Mischa Billing matchar mat och vin på Sheraton

Fréderic Bertuit och Mischa Billing på Sheraton.

Sheraton Hotel i Stockholm har tagit fram flera goda mat- och dryckeskombinationer i samarbete med smakexperten Mischa Billing. Nu tar de konferensmenyn till nya höjder.
20 februari, 2018

Mischa Billing samarbetar med hotellet Sheraton för att erbjuda sina konferensgäster ett bra helhetsutbud inom mat och dryck.

– Det är alltid en utmaning när man måste hålla sig inom vissa ramar, så som pris och storproduktion, säger Mästerkockdomaren.

Efter att elva menyer tagits fram tillsammans med kökschefen Fréderic Bertuit har Mischa matchat dessa med god dryck.

– Det viktiga med en bra pairing är just hur mat och dryck samspelar och därigenom skapar oväntade smakupplevelser. Jag lät de anställda här prova vinerna till de olika rätterna och sen lyssnade jag på vilka kombinationer som skapade mest reaktioner, säger Mischa Billing.

Mischa Billing och Fréderic Bertuit.

Mischa Billing och Fréderic Bertuit. Foto: Peter Jönsson

Rött vin till fisk?

En oväntad och god kombination som finns på en av menyerna är örtbakad lax med en sötsur körsbärssås. Denna rätt kombineras med Torre Del Falasco – en ripasso från Valpolicella. Rött vin och fisk kan kännas fel för många, men till den mustiga såsen passar det röda vinet perfekt.

– Det är några riktigt roliga pairings vi gjort. Köket här på Sheraton är fullt av människor med olika ursprung och vi har låtit menyerna inspireras av dessa. Då smakerna i menyerna spänner över flera världsdelar får vi fram nya och oväntade kombinationer och smaker, berättar Mischa.

Vilket är ditt bästa tips på mat- och vinkombination?

– Jag utgår alltid från vinet och lagar sedan en maträtt på få men väl valda ingredienser vars enda uppgift är att höja vinet. Jag börjar alltid med att se till att grundsmakerna möter varandra och sedan ger jag det där lilla extra genom att kombinera aromerna i vinet med aromerna i maten.

Läs också: Mischa Billing: ”Det dricker jag till påskbuffén”

Fréderic Bertuit och Mischa Billing.

Fréderic Bertuit och Mischa Billing. Foto: Peter Jönsson