Artikeln innehåller reklamlänkar

8 stilsäkra scrunchies som motverkar frissigt hår

Schruncies i silke

Vill du sätta upp håret i det allra mest stilsäkra, och samtidigt motverka irriterande friss? Investera i en av vårens 2020 allra finaste scrunchies! ELLEs beautyredaktör Carin Hellman listar de sju finaste köpen som finns i butik just nu!
29 januari, 2020

VIDEO: INSPIRERAS AV VÅRENS TRENDIGASTE FRISYRER

Slå på ljud

Silke är den nya beautyvurmen! Oavsett om du investerar i ett örngott, sovmask eller scrunchie är silke ett oslagbart naturtextilmaterial som motverkar frissiga längder och sovrynkor.

Silke är fantastiskt slitstarkt och ger en oslagbar lyxig känsla, och kostar därför därefter. Lyckligt nog finns det alternativ med liknande känsla som siden – sammet och satin har liknande struktur, men är konstgjorda textilmaterial av t ex polyester.

Läs också: Så får du tjockt och starkt hår – hejdå, tunna längder!

Och den senaste beautyvurmen och comebacken på hårtrendsscenen har scrunchin gjort. Oslagbar när det kommer till att piffa en helt vanlig hästsvans en dålig hårdag, men den har också den lyckosamma effekten att vara mer skonsam mot längderna än en traditionell hårsnodd.

modell med hårband

Scrunchie på Stella Jeans visning.

Den klädda scrunchien glider lättare över längderna och trasslar aldrig, som en gummerad snodd olyckligt kan göra.

Läs också: Därför är sidenörngott så bra för håret

Den fångar även in håret och ”omfamnar” den mjukare än en traditionell snodd. Och när du drar ut din tofs eller svans glider den lätt och obekymrat ur håret, utan trassel.

modell med tofs

Backstage på Dromes vårvisning 2020.

Nu i vår finns en rad härliga, stilsäkra scrunchies i alla prisklasser – från dyraste lyx till prisvärd budget och alla färger och mönster.

ELLEs Beautyredaktör Carin Hellman listar 8 favoriter:

1. SILKESSCRUNCHIES FRÅN AMELIE SOIE

Svenska Amelie Soie har fantastiska scrunchies i 100 % älta mullbärssiden. Eleganta och sofistikerade i en trio fina mjuka färger. Läs mer och köp här. (länk till Adtraction)

Scrunchie från Amelie Soie. Klicka på bilden och kom direkt till snoddarna.

2. SILKESSCRUNCHIES FRÅN SLIP

Slip gör superfina sovmasker, örngott och scrunchies i 100 % äkta siden – så eleganta och tidlösa. En sann investering! Finns att köpa här. (länk till Apprl)

3. Silkesscrunchie från The Beauty sleeper

Danska The Beauty Sleeper gör superfina scrunchies, örgott och sovmaskar i 100% mullbärssiden. Flera olika chicha mönster och ljuvlig kvalité piffar den alla hår och längder. Finns att köpa här.

4. Scrunchie i sidenimitation från Glitter

Glitter har en rad fina scrunchies i sidenimitation. Flera olika mönster och färger, ljuvligt uppiggande! Finns att köpa här. (länk till Apprl)

5. Silkesscrunchie från Sophie Buhai

Den absoluta deluxe-scrunchien! Mer som ett hårband, ramar in hästsvans eller tofs på vackraste vis. Finns att köpa här. (länk till Apprl)

6. Scrunchie från & Other stories

Så många fina mönster och färger, & Other Stories har många scrunchies i sidenimitation för en snäll prislapp. Finns att köpa här. (länk till Apprl)

7. Leopardscrunchie från Arket

Leopard eller svart sofistikerat stilrent – Arket bjuder på flera fina alternativ om man letar en scrunchie att matcha vårgarderoben med. Finns att köpa här. (länk till Apprl)

8. Sammetsscrunchie från Nelly

Sammet gör också en perfekt scrunchie – Nelly har ett prisvärt tre-pack med alla de mest lättmatchade tonerna i garderoben. Finns att köpa här. (länk till Nelly.com)

VIDEO: VÅRENS TRENDIGASTE HÅRFÄRGER

Slå på ljud

LÄS MER:

Därför blir du snyggare av att sova på sidenörngott

Emilia de Poret: ”Så använder du sidensjalen som topp”