Stor reseguide – lågsäsong i Saint-Tropez

19 apr, 2022 
AvSara Ericsson
Therese Hellström delar med sig av sina bästa tips i Saint-Tropez under lågsäsong.
Visst lockar en resa till en härlig miljö i solen? Här delar ELLEs profil Thérèse Hellström sina bästa tips i en reseguide för lågsäsongen i populära Saint-Tropez.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Resesugen efter pandemin? Experten reder ut frågetecknenBrand logo
Resesugen efter pandemin? Experten reder ut frågetecknen

Franska Rivieran är alltid ett trevligt resmål! Många väljer att resa dit under högsäsong men faktum är att hamnstaden har väldigt mycket att bjuda på även under lågsäsong (april-maj och september-oktober).

I den pittoreska lyxbyn Saint-Tropez finns vacker natur, härliga stränder, trevliga beach clubs och ett festligt uteliv.

Thérèse Hellström delar med sig av sina bästa tips i Saint-Tropez.

– Jag har varit i Saint-Tropez flera gånger och frågar man mig så är det en av de mest spännande ställena i Frankrike. Här erbjuds allt möjligt från underbara hikes i naturen till långa festliga nätter. Däremot är det få som besöker hamnstaden under lågsäsongen men det är precis lika härligt - om inte härligare. Det är en helt annan typ av resa, men absolut värd att uppleva om man har möjlighet, säger Thérèse.

Annons

Reseguide till Saint-Tropez

Thérèse Hellström kallas för verklighetens Emily in Paris. Hon bor i Paris, jobbar med mode och har en mycket uppskattad blogg på ELLE. Nedan tipsar Thérèse om sina allra bästa tips från vistelsen i Saint-Tropez en vecka i april. Med allt från hike, vingårdar och vintageshopping till strandluncher och festliga nätter.

Thérèse Hellström ger sina bästa tips på franska rivieran.

Enligt Thérèse är en av fördelarna med att åka till Saint-Tropez under lågsäsong jakten på boende. Fler hotell är tillgängliga och även bra lägenheter att hyra.

Annons

– Under högsäsongen får man räkna med minst 500 euro per natt för att bo bra och dessutom är de flesta hotell redan fullbokade sedan året innan. Under lågsäsong har man även möjlighet att hitta lägenheter att hyra till ett bättre pris. Många ägare infinner sig inte förens under sommaren.

Och självklart kan man även bo utanför Saint-Tropez och sedan ta sig in till byn under dagarna, men Thérèse anser att man ska bo inne i byn för att uppleva den fullt ut.

– Trafiken in och ut från byn är ofta packad - och man kan få sitta i kö länge för att komma fram. Sällan hittar man en bra parkeringsplats i stan och ska du stå med bilen i ett garage så kan det kosta flera hundra kronor varje dag.

Hotelltips Saint-Tropez

Vilka är dina bästa tips på hotell i Saint-Tropez?

– Några hotell jag älskar i Saint-Tropez är Hôtel Le Yaca, Hotel Lou Pinet, Cheval Blanc, Villa Marie och Château de la Messardière. Dock har jag bara bott på några av dessa. Andra har jag besökt för en lunch - så jag kan jag kan inte recensera alla. Mitt tips är att spana in de hotell som passar ditt behov bäst.

Annons
Hamnen i Saint-Tropez.

Lyxshopping i Saint-Tropez

Saint-Tropez är känt för sin kombination av pittoresk hamnby och lyxshopping. Även om Thérèse själv inte är en storshoppare så älskar hon att strosa runt i hamnen och i byn bara för att se dessa lyxbutiker smälta in bland alla gamla färgglada hus.

– Det är absolut en upplevelse att se det. Dessa butiker har framförallt lyckats skapa sig en speciell atmosfär som Chanel, Dior och Hermès.

Adress: Port de Saint-Tropez All. du Quai de l’Epi, 83990 Saint-Tropez

Shoppinggata i Saint-Tropez.

