Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Ariana Grandes omtalade signatureyeliner – så får du till den

24 aug, 2021 
Hur lyckas man med den perfekta eyelinern och är det ens möjligt att få vingen jämn på båda ögonen? Absolut! I alla fall om du frågar Ariana Grande. Här är steg för steg-guide (och produkterna som gör jobbet) för att skapa stjärnans signaturlook!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Taylor Swift med sitt röda läppstift, Dakota Johnson med sin trendiga lugg – och såklart Ariana Grande med sin extravaganta eyeliner! Många kändisar har hittat sin signaturlook, och en del går knappt att känna igen utan den... När det kommer till just eyeliner krävs det en del träning för att få till snitsen, men när du väl hittat rätt teknik kan du skapa vingar som får ögonen att lyfta.

Här är Ariana Grandes grandiosa (!) signatureyeliner – och så får du till den. Det är inte så svårt som det verkar!

Ariana Grande signature look

Hur lägger man eyeliner?

Det första steget är att hitta en eyeliner du trivs med och tycker är lättast att hantera. Vill du ha knivskarpa linjer är en liquid eyeliner i tusch i regel enklast att använda. Vill du däremot ha en lite sotigare look är en kajal eller en geleyeliner mest lämpad för jobbet. Båda går att sudda ut – vilket också gör att du inte behöver vara ett megaproffs!

Annons

Ariana Grandes eyeliner – så gör du

Ariana Grandes berömda cat eye-look funkar till både vardags och fest – det har sångerskan visat fler gånger! Här är knepen och produkterna som gör att du lyckas varje gång.

Ögonprimer, Eyeshadow primer potion original – Urban Decay

Klassikern Eyeshadow primer potion original är en ögonprimer som får både ögonskugga och eyeliner att sitta extra bra under dagen. Den lätt färgade primern suddar bort rodnad och små blodådror på ögonlocken och gör ytan jämn, vilket gör att eyeliner glider på ännu (!) lättare.

Eyeshadow primer potion original finns att köpa här (reklamlänk).

Urban Decay ögonprimer
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Smal eyeliner, Super skinny eye marker eyeliner – Nyx

Vill du vara säker på att du har full kontroll över din eyeliner ska du satsa på en tuschpenna med en smal spets. Den megahyllade budgetfavoriten Super skinny eye marker ger snygg svärta och bra färg och har framförallt en trådsmal filtspets som är enkel att dra raka linjer mer.

Annons

Super skinny eye marker finns att köpa här (reklamlänk).

Nyx eyeliner
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Vegansk eyeliner, Tattoo liner eyeliner – KVD Vegan beauty

Föredrar du veganska produkter är klassikern Tattoo liner eyeliner pennan för dig! Eyelinern sitter hela dagen och klarar både regn, rusk... och tårar! Irriterar inte heller känsliga ögon och den tunna spetsen gör det enkelt att komma åt mellan ögonfransarna.

Tattoo liner eyeliner finns att köpa här (reklamlänk).

KVD vegan beauty eyeliner
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Kajal för nedre fransraden, 24H drama liqui-pencil eyeliner – Lancôme

Rama in ögonen snyggt genom att även måla under den nedre fransraden. Har du problem med ögon som rinner är en kajal extra bra eftersom en kajal går att sudda enklare än en liquid eyeliner gör. Nyheten 24H drama liqui-pencil eyeliner är en mjuk penna som glider på som en dröm – utan att fastna i små veck under ögonen.

Annons

24H drama liqui-pencil eyeliner finns att köpa här (reklamlänk).

Lancome kajal
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Applicera eyeliner

Oavsett om du vill lägga en smal linje längst fransraden eller satsa på en mer statement-vinge är det viktigaste att tänka på att du aldrig ska dra i ögonlocket för mycket. När du sedan släpper ögonlocket kommer resultatet att bli allt annat än rakt.

Annons

Dra eyelinern med lätt hand över ögonlocket och ta det stegvis. Du behöver inte ta hela ögat i ett svep! Ska du göra en cat eye à la Grande är det bra att börja med vingen. Se vingen som en förlängd arm av den nedre fransradens riktning och dra uppåt. När du nått din önskade längd, drar du ner eyelinern mot mitten av den övre fransraden och fyller i din vinge.

Använd eyelinerborste, Brushes E65 small angle brush – Sigma Beauty

Ett annat knep är att måla din eyeliner på en snedskuren eyelinerborste och sedan dra den över ögonlocket med samma teknik. Det gör jobbet ännu enklare!

Brushes E65 small angle brush finns att köpa här (reklamlänk).

Sigma beauty brush
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Korrigera med micellärt vatten, Sensibio H2O – Bioderma

Även den bästa gör misstag! Blev linjerna inte så raka som du hade hoppats eller blev vingarna inte lika på båda ögonen? Korrigera då med micellärt vatten på en tops och fyll sedan i med concealer. Superhyllade Sensibio H2O suger upp smink som en magnet och går att använda runt ögonen, utan att irritera. Voila – nu har då skapat den perfekta vingen!

Annons

Sensibio H2O finns att köpa här (reklamlänk).

Bioderma H20
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Här är listan på ELLEs bästa eyeliner – för nybörjade och proffs!

Se även: Allt om årets adventskalendrar 2021


Foto: TT

10 misstag nästan alla gör när de sminkar sigBrand logo
10 misstag nästan alla gör när de sminkar sig

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons