Annons

Annons

Så fixar du haute couture–looken!


Så fixar du haute couture–looken!

Från futuristiska hästsvansar till sofistikerad svärta. Vi dök in backstage för en makeup-rapport från sommarens allra vackraste haute couture-visningar, och ger dig produkterna som fixar looken!

”Uppsättningen har en klassisk Dior-känsla, men den är futuristisk och modern” säger chefshårstylist Guido Paulo hos Dior. Han förberedde håret med mousse för att stadga upp det och drog det sedan bakåt i en stram knut som han formade till en ögla. I den fäste han en ring och en löshårssvans som han fixerade med spray. Därefter fäste han ring och löshår på det och fixerade med spray (alla produkter från Redken). Bild nedan.

Foto: Imaxtree

Dior HC bty S15 019_2

”Uppsättningen har en klassisk Dior-känsla, men den är futuristisk och modern” säger Guido Paulo hos Dior.

Elie Saab HC bbt S15 007

Djup dramatik
Hos Elie Saab stod makeupartist Tom Pechaux för dramatiskt svarta khôlkonturer och ljust turkosskimrande eyeliner med fokus på inre ögonvrån. Den djupa svärtan på ögonen balanserades av neutralt mjuka läppar för an ack så dyr, men ändå klassik look som aldrig går ur tiden.

ES_LP_LEau-Couture_50ml_pack_3423473985358

L’eau couture, 625 kr/50 ml edp, Elie Saab.

AprèsChic-ProLongwearEyeLiner-BlackIce-300

Pro longwear eyeliner i tonen Black ice, 210 kr, Mac.

150126_DIOR_143348-2_fnl_rgb

Finessrik futurism
Hos Dior skapade chefsmakeupartist Peter Philips ren, nästintill futuristisk perfektion. ”Eftersom Raf (Simons, chefsdesigner på Dior, reds anm) lagt fokus på 70-talet med mycket grafiska och psykedeliska mönster ville jag hålla makeupen så ren och sofistikerad som möjligt. Neutrala toner och en hy som är så perfekt att det nästan ser övernaturligt ut.”, berättar Peter.

Dior Eye Reviver

Eye reviver, 610 kr, Dior.

ChanelHC-PE15-RominaShama20

Modern svärta
Hos Chanel uppdaterade makeupartisten Tom Pechaux den klassiska looken med röda läppar och sotade ögon till någon nytt och modernt. Med fokus på hallonröda läppar och rökig svärta för ögonen blev det en mjuk balans mellan då och nu – toppat med perfekt lyster i huden med hjälp av pudret Les beiges.

 RC 440 ARTHUR

L’intemporel de Chanel, 655 kr, Chanel.

MA2014_22_0025

Rouge Coco i tonen Arthur, 365 kr, Chanel.

SS15CouturePrive-019

Gyllene linje
Hos Armani Privé stod chefsmakeupartisten Linda Cantello för de gyllene grafiska linjerna längs med ögongloben tillsammans med en mjukt babyblå crèmeskugga. ”Jag inspirerades av de subtila linjerna från asiatisk akvarellmålning. Det blåa formar ögonen och de gyllene linjerna ramar in. I samma anda har jag skapat en porslinsperfekt hy”, berättar Linda.

   CREMA_NUDA_PACK_PRESS AVEC OMBRE_HD

Crema nuda, 1 545 kr, Armani.

Eye-Tint-Armani1 kopiera

Eye tint, Nr 03, 350 kr, Armani.

(46)
(0)
(0)
Annons


Annons

Annons


Annons

För mode och beauty
i din inbox varje vecka
 

Laddar