The Strand serverar klassiska smaker i elegant miljö

Afternoon tea med bakverk signerade Daniel Roos.

Radisson Blu Strand Hotell i Stockholm har slagit upp portarna till sitt nya brasserie The Strand. Även resten av hotellet genomgår en förvandling.
07 september, 2017

Det anrika hotellet Radisson Blu Strand Hotell, med kända stamgäster som Greta Garbo, Ingrid Bergman och Lady Gaga, genomgår just nu en stor och spännande förvandling med hjälp av den prisade arkitektbyrån Wingårdhs.

Hela hotellet renoveras

Lagom till våren 2018 ska hela hotellet ha renoverats (det byggdes 1911-1912), men redan nu står vissa rum färdiga, samt lobby, konferens och inte minst det nya restaurangkonceptet The Strand, som leds av restaurangchefen Gaspar Roa.

– Vi satsar på närodlat och ekologiskt med smaker som man känner igen och älskar och inte minst kan dela med nära och kära, säger Gaspar Roa.

Den nya restaurangen är ett svenskt brasseri som återupplivar svenska matklassiker i en inspirerande och unik miljö. Här kan gästerna njuta av frukost, brunch eller After One (Afternoon Tea) såväl som lunch, middag och After Five (After Work) med cocktails samt en välkomponerad dessertmeny, signerad konditorn Daniel Roos.

"After one" är The Strands motsvarighet till afternoon tea.

”After one” är The Strands motsvarighet till afternoon tea.

"After five" är The Strands motsvarighet till after work.

”After five” är The Strands motsvarighet till after work.

Varför inte beställa eggs benedict och bloody mary till frukost?

Varför inte beställa eggs benedict och bloody mary till frukost?

Ny design och klassiska detaljer

I hotellets interiör har ny innovativ design mixats med klassiska detaljer för att få till en känsla av tidlös elegans, som återspeglar hotellets dekadenta historia som knutpunkt för Stockholms kändis- och nöjesliv.

– Vi tror på att skapa en dynamisk upplevelse genom att tillvarata och förstärka byggnadens karaktär. Vi ville låta det nya vara tydliga tillägg mot det ursprungliga, förklarar Leila Atlassi, inredningsarkitekt på Wingårdhs i Stockholm och fortsätter:

– För att skapa en varm och välkomnande atmosfär har den interiöra färgskalan grundats på de naturliga materialens egna färgtoner som ges av sten, trä, läder, metall och puts. På väggarna syns en specifik grå kulör, ”Strand Grå”, som står som bas i det interiöra konceptet, säger Altassi.

Strand Hotell och restaurangen The Strand är beläget på Nybrokajen 9, Blasieholmen, i Stockholm.

Restaurangen med utsikt mot Nybrokajen och Strandvägen.

Restaurangen med utsikt mot Nybrokajen och Strandvägen.

Det fantastiska golvet i baren!

Det fantastiska golvet i baren!

Restaurangen med sina magiska lampor.

Restaurangen med sina magiska lampor.