Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Tidlösa frisyrer – 10 kändisar att inspireras av

10 aug, 2021 
Vilka frisyrer är trendiga och hur vet jag vilken frisyr som passar mig? Inspireras av kändisarnas tidlösa (och ursnygga) hår som alltid funkar – oavsett vad catwalken säger!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Se 10 kändisars hårförvandlingar vi minnsBrand logo
TV: Se 10 kändisars hårförvandlingar vi minns

Varje säsong bjuder på nya trender vad gäller håret. De senaste åren har vi sett allt från pastellfärgade längder och korta pixie cuts till spegelblanka hästsvansar och neonfärgade barr. Men det finns också färger och frisyrer som aldrig går ur tiden och som med all säkerhet alltid kommer att finnas kvar på hårkartan – oavsett vad catwalken säger.

Här är 10 tidlösa (och ursnygga) hår att inspireras av – som kändisarna bär med bravur.

Selena Gomez naturliga vågor

Strandvågor har varit på tapeten länge! Och visst är det något speciellt med de lätta vågorna, som ser så operfekt perfekta ut... Med rätt curl-produkter är det inte svårt att framhäva det naturliga svallet (utan att riskera ett frissigt barr). Även en lätt uppklippning av håret kan hjälpa till att trolla fram självfallet.

Annons

Pernilla Wahlgrens längd

Pernilla Wahlgrens hår vilar elegant på axlarna. Frisyren, som kallas lob, är dessutom enkel att styla och passar perfekt för den som har något tunnare hår.

Jennifer Lopez lugg

Att få till ett hår likt Jennifer Lopez är inte helt enkelt (och kräver en hel del löshår för att fylla ut, om du inte har ett väldigt tjockt barr). JLo, som delar samma frisör som Kim Kardashian, har rockat många frisyrer genom åren. Men luggen som hon ofta återkommer till, är ett säkert kort. Luggen har funnit med på trendkartan sedan länge, däremot har längden på luggen varierat. På 50-talet fick den gärna vara kort, medan den på 80-talet helst skulle vara väldigt (!) tuperad. Längden på den lugg som Jennifer Lopez bär på bilden, kommer däremot aldrig att gå ur tiden.

Annons

Tilde de Paula Ebys hårfärg

Tilde de Paula Eby är inte ensam om att hålla hårfärgen naturlig, fast med en gnutta slingor. Slingorna ger liv till ansiktet och genom att lägga en något ljusare färg i fram, ramar in ansiktet snyggt.

Emma Roberts enhetliga färg

Balayage i all ära, men en enhetlig färg, likt Emma Roberts, kommer för evigt att funka! Det må ligga mer underhåll bakom färgen, eftersom att utväxten måste bättras på med jämna mellanrum, men den är ack så snygg!

Annons

Ashley Grahams naturliga svall

Även modellen Ashley Graham vet hur man rockar den enhetliga färgen.

Jessica Albas välmående hår

Ett välmående och högglansigt hår går aldrig ur tiden! Och till alla frisörers stora lycka visar trenden att fler och fler investerar i bra produkter för håret – som också är anpassade efter ens behov.

Annons

Jenny Strömstedts korta frisyr

En del är rädda för att sätta saxen i håret och kapa det kort. Men Jenny Strömstedt frisyr (som hon även hade under 90-talet) är ett säkert kort när det kommer till korta hår. Ursnyggt och tidlöst!

Naomi Osakas vackra lockar

Tennisspelaren Naomi Osaka har ett riktigt tjockt och lockigt svall som vi avgudar! Under OS i Japan, där Osaka tände den olympiska elden, hade hon flätat håret och även satt i röda och vita slingor.

Annons

Lena Endres gråa hår

Lena Endre på guldbaggen

64-åriga skådisen Lena Endre har tidigare varit tydlig med att hon vill sluta färga håret. I en intervju till Femina sa hon:
– Visst har jag också tänkt ”ett litet lyft här bara” eller vaknat på morgonen och inte känt mig hemma i det grå men för ett tag sedan bestämde jag och en kollega att det fick vara slut med att färga året också. Jag tar gärna en roll som mörkhårig så att jag kan skylla på att jag ”behövde göra det för jobbet”, men annars försöker jag nu att göra ett slags statement.

Annons

Vilken frisyr passar jag i?

Att veta vilken färg och frisyr som klär en bäst är svårt. Förut pratade man mycket om huvudform och undertoner, men allt klär en skönhet, eller hur? Leta efter en frisyr och färg som du tycker är snygg och visa din frisör. Kanske gör kvalitén på ditt hår det svårt att få till just den frisyren du önskar, men med hjälp av din frisör kommer ni säkert att hitta en snygg variant!

Foto: Instagram, TT

TV: Så väljer du rätt frisyr för din ansiktsformBrand logo
TV: Så väljer du rätt frisyr för din ansiktsform
Annons