Upplev New York på en dag – stoppen du inte vill missa

19 mar, 2024 
AvEmelie Törling
Upplev New York på en dag – stoppen du inte vill missa
Efter att ha bott flera år i New York vet konstnären och ELLE-profilen Emelie Törling precis hur man får en perfekt dag i staden – från frukost, yoga och ­shopping, till hälsokost och barhäng.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Destinationen att åka till baserat på ditt stjärnteckenBrand logo
Destinationen att åka till baserat på ditt stjärntecken

07.00 Vaknar

Jag och min man Gustaf är i New York för första gången sedan vi flyttade härifrån till Sverige efter flera år i staden. Det är känslosamt att dra undan gardinerna och se den orange morgonsolen leta sig upp över konturerna på New Yorks skyline.

Utsikten från The Bowery Hotel.
Utsikten från The Bowery Hotel.

08.00 Frukost

Vi bor på The Bowery Hotel i East Village, det bästa hotell jag vet både för inredningen och läget. Vi beställer room service från hotellrestaurangen Gemma’s som är perfekt för både frukost, brunch och lunch.

Annons

09.30 Yoga

Jag upplevde min första livs-förändrande yogaklass i den här staden, som senare fick mig att gå en yogalärarutbildning. Jag går ner till Ra Ma Institute of Kundalini Technology Center på Stanton Avenue för en klass.

Ra Ma yoga.
Ra Ma yoga.

10.45 Hälsokost

Går förbi Mulberry Market, här finns allt inom hälsosam mat, från matcha-kakor till CBD-drinkar. Jag handlar på mig vitaminer och kombucha.

11.00 Shopping

Vi går i butiker: vintagemode och böcker. Vi hinner med klädbutikerna Ina Vintage, The Vintage Twin, Procell, Stella Dallas och What Goes Around Comes Around. Vi går vidare till Strand Bookstore, Dashwood Books med enbart fotoböcker och numera klassiska Book Marc som har ett utmärkt urval av konstböcker, foto, ovanliga titlar, popkultur, skönlitteratur och mode.

Annons
Emelie i sin gamla hemstad.
Emelie i sin gamla hemstad.

13.00 Lunch

Vi ska äta lunch på nya Café Chelsea i historiska The Chelsea Hotel som varit tillhåll för kreatörer som Andy Warhol, Patti Smith, Jimi Hendrix och Janis Joplin. Trots den omfattande renoveringen är mycket av original­interiören intakt. Jag älskar att vara här och önskar att väggar kunde tala.

15.30 Mellis

Dags för mellis, jag velar mellan Springbone Kitchen, Serotonin Smoothies eller kaffebaren Yours Truly. Jag uppskattar hälsoscenen här otroligt mycket och saknar utbudet här när jag handlar mat i Sverige. Dags att beställa. Jag väljer till slut en svampkaffe på pistagemjölk.

16.00 Shopping

Innan nap och ombyte på hotellet hinner jag till Khaites fina flaggskeppsbutik och The Frankie Shop. Shoppar ett par sidenbyxor till kvällens middag.

Annons
Khaites inspirerande flaggskeppsbutik.
Khaites inspirerande flaggskeppsbutik.

19.00 Middag

Vi tar en drink med vänner i lobbyn på The Bowery, sedan taxi till franska bistron Lucien. Vårt bord är bokat till klockan 20.00 men vi får inte äta förrän 21.15. Om man älskar högljutt, trångt och oklanderligt tillagad pepparstek så älskar man Lucien.

23.30 Barhäng och dans

Vi tar taxi till The Mulberry Bar, som drivs av en vän till mig. Margot Robbie och Kristen Stewart är några av delägarna. Jag målade en tio meter lång väggmural här innan de öppnade, nu fick jag uppleva den magiska stämningen och målningen i sitt rätta element. Vi dansar in natten till 1:30 då vi åker tillbaka till hotellet för att sova.

The Mulberry Bar.
The Mulberry Bar.Zeph Colombatto
Annons