Supergod dipp med dill, citron, rödlök och rom
När ELLE-redaktionen hade mingel blandade moderedaktör Jenny Fredriksson ihop en dippsås som fick alla att dra efter andan (eller i alla fall att dippa chipsen några extra gånger). Smaken av dill och citron gör att den passar alldeles utmärkt till sommarens alla fester. Receptet kommer här!
Du behöver:
4 dl crème fraiche (34%)
1 liten rödlök
150 gram stenbitsrom eller röd kaviarmix (två askar rom)
35 gram dill (1 fryst dillask från findus)
1 tsk strösocker
citronjuice
örtsalt
Gör så här:
1. Börja med att snabbpickla rödlöken. Det gör du så här: Finhacka rödlöken, häll över generöst med citronjuice, lite strösocker (börja med en tesked) och lite örtsalt. Låt stå i ca fem minuter.
2. Blanda sedan rödlöken med övriga ingredienser.
3. Smaka av. Krydda upp med örtsalt, socker och citron tills du är nöjd. Man kan vräka på ordentligt med kryddor, den här såsen tål det. Var inte blyga.
4. Låt dippsåsen stå minst i en timme för att alla smaker ska hinna sätta sig ordentligt. Mycket viktigt.
5. Serveras till chips, grönsaker, räkor eller lax.