Vintagebutiker i Saint-Tropez

Vill man inte lyxshoppa så har Saint-Tropez en fantastisk vintagebutik vid namn Le Dépôt. Här säljs det otroligt bra vintage och även second hand från senare kollektioner.

Annons

– I veckan sålde de en väska från Chanels senaste vårkollektion för halva priset, någon "hade väl tröttnat". Man kan ju tänka sig att klientelet i Saint-Tropez shoppar en del.

Adress: Le Dépôt 12 Bd Louis Blanc, 83990 Saint-Tropez

Vintagebutik i Saint-Tropez.

Mysig marknad i Saint-Tropez

Torget Place des Lices i Saint-Tropez är verkligen en mittpunkt i byn. Här hålls en typisk fransk marknad varje tisdag och lördag mellan 08.00-13.00.

– Man hittar allt från färska grönsaker till färgglada tvålar och sommarklänningar. Det är alltid en härlig upplevelse på morgonen!

Annons

Adress: Market Place des Lices, 83990 Saint-Tropez

Mysig marknad i Saint-Tropez

Ikonisk tårta i Saint-Tropez

En otrolig fransk tårta vid namn "la tarte tropézienne" har blivit synonym med Saint-Tropez. Bagaren Alexandre Micka öppnade sin första butik i byn strax efter att han tagit fram tårtan.

– Tårtan är verkligen värd att smaka på. Jag älskar också att sitta på balkongen ovan och titta ut över Places des Lices. Det perfekta stoppet efter en morgon på marknaden.

Adress: La Tarte Tropézienne Bd Vasserot, 83990 Saint-Tropez

Tess tipsar om ett café i Saint-Tropez.

Hikea i Saint-Tropez

Under sommarn kan det vara lite för varmt för att orka ge sig ut på hike i Saint-Tropez. Men under lågsäsongen är det inga problem att orka med den två timmar långa promenaden i fantastisk miljö.

Annons

– Jag brukar utgå från Chem. des Salins eller Plage des Salins och sedan vandra nedåt mot stränderna.

Adress: Beach Hike 340 Chem. des Salins, 83990 Saint-Tropez

Att hikea i Saint-Tropez är en fantastisk upplevelse.

Strandpromenad i Saint-Tropez

Vill man inte hikea utan bara ta en härlig strandpromenad så är Plage de Pampelonne perfekt.

– Jag brukar gå fram och tillbaka vilket är en promenad på cirka nio kilometer. Längst med stranden ligger även de flesta beach-restaurangerna vilket också är härligt att spana in längst vägen.

Under lågsäsongen är alla strandstolar bortplockade, vilket gör att stranden upplevs på ett helt annat och vackrare sätt.

Annons

Adress: Plage de Pampelonne 4,5 km Beach Walk

Therese tipsar om att promenera längs stranden i Saint-Tropez.

Bästa lunchtipsen i Saint-Tropez

I staden finns flera olika hotell som man gärna vill uppleva. Utöver att bo på dessa så tipsar Thérèse även om flera hotell med riktigt bra lunch, då många bjuder på en unik upplevelse.

– Välkända Philippe Starcks senaste projekt utanför Saint-Tropez heter Lily of the Valley och är ett helt underbart hotell. Utsikten, inredningen, maten - allt är otroligt. Verkligen värt ett besök.

Adress: Lily of the Valley Colline Saint Michel, Boulevard Abel Faivre, Quartier de Gigaro, 83420 La Croix-Valmer

Annons
Tips på bra lunchrestaurang i Saint-Tropez.

Besöka vingård i Saint-Tropez

Att besöka en vingård på Rivieran är en riktigt härlig upplevelse!

