Nuet by Zacapa – en middag utöver det vanliga

Stjärnkocken Edin Dzemat har tillsammans med bartendern Josephine Sondlo tagit fram en spännande trerättersmeny.

Popup-restaurangen Nuet by Zacapa är tillbaka. Den här gången på Paradiso i Stockholm. Stjärnkocken Edin Dzemat står för maten och bartendern Josephine Sondlo för drinkarna.
30 november, 2017

Enligt en färsk Sifo-undersökning spenderar vi svenskar mycket tid och pengar på att planera, handla och tillaga maten vi äter, men en tredjedel av oss lägger endast 5-15 minuter på att äta middag under vardagarna.

Rommärket Zacapa är därför tillbaka med restaurangkonceptet Nuet för att ge middagen den tid och uppmärksamhet den förtjänar. Alla digitala enheter är förbjudna för att gästerna ska kunna fokusera på smakerna och samtalen.

Nuet by Zacapa. Foto: Frida Möller, Studio Emma Svensson

Nuet by Zacapa. Foto: Frida Möller, Studio Emma Svensson

Stjärnkocken Edin Dzemat (vinnare av Kockarnas Kamp 2016) har tillsammans med bartendern Josephine Sondlo (Nordens bästa bartender 2017) tagit fram en spännande trerättersmeny med tillhörande cocktails. Menyn avslöjas först i efterhand, för att gästerna verkligen ska vara närvarande i stunden.

Josephine Sondlo och Edin Dzemat.

Josephine Sondlo och Edin Dzemat.

– I min roll som kock ger jag en extrem respekt till råvarorna och tillagningen, och försöker att även ge ätandet den respekt det förtjänar. Jag har genom åren på min restaurang fått uppleva vad en mysig miljö och god mat kan göra för ett sällskap eller ett par. Att få möjlighet att maximera fantastisk mat och dryck med nya spännande samtal känns väldigt kul, säger Edin Dzemat.

Josephine Sondlo har kompletterad måltiden med spännande cocktails för att garantera den ultimata smakupplevelsen.

– Jag har alltid varit intresserad av hur olika ämnen reagerar och interagerar med varandra, kemi och fysik, helt enkelt. Varför smakerna är på ett sätt när det är kallt, och på ett annat sätt när det är rumstempererat. På samma sätt fascinerar det mig hur människor reagerar och interagerar med varandra när de gör något de inte är helt vana vid, säger Josephine Sondlo.

Mindful eating

Som om inte det vore nog kommer beteendevetaren och mindful eating-experten Maria Helander att lära gästerna att uppnå maximal närvaro under middagen och violinisten Andreas Bernitt har komponerat musik speciellt för kvällen för att ytterligare fördjupa upplevelsen.

Bokning

Nuet by Zacapa gästar Paradiso i Stockholm den 24 januari 2018 med två sittningar, 17-19 samt 20-22. Bokning sker via den här länken. Middagen kostar 995 kr inklusive mat och dryck och pågår under två timmar. En perfekt julklapp!

Nuet by Zacapa gäster Paradiso den 24 januari 2018.

Nuet by Zacapa gäster Paradiso den 24 januari 2018.