa med kraftfulla naturliga ingredienser från latinamerika. Ceremonia erbjuder något för alla, även för de som inte har latinamerikanskt ursprung. Vi hämtar inspiration från de ritualer jag växte upp med, ärvda seder från min kultur och exotiska ingredienser från regionen så som guava, aloe vera, papaya och yucca.

Startat Ceremonia med fokus på hårvård för alla

Babba startade Ceremonia 2020, mitt under pandemin och lanserades 2022 på NK i Stockholm och Göteborg.

Ceremonia
Ceremonia med hårvårdsprodukter för alla hårtyper.

– Något som inte alla vet, är att inom Latinamerika finns alla hårtyper representerade. Det finns många blonda personer med tunnare hår i länder såsom Argentina, samtidigt som det också finns flera Latinamerikaner med afrohår från till exempel Dominikanska Republiken. Vår kultur har hela spektrumet av hårtyper och Ceremonia erbjuder därmed också produkter för alla typer av hår. Gemensamt för alla våra produkter är att de är näringsrika. Produkterna ska inte bara hjälpa dig med dagens frisyr, utan gärna också förbättra hårets kvalitet över tid.

Annons

Vad är viktigast för dig i din beautyrutin? Vad kompromissar du aldrig med?

– Viktigast för mig är näring. Jag kompromissar aldrig med ingredienser och är generellt mer intresserad av vårdande delen av beauty. Det innebär att jag spenderar mest tid på hudvård och hårvård, versus smink och hårstyling.

Babba Rivera
Babbas hårvård Ceremonia har sedan 2020 vunnit flera prestigefulla beauty awards.

Vad får dig att må bra och känna dig som mest harmonisk?

– Jag älskar beautyprodukter som skapar en ritual. Vår hårbottenolja, Aceite de Moska, (reklamlänk) tillsammans med massageborsten för hårbotten är ett perfekt exempel på detta.

Annons

Jag använder mig av dessa produkter en gång i veckan och det är nu höjdpunkten på veckan för mig. Jag tar min tid, låter oljan sjunka in i hårbotten medan jag ger mig själv en lugnande hårbottenmassage. Jag kommer ned i varv och brukar passa på att lägga på en ansiktsmask när jag ändå är i farten.

Du är tvåbarnsmamma – ditt bästa beautyhack när man är mitt uppe i småbarnsåren?

– Använda sig av kvällarna för egentid. Istället för att hamna framför teven när barnen äntligen somnat, varför inte tappa upp ett bad och varva ned med lugn musik?

Annars är mitt bästa tips att maximera vardagliga moment. Till exempel att ha en ansiktsskrubb i duschen, så kan uppgradera sin dagliga snabbdusch med en trevlig produkt. Eller att passa på att basta på gymmet om det finns. 10 minuter i bastu är en otrolig omstart för mig, ger så mycket mer än vanlig vila.

Babba Rivera

Hur resonerar du kring att ta hand om sin hy och ditt hår från när du var 20 + till att vara 30+?

Annons

– När jag var 20 var jag mest fokuserad på att nå direkta resultat och spenderade därmed mestadels av min tid och pengar på smink och hårstyling, men idag är jag mer fokuserad på att vårda och bevara spänstighet i hy och hår genom produkter som har upplyftande ingredienser.

Det bästa beauty-tips du gett och fått?

– Att använda produkter över natten! Jag älskar att sova med vår Aceite de Moska (reklamlänk) olja i håret och tvätta av den morgonen efter. Samma sak med vissa ansiktsmasker, som Mantles Dream Mask (reklamlänk). Så ljuvlig rutin!

Hur ser du på kopplingen skönhet/wellness?

– Jag är väldigt intresserad av alternativmedicin och de fantastiska möjligheter som naturen erbjuder, både för beauty och wellness. Jag tycker generellt inte om att ta kosttillskott, utan tror mer på en balanserad kost. Vår hy, kropp och hår är på många sätt en reflektion av inre hälsa, vilket betyder att vi måste ta hand om oss själva på ett holistiskt sätt och inte bara genom krämer och smink.

Annons
Babba Rivera
Ceremonia finns numera på NK .

Dina bästa beauty-spots i din nuvarande hemstad New York?

– Jag älskar The Well, ett underbart ställe för sound baths, meditation, massage och ångbastu mm. De har också en härlig hälsobar.

Jag kan också starkt rekommendera Tracie Martyn för ansiktsbehandlingar. Hit går alla kändisar för vad de kallar för "red carpet facials". De är verkligen helt fantastiska. De använder sig av patenterad teknik och naturliga ingredienser. Perfekta mötet mellan vetenskap och natur.

Namn: Babba Rivera

Ålder: 32 år

Bor: New York City

Annons

Familj: Make och två döttrar (2 år och 7 månader) och en liten bostonterrier hund.

Följ på Instagram: @babba

Babbas beautyfavoriter för ansikte, kropp och hår

Bästa mask, Clarifying Mask – Tata Harper

"En perfekt reset för huden efter en lång vecka av stress, smink och allmänt täppta porer. Ger tydliga resultat och känns riktigt lyxig!"

Läs mer om produkten och köp den här. (reklamlänk)

Tata Harper
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa återfuktande crème, Rich Cream – Augustinus Bader

"Den enda produkten som håller mig ordentligt återfuktad under vintern. Jag får otroligt torr hud och oftast tycker jag det är svårt för min hud att absorbera tjocka krämer, men denna absorberas utan att lämna ett tjockt lager ovanpå, samtidigt som den också håller mitt ansikte återfuktat hela dagen."

Annons

Läs mer om produkten och köp den här. (reklamlänk)

Augustinus BAder
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa serum, Hydrating Serum – Björk & Berries

"Jag älskar att använda flera hudprodukter lager på lager för maximal återfuktning, och detta serumet är den ultimata grunden för min hudvårdsrutin. Den absorberas enkelt och hjälper min hy att absorbera nästa lager av kräm."

Läs mer om produkten och köp den här. (reklamlänk)

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa body scrub, The Hot Ex – Mantle

"Ger en riktig spa känsla hemma! Skrubben exfolierar och ger en värmande effekt som känns otroligt lyxig."

Annons

Läs mer om produkten och köp den här. (reklamlänk)

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa hårolja, Aceite de Moska – CEREMONIA

"En magisk olja! Den hjälper mig att hålla hårbotten balanserad, reducerar klåda, mjäll och flottiga rötter. Samtidigt som den hjälper till att påskynda hårtillväxt."

Läs mer om produkten och köp den här. (reklamlänk)

Hårolja Ceremonia
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa hårtreatment, Papaya Scalp Scrub – Ceremonia

"En gång i veckan byter jag ut mitt vanliga schampo för vår papaya hårbottenskrubb som fungerar som en exfolierande schampokur. Rötterna lyfts upp och får ny volym. En riktig favorit, som dessutom vunnit fyra stora priser i USA för bästa produkt – ELLE Beauty Award inkluderat!"

Läs mer om produkten och köp den här. (reklamlänk)

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Foto, porträtt på Babba// JEFF THIBODEAU

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons