7 vegetariska julbord i Stockholm

07 nov, 2017 
AvRebecca Wictor
Vegetarisk julmat. Falafel, hummus, tabbouleh och pitabröd.
Vegetarisk julmat är minst lika god och ofta nyttigare än den klassiska julmaten. Här är några mer eller mindre gröna julbord i Stockholm.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Aldrig har det funnits så många gröna julbord att välja mellan. För de flesta krögarna är veganska och vegetariska alternativ en självklarhet. Här listar vi Stockholms bästa julbord för den som vill äta växtbaserat.

1. Miss Clara

Vegetariskt julbord på Miss Clara

Istället för ett klassiskt julbord erbjuder Miss Clara en fyrarätters avsmakningsmeny som serveras på tallrik. Detta för att minska onödigt svinn. Menyn finns i både traditionell och vegetarisk variant och serveras i fyra omgångar. Bland de gröna rätterna finns bland annat vegetariska köttbullar av ricotta och kastanjemjöl, rödbetstartar med falska ägg samt curry-sill av aubergine.

Annons

Pris: 595 kronor
Adress: Sveavägen 48

2. Hermans

Hermans veganska och vegetariska julbord i Stockholm.
Via Tripadvisor

”Stans mesta alternativa julbord”, kallar de själva sitt gröna alternativ. Och de har rätt. Här hittar ni Janssons vegofrestelse, finsk saffransris och morotslåda, indisk kormagryta med torkade frukter, senapssill på aubergine, vegoköttbullar, hasselnötspaté, veganska ostar från Ulltuna, snickersmousse, ja listan kan bli lång.

Pris: 450 kronor
Adress: Fjällgatan 23b

3. Fjäderholmarnas krog

Vegetariskt julbord på Fjärdeholmarna i Stockholm.
Foto: Fjäderholmarna

Ett av Stockholms mysigaste julbord har sedan förra året valt att satsa stort på veganska alternativ. Deras gröna julbord innehåller flera olika sorters terrin (gjorda på saltbakad selleri, jordärtskocka och tomat eller oumph och curry). De serveras med flera olika veganska såser, röror och sallader.

Annons

Pris: från 495 kronor
Adress: Fjäderholmarna, båt från Kajplats 14-15 på strandvägen.

4. Buco Nero

Buco Nero restaurang i Stockholm.
Foto: Buco Nero

En klassisk italienare i huvudstaden som erbjuder julbord för den som är trött på vanlig julmat och mer sugen på italienska godsaker. Inte helvegetariskt men med många goda gröna rätter.

Pris: från 495 kronor
Adress: Roslagsgatan 4

5. Fotografiska

Fotografiskas vegetariska julbord i Stockholm.
Foto: Fotografiska

Njut av utställningar och god mat vid samma tillfälle. På Fotografiska serveras en växträttsbuffé med tillval av helgriljerad gris som går att byta ut mot senapsfriterad kålkrabbi med smak av äpple. I priset ingår även välkomstdrink och några smårätter att börja med samt entré till utställningarna.

Annons

Pris: Lunch 495 kronor, middag 880 kronor.
Adress: Stadsgårdshamnen 22

6. Mother

Vegetariskt julbord på Mother
Foto: Mother

Trendiga Mother använder sig inte av vitt raffinerat socker, laktos eller gluten. Detta speglar även deras julbord där det finns gott om gröna alternativ som svamppaté med tryffel, falafel och jordärtskocksgratäng med svartkål, tranbär och havregrädde. Perfekt för den som är sugen på ett mer hälsosamt julbord.

Pris: från 595 kronor
Adress: Mäster Samuelsgatan 19

7. Södra Teatern

Julbord på södra teatern
Fotograf: David Thunander

I denna genuina miljö dukas det upp till julbord även i år. Enligt arrangören ska det ges särskild plats åt vegetariska läckerheter. Kanske kombinera besöket här med en bra konsert?

Pris: från 495 kronor
Adress: Mosebacke Torg 1-3

LÄS MER:

Lyxig vegansk och vegetarisk nyårsmeny - 6 rätter

Så fixar du ett veganskt julbord - 3 enkla recept

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons