Annons

Annons

Så hanterar du weddingblues – nedstämdhet efter bröllopetTiden som nygift ska vara omgärdad av rosa moln – eller? Att känna sig ledsen och tom efter bröllopet är ett vanligt problem. Här är tipsen som hjälper dig hantera weddingblues.

Att drabbas av en känsla av nedstämdhet, tomhet – och till och med sorg – efter sin bröllopsdag är inte ovanligt. Postwedding blues, eller weddingblues, är ett förekommande problem hos många som precis har gift sig.

Annons

Det kanske låter konstigt att bli deprimerad när man förväntas känna sig som allra lyckligast – men det är inte så konstigt egentligen.

LÄS OCKSÅ: 5 TECKEN PÅ ATT DU LIDER AV WEDDINGBLUES

Inför bröllopet är det en massa beslut som ska tas, planering som ska göras och förväntningar som byggs upp. Och den stora dagen kännetecknas ofta av ett lyckorus och en avslappnande känsla när all stress och oro släpper och ”projektet” är i hamn.

Så att uppleva tomhet och melankoli efter månader – och kanske år – av bröllopsfix är ganska självklart.

Här är 5 tips på hur du kan tackla weddingblues:

1. Ändra fokus

Det är lätt hänt att tiden före bröllopet blir att enbart handla om bröllopet och inte om ert förhållande.

När ni nu är gifta bör du byta perspektiv och fokusera på hur du och din partner ska gå vidare i ert liv som makar. Planera framtiden, prata om era förväntningar och ha saker att se fram emot. Det kan vara en bröllopsresa, en ny bostad, att göra om hemma eller ha en mysig dejt inplanerad.

2. Prioritera vardagen

Lev inte bara för helgen eller semestern – ta även vara på vardagarna med din nya make/maka.

Genom att lyfta in roliga saker när som helst under veckan skapar ni en stark gemenskap, vilket särskilt kan behövas om ni har varit ihop ett tag.

Laga middag tillsammans, åk på dagsutflykt eller gå på dejt efter jobbet. Det behöver inte vara mer komplicerat än så.

3. Satsa på dig själv

Nu när du inte behöver lägga tid på bröllopsplanering finns det så mycket tid över för annat. Ta dig an ett nytt projekt, börja med en hobby – oavsett om det är att lära sig ett nytt språk, virka, testa en ny träningsform eller något helt annat – är det både utvecklande och får dig att tänka på annat.

4. Prata med varandra

Att känna sig ledsen är ingenting att skämmas över. Prata med din make/maka om det. Hen kanske känner likadant efter bröllopet? Stötta varandra – det är trots allt en av fördelarna med att vara gifta.

5. Våga söka hjälp

Är det ingenting som hjälper bör du vara öppen för att söka professionell hjälp. Att prata med vänner och familj är bra, men att prata med någon utomstående kan ibland vara det som behövs.

LÄS OCKSÅ: 9 MAGISKA ÖGONBLICK INNAN VIGSELN SOM FÅNGADES PÅ BILD

Källa: The knot

(7)
(0)
Annons


Annons
Annons
För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 

Annons

Laddar