Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Allt du vill veta om Zoë Kravitz beautyrutin

ELLEs Beautyredaktör ringde upp Zoë Kravitz för att prata beauty.

Hon behöver knappast någon närmare presentation – skådespelaren, YSL-ambassadören och stilikonen Zoë Kravitz. ELLEs Carin Hellman ringde upp henne för att prata skönhet och sin beautyrutin – inifrån och ut.
13 augusti, 2021
3:08

Efter reklamen: Allt du vill veta om: BUS

(3:08)

"Hello, Zoë will be right there. She is in between takes for the new Batman movie, but she'll be in a car soon and then I'll be able to put her on the line for you."

Det är Zoës något jagade agent som ringt upp mig där jag sitter, uppkrupen i hemma i sovrummet i kvällsmörkret och fnissar för mig själv åt kontrasterna i våra liv.

Ser framför mig Zoë i Catwoman-kostym, bollas mellan en tagning och snabbt kastas in i en bil med mörkt tonade rutor för att slängas in i telefonintervjuer med frågvisa journalister som vill veta mer om hennes liv och beautyrutin. Samtidigt som jag gör mitt bästa för att avvärja två barn som rycker i sovrumsdörren och mest väntar på att få gå och lägga sig.

32-åriga New York-bon är som bekant född i strålkastarljuset. Mamma Lisa Bonet och pappa Lenny Kravitz var tveklöst ett av nittiotalets mest omskrivna stilikoner och celebriteter. Och i sitt DNA har även Zoë ärvt en omistlig känsla för stil.

Zoë för YSL Beauté.

Hennes karriär tog fart redan 2007 då hon hick sin första filmroll (och spelade barnvakt) i romatiska komedin No reservations. På senare år har hon setts i bland annat HBO-succén Big little lies och är under hösten aktuell som Catwoman i nya Batman-filmen. Hon har även under åren varit modell för allt från Balenciaga till Tiffanys och har fortsatt under året ansiktet utår för YSL beauté där hon bland annat har lanserat en egen läppstiftskollektion.

Hur skulle du beskriva din beautyrutin?

– Att den alltid är under konstant förändring. Jag fastnar sällan i något, den byter ofta skepnad.

Tre beautyprodukter du aldrig vill vara utan?

– Min egen läppstiftskollektion från YSL, multifunktionella klassikern Touche éclat och ren kokosolja som jag använder över hela kroppen.

Zoë i sin egen läppstiftskollektion för YSL.

Vilket statement är läppstift för dig, nu när du också gör en egen linje läppstift med YSL?

– Rött stift piggar alltid upp mig, det är den mest tidlösa, klassiska och vackraste makeupaccessoaren som finns. Jag älskar att det är en makeupprodukt som kan vara allt – rolig, experimentell, sensuell, lekfull. Jag använder läppstift på olika sätt, både privat och i roller och kan gå in i olika karaktärer beroende på vilken typ av läppstift jag bär.

Vilken skönhetsprodukt har du använt slut på flest gånger?

– Det måste vara YSL Touche éclat, det är som ”flytande crack” för mig, haha. Älskar att jag alltid kan applicera den, nästan i sömnen, oavsett var jag är. På inspelning, ute på restaurang, hemma – när som helst!

Zoë Kravitz för YSL.

Photographer: Elodie Daguin

Har du några selfcare-rutiner?

– Jag älskar en riktigt bra ansiktsbehandling. Och att skratta och umgås med människor jag älskar, inget får mig att må bättre eller känna mig snyggare!

Zoë Kravitz för YSL.

Photographer: Elodie Daguin

Vilken är världens bästa doft, enligt dig?

– Jag måste säga Black opium – och det är så skönt att kunna säga ärligt, även om jag är ansiktet utåt för den, att jag verkligen älskar den! Jag är inte en person som gillar att byta doft varje dag. Jag vill att en doft ska bli ”jag”, att den ska kännas igen och vara mitt signum.

Zoës topp 5 favoritprodukter

Favoritdoften från YSL

YSL Black opuim

Black opium, 665 kr/30 ml edp, YSL. Klick apå bilden för att komma direkt till produkten.

”Min doft alla dagar i veckan.” Black opium, 665 kr/30 ml edp, YSL. Läs mer och köp parfymen här. (reklamlänk från Adtraction)

Sin egen läppstiftskollektion från YSL

YSL Zoë Kravitz.

Zoë Kravitz x rouge pur couture lipstick, 385 kr, YSL. Klicka på bilden för att komma direkt till läppstiftet.

”Jag har designat fyra toner läppstift för YSL med inspiration från mina resor till London, NYC, Paris och LA.” Zoë Kravitz x rouge pur couture lipstick, 385 kr, YSL. Läs mer och köp läppstiftet här. (reklamlänk från Adtraction)

Favoritmisten för snabb pick-me-up

Caudalie Beauty elixir.

Beauty elixir, 460 kr, Caudalie. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

”En klassisk ansiktsmist för en snabb pick-me-up.” Beauty elixir, 460 kr, Caudalie. Läs mer och köp produkten här. (reklamlänk från Apprl)

Favoritoljan för hela kroppen

Akatumi kokosnötsolja.

Organic virgin coconut oil, 129 kr, Akamuti. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

”Jag älskar ekologisk kokosolja och använder det på hela kroppen”. Organic virgin coconut oil, 129 kr, Akamuti. Läs fler recensioner och köp produkten här.

All-time-favorit-makeupprodukten

YSL Touche Eclat.

Touche éclat, 395 kr, YSL. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

”Min absoluta go-to-produkt! Jag har helt tappat räkningen på hur många jag förbrukat” Touche éclat, 395 kr, YSL. Läs fler recensioner och köp produkten här. (reklamlänk från Adtraction)

Foto: Elodie Degiun

LÄS MER:

Tidlösa frisyrer – 10 kändisar att inspireras av

Akneaktivisten: "Jag tror att folk är trötta på retuscherade bilder"

Årets bästa mascara 2021 – beautyredaktörens topplista