Ashley Graham om kroppspositivism och bästa beautytips

Ashley Graham.

Hon är amerikanska supermodellen som inspirerar och hyllar kroppspositivism. Klart att vi vill veta allt om Ashley Grahams beautyrutiner och allra bästa brun-utan-sol-tips!
30 mars, 2021
0:56

Efter reklamen: 9 Hollywoodstjärnor som är genuint kroppspositiva

(0:56)

Amerikanska toppmodellen Ashley Graham är ett välkänt ansikte inom modeindustrin där hon ständigt kämpar för kroppspositivism och förändrat kroppsideal.

Under hennes decennium långa karriär (hon scoutades som tonåring av en modellagentur i ett köpcentrum i Nebraska, där hon växte upp) har Ashleys prytt flertalet omslag till världens största tidningar och promenerat prestigefulla catwalkvisningar, tagit sig ann programledarroller, Ted talks och är en stark röst för synen på ändrade kroppsideal. Förra året blev hon också mamma då hon och hennes man Justin Ervin sin första son, Isaac.

Detta är bara några av de orsaker som bidragit till att hon är en av de mest välbetalda modellerna i modevärlden och fortsätter ta sociala medier med storm.

Ashley Graham för St.tropez

Ashley Graham i selfie-mood på plåtning för St.Tropez.

"Du är modig, du är briljant, och du är vacker" är mantrat 33-åriga Ashley Graham lever efter varje dag. Hon menar att man alltid ska tänka och prata positivt om sig själv då det är så du gör för att känna dig mer självsäker.

Ashley Graham för St. Tropez.

Har du alltid haft gott självförtroende?

– Självförtroende är en resa för alla och ingen resa är sig lik. Det är många gånger i mitt liv som jag inte kunnat känna mitt värde, speciellt de gångerna när jag verkligen inte gillade hur jag såg ut i spegeln.

Ashley Graham brun utan sol.

Ashley backstage på plåtning för St. Tropez.

– Jag har ändå haft turen att ha blivit uppfostrad av en familj som lärde mig vikten av att känna mig trygg i min egen kropp och mitt eget sinne, de dagarna när jag kämpade som mest med mitt självförtroende påminde min mamma mig om att min kropp hade förmågan att förändra någons liv en dag.

Ashley för St.Tropez.

Hur ser du att skönhet- och modeindustrierna har förändrats sedan du började arbeta i branschen?

– Jag är glad att se de framsteg vi gjort och all förändring som har skett, men vi har fortfarande en lång väg att gå tills alla känner sig accepterade och representerade. Är det något jag ser fram emot så är det att få mer representation över skönhet och mode och att alla ska jobba för att göra branschen mer inkluderande.

Ashley är mamma och karriärskvinna som ibland har hektiska och stressiga dagar – efter några år av användandet av brun-utan-sol har hon insett att det är ett snabbt och effektivt sätt för att få en härlig lyster på ett hälsosammare, säkrare och snabbare sätt.

Ashley Graham.

När började du använda brun utan sol och varför?

– Jag började använda det efter att jag insåg hur skadliga solarium kan vara för huden. I gymnasiet solade vi ibland varje dag eller till och med två gånger om dagen! Några år senare började jag verkligen märka effekterna. Första gången jag använde brun-utan-sol var inför ett modelljobb, det var då jag insåg hur snabbt, enkelt och säkert det var, och jag gick aldrig till en solarium igen!

Varför har du valt att arbeta med just St.Tropez?

– Jag har alltid tagit väl hand om min hud och försöker alltid vara medveten om hur mycket solexponering jag får. Jag älskar vad St.Tropez-produkter gör då de ger en naturlig och gyllenbrun bränna under hela året utan att behöva spendera längre tid i solen.

Ashley Graham för St. Tropez.

Ashley Graham för St. Tropez.

– Det jag gör har alltid handlat om att inspirera och uppmuntra alla att verkligen älska sin kropp och huden de är i. Genom att visa din kropps tacksamhet och behandla dig själv med omsorg lyser du inifrån.

Jag är så glad för min egen nya BUS-produkt – Ultimate Glow Kit som är i samarbete med St.Tropez. Det är en brun-utan-sol-mousse, Luxe Whipped Crème Mousse och en applikatorhandske som jag designat. Den ger en omedelbar naturlig glöd samtidigt som den utvecklas till en gyllenbrun färg som varar i upp till en vecka. Den innehåller också hyaluronsyra och vitamin E för extra återfuktning, så det är en dröm.

– Jag älskar även att det bara blir torrt på några sekunder utan färga av mina vita lakan! Den subtila doften är också inspirerad av några av mina favoritdofter. Den luktar så gott!

Ashley Graham på plåtning för St. Tropez.

Vad är dina hemligheter till en hy med lyster?

– Vatten! Återfuktning måste ske från både insida och utsida, sen är det alltid bra att bära SPF, även de dagar då du tror att du inte behöver det. Och när jag använder produkter för att förbättra min lyster, ser jag alltid till att produkten har en ultrahydrerande formel.

– Denna pandemi har varit utmanande för oss alla, både socialt och psykiskt. Rutiner är också något som är svårt att hålla kvar under pandemin, men som är en viktig del i att vi ska må bra.

Vilka skönhetsrutiner har du haft under pandemin?

– Jag ska vara ärlig, det finns många saker jag inte fortsatte med på i början av pandemin. När karantänen väl fortsatte började jag fokusera mer på egenvård men även ett försök att komma tillbaka till min dagliga skönhetsrutin. Jag har upptäckt att mindre är mer, så jag har faktiskt tagit bort några steg från min typiska rutin.

– Sen har jag alltid föredragit att duscha på natten, så tiden efter att Isaac min son har lagt sig blir den tiden då jag verkligen kan fokusera på mig själv.

Backstage för St.Tropez.

– Jag älskar att använda St. Tropez's Self Tan Express Mousse för en snabb boost - även om vi tillbringar större delen av vår tid hemma, inget får mig att må bättre än en fantastisk solbränna. Self Tan Purity Face Mist är också så lätt att använda, jag sprayar bara på den före sängdags och vaknar med en hälsosam bränna.

– Jag har fokuserat på att ta hand om min hud mer än någonsin och tror att det definitivt kommer att bära in i min rutin 2021 och därefter. När min hud känns tråkig sträcker jag mig alltid efter St.Tropez's Purity Vitamins Face Serum för att lysa upp saker. Formeln är superåterfuktande med hyaluronsyra och ger en extra boost tack vare C-vitamin och D-vitamin för att skydda mot fria radikaler. Det handlar om multitaskingprodukter idag!

Foto: Erin Baiano/St. Tropez

LÄS MER:

Årets bästa BB- och CC-creams för naturlig täckning

Brun utan sol för ansikte & kropp – årets bästa produkter & tips för perfekt resultat