Artikeln innehåller reklamlänkar

ELLE listar 9 spahotell för en mini-moon i Sverige

08 feb, 2022 
Spahotell för smekmånaden
Går du i bröllopstankar och har ingen aning om vart du och din partner ska åka på er smekmånad? Och tanken på att försöka boka en långresa i dessa tider gör inte saken enklare. Lösningen? Den stavas: mini-moon och ELLE listar 9 spahotell att besöka.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Bröllopsdatumet du bör undvika 2022 – enligt astrologinBrand logo
Bröllopsdatumet du bör undvika 2022 – enligt astrologin

Tolv månader innan bröllopet: bestäm ett datum. Check. Boka en festlokal, fotograf samt göra en budget. Check, check och check! Sex månader innan bröllopet: Bestäm tema och fixa klart med inbjudningskorten! Check på båda. Boka en bröllopsresa. Inte check.

Att planera ett bröllop kan kännas stressigt och överväldigande i sig (tro mig, jag befinner mig i den bubblan i skrivande stund). Och att då dessutom försöka boka en smekmånad samtidigt som det är pandemi, suger musten ur mig helt. Visserligen öppnar nu samhället, men vid det här laget har vi lärt oss att det förmodligen inte är sista gången vi sitter i karantän. Tankar som ”kommer vi att få tillbaka pengarna om resan blir inställd? Vad händer om någon av oss blir sjuka utomlands? Och kommer vi ens komma iväg?”, snurrar i mitt huvud. Jag blev därför så himla glad och lättad när jag stötte på begreppet ”mini-moon”.

Annons

Vad är en mini-moon?

Tänk dig en honeymoon fast kortare. Spara långresan till hösten eller vinterns mörka dagar och satsa istället på en mini-semester här hemma i Sverige direkt efter bröllopet. Då vet ni redan nu, att ni kommer att kunna koppla av till hundra procent och slippa oroa er över om utlandsresan blir av eller inte. Dessutom hinner er ekonomi repa sig lite så att ni kan spara ihop till en riktig drömsemester längre fram. En mini-moon kan vara alltifrån en helg till en vecka, du bestämmer!

Och vem har sagt att en drömsemester måste ske utomlands? Du kommer att bli förvånad över vad mycket Sverige har att bjuda på. Vi listar nio mysiga spahotell att tillbringa sin mini-moon på.

1. Ystad Saltsjöbad

”Är vi i Malibu eller är vi i Sverige?”, så lät det när influencern, Bianca Ingrosso, besökte Ystad Saltsjöbad i Skåne. Om du och din partner är ute efter utomlandskänsla är Ystad Saltsjöbad definitivt ett ställe som är värt att besöka.

Annons

Med en lyxig inredning, en magisk havsutsikt, drömlika pooler och fantastiskt god mat, behöver ni inte lämna landet för att få en lyckad mini-moon. Ystad Saltsjöbad ligger på Österlen, knappt en timme från Malmö. Och har vi nämnt att de har en champagnepool?!

Läs mer om Ystad Saltsjöbad och boka här (reklamlänk).

2. Hotel TYLÖSAND

Längtar du efter doften av havsbris och vidsträckta sandstränder? Då kan Hotel Tylösand, utanför Halmstad, vara något för dig och din partner. Det ligger strax intill en av Sveriges bästa sandstränder och hotellet har sedan 1995 ägts av artisten Per Gessle.

Sedan ägarbytet har spahotellet moderniserats och har i dag flera olika pooler, bastus och spabehandlingar med innovativ teknik. Här bjuds det dessutom på fotokonst, konserter och After Beach.

Läs mer om Hotel Tylösand och boka här (reklamlänk).

3. KIVIKs HOTELL

Skåne är fullt av smultronställen och ett av dem är prisbelönta Kiviks hotell på Österlen. Hotellet är beläget på en höjd med utsikt mot havet. Här kan du avnjuta deras vackra trädgård och en god och romantisk middag på terassen. Restaurangen serverar skånska och internationella delikatesser gjorda på lokala råvaror.

Annons

Deras spa-avdelning består av relaxrum, två stora jacuzzi, en pool i ett deras nya poolrum samt bastus. De erbjuder också olika behandlingar som massage, kroppspeeling och inpackningar.

Läs mer om hotellet och boka här.

4. Honulele Spa – The Lodge

Honulele Spa är Skånes egna lilla Hawaii. Själva spa-avdelningen är relativt ny och öppnade i augusti 2020. Samma år utsågs de till ”Luxury Forest Spa” av World Luxury Spa Awards. Honulele Spa är en del av The Lodge Resort som ligger på toppen av Romeleåsen. Här kan du koppla av i deras uppvärmda inifitypool med trädtopparna som utsikt.

Njut av god mat, naturens lugn och kanske en och en annan behandling? Vill du och din partner unna er lite extra kan man boka "The Aloha Spa Ritual" som bland annat erbjuder fotbad, tvagning och ångbastu.

Läs mer om The Lodge Honulele Spa och boka här (reklamlänk).

5. Falkenberg Strandbad

För dig som längtar efter en utlandssemester med medelhavskänsla kan vi tipsa om Falkenberg Strandbad på Västkusten. Ett sommarparadis som beskrivs som både romantiskt och lyxigt.

Annons

Med en 600 kvm grönskande oas, en beach club, uppvärmda inom- och utomhus pooler, en bastu med havsutsikt samt ett orangeri med öppen brasa – är Falkenberg Strandbad helt enkelt "the place to be" för nygifta brudpar.

Läs mer om Falkenberg Strandbad och boka här (reklamlänk).

6. Åkerblads hotell

Om du och din partner vill tillbringa er mini-moon i Dalarna så är Åkerblads hotell ett givet alternativ att bo på. Hotellet är i sann Dala-anda och ligger vid sjön Siljan i Tällberg, Leksand. Här kan du avnjuta god mat, deras nybyggda spa samt mysiga och unika gästrum. De erbjuder flera olika paket, bland annat "Stora Romantikhelgen" som inkluderar flera rättersmiddag, entré till deras nybyggda spa samt frukostbuffé.

Läs mer om Åkerblads Gästgiveri och boka här (reklamlänk).

7. Ästad vingård

För er som vill kombinera spa och vin kan vi tipsa om Ästad vingård i Halland. De är Sveriges största vingård med fokus på mousserande viner. Ta en tur bland deras vackra vinodlingar för att sedan avnjuta en vällagad middag på restaurang Äng där de serverar rätter gjorda på lokala råvaror. Dessutom har de Sveriges finaste bastu samt en undervattensbastu som ni inte får missa!

Annons

Läs mer om Ästad Vingård och boka här (reklamlänk).

8. Hotell HAVSBADEN

En bit utanför Stockholm hittar du Hotell Havsbaden i Grisslehamn. Här kan du lyxa till det ordentligt genom att boka alltifrån en minisvit med bastu till en tornsvit