– Jag kan verkligen rekommendera Domaine La Rouillère som ligger ett stenkast från Saint-Tropez. Man bjuds på underbar natur, spännande tour för att se själva produktionen och helt färskt rosévin. Visste ni att det finns regler i Provence angående om man är en "Domaine" eller ett "Chateau"? Tydligen får man inte skriva "Domaine" (som är det bästa!) på sin flaska om hela vinproduktionen inte är gjord på samma ställe – intressant!

Annons

Adress: Domaine La Rouillère 2991 D61, 83580 Gassin

Vingård i Saint-Tropez.

Bästa frukoststället i Saint-Tropez

– Ett ställe jag älskar för frukost, men även lunch, middag och en drink är Senequier. Ett ikoniskt Saint-Tropez ställe som är öppet året om och helt klart värt ett besök.

Adress: Senequier 29 Quai Jean Jaurès, 83990 Saint-Tropez

Bra frukostställe i Saint-Tropez.

Lunchställe Saint-Tropez

Vi frågar Thérèse vilken restaurang hon väljer för lunch, om hon bara fick välja ett ställe och svaret är enkelt.

Annons

– Då är det Club 55. Restaurangen ligger på stranden Plage de Pampelonne och öppnar 1 april varje år. Ett underbart ställe för lunch och verkligen värt ett besök.

Adress: Club 55 43 Bd Patch, 83350 Ramatuelle

Club 55 i Saint-Tropez.

Men en annan favorit på stranden är även Jardin Tropezina.

– De har en underbar terass vid vattnet, men även bord inomhus för de dagar då solen inte skiner. Härlig utsikt, inredning och meny.

Adress: Jardin Tropezina 4 Rte du Pinet, 83350 Ramatuelle

Strandrestaurang i Saint-Tropez.

Thérèse delar med sig av ett tredje lågsäsongtips på stranden, framför allt för dess känsla och miljö: Cabane Bambou.

Annons

– En härlig strandrestaurang med bohemisk känsla. Maten var så där denna gång, men stället är ändå värt ett besök.

Adress: Cabane Bambou Rte de Bonne Terrasse, 83350 Ramatuelle

Tess rekomenderar Cabane Bambou för lunch i Saint-Tropez.

Middagstips Saint-Tropez

En middag i hamnen är ett måste under en vistelse i Saint-Tropez. Thérèse nämner att många ställen i hamnen lurar ögat, så hon vill verkligen tipsa om den restaurangen hon tycker är allra bäst för middag.

– Le Girelier är en underbar fisk- och skaldjursrestaurang med bra stämning. Så härligt att sitta vid front-row bordet och titta ut över hamnen.

Annons

Adress: Le Girelier Quai Jean Jaurès, 83990 Saint-Tropez

Middagstips i Saint-Tropez: Le Girelier.

Ett av de nya och trendigare ställena just nu är Le Café - en gammal Saint-Tropez restaurang på torget som fått nytt utseende. Med fin inredning och god mat, samt lika bra för lunch som middag.

– Bokar man middagen med sen sittning så blir det även efterföljande festkväll på stället. Underbart!

Adress: Le Café Trav. des Lices, 83990 Saint-Tropez

Färgglatt och inspirerande café i Saint-Tropez.

Gamla stan i Saint-Tropez

De fina gränderna, små butikerna och små restaurangerna i Gamla stan gör platsen lika mysig dag som kvällstid.

Annons

– Den finaste promenaden når man genom att gå bakom hamnen och in i gränden via gatan nedan.

Adress: Vieille Ville de Saint-Tropez Rue de la Citadelle

Gamla stan i Saint-Tropez.

– Självklart finns det många fler ställen som är underbara att besöka i Saint-Tropez, men de flesta öppnar inte förrän senare under våren kring slutet av maj och juni då högsäsongen drar igång, avslutar Thérèse.

Vill du ha fler tips från Thérése eller följa hennes liv i Frankrike? Följ henne på Instagram @tesshell samt spana in hennes blogg på ELLE här!

Foto: Thérèse Hellström/TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons