Allt du vill veta om Cartiers aktuella utställningar

22 dec, 2021 
Två av Cartiers utställningar i Paris 2021.
Det franska exklusiva juvelhuset Cartier har mycket att erbjuda utöver vackra smycken och tidlösa klockor. Upptäck allt om deras aktuella utställningar som avslöjar spännande juvelhistoria och kreativ konst.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Inspireras av kungligheterna i skidbackenBrand logo
Inspireras av kungligheterna i skidbacken

Det anrika franska juvelhuset Cartier har mycket att erbjuda. Vackra smycken och tidlösa klockor givetvis men även spännande historia och kreativ konst. Vill man fånga allt i ett svep finns det inget bättre än att rikta blicken mot deras välarbetade utställningar. ELLE ger dig här en inblick i Cartiers aktuella utställningar och konst-museet att hålla koll på för kommande kreativ konst.

Pst, allt om Cartiers mest ikoniska kreationer finns att läsa här.

Cartier and Islamic Art – In search of modernity

Om smycken och juveler är din grej är utställningen Cartier and islamic art en plats att rikta blicken till. På Musée des art décoratifs, ett museum i Paris, finns den välarrangerade utställningen att upptäcka fram till och med den 20e februari 2022. Här får du ta del av ursprunget till juvelhusets intresse i orientaliska motiv, se hur islamisk konst med dess färg och form har varit en inspiration i skapandet av juveler genom tiderna och hur Louis och Jacques Cartier, två av grundarnas barnbarn, spelade en stor roll i att modernisera estetiken.

Annons
Juveler från Cartier and Islamic Art på Musée des art décoratifs.
Juveler från Cartier and Islamic art på musée des art décoratifs.
Halsband från Cartier and Islamic Art på Musée des art décoratifs.
Utställningen består av smycken och föremål som visar inflytandet av islamisk konst på Maison Cartier,

Utställningen som tar plats i ett mörkt MAD (Musée des art décoratifs) består av smycken och föremål som visar inflytandet av islamisk konst i Cartiers kreationer. Med mer än 500 föremål som inkluderar allt från smycken, objekt, privata och offentliga lån samt arkivhandlingar till böcker, fotografier och mästerverk av islamisk konst, får du som besökare ta del av historian på djupet.

Annons
Utställningen Cartier and islamic art på Musée des art décoratifs.

Är du på plats i Paris och vill upptäcka mer om historian bakom deras mest lyxiga och historiska juveler (om restriktioner tillåter)? Utställningen Cartier and islamic art finns tillgänglig på Musée des art décoratifs i Paris fram till 20 februari 2022. Därefter flyttar utställningen till Dallas museum of art från 14 maj till 18 september 2022.

Annons

Fondation Cartier pour l'Art Contemporain

Älskar du att upptäcka nya konstnärer och kreativ konst får du inte missa konstmuseet Fondation Cartier pour l'art contemporain som är beläget i 14:e arrondissementet i Paris. Detta är en kreativ och öppen plats för konst och allmänhet att mötas! Konstmuseet är skapat av Cartier Foundation med tanken om att främja konstnärer och öka allmänhetens medvetenhet för samtidskonst. Varje år presenteras här ett flertal utställningar med kreativ konst.

AKTUELL UTSTÄLLNING: DAMIEN HIRST CHERRY BLOSSOMS

Konstnären Damien Hirst
Konstnären Damien Hirst.

Ett litet tag till, närmare bestämt till 2 januari 2022, finns en utställning perfekt för dig som längtar efter vårkänslor och blommande blomster. Cherry Blossom av brittiska konstnären Damien Hirst visar hela 30 utvalda målningar (av 107 gjorda)i storlek XXL och hans magnifika sätt att utrycka konst genom målarfärg och prickar. Serien där varje målning är unik tog hela 3 år att skapa och lämnar dig som besökare fri att tolka målningarna med egna tankar.

Annons
målburkar under tillverkningen av Cherry Blossoms Damien Hirst utställningen.
Under den kreativa processen av att skapa målningarna till Damian Hirst utställning Cherry Blossoms.

Utställningen Cherry Blossoms av Damien Hirst finns tillgänglig på konstmuseet Fondation Cartier pour l'Art Contemporain fram till 2 januari 2022.

Pst! Målningarna finns även samlade i en välkurerad coffeetable-bok. Klicka på bilden för att komma till Adlibris där boken finns tillgänglig.
Pst, allt finns även samlat i en vacker coffeetable-bok! Klicka på bilden för att komma till Adlibris där boken finns tillgänglig.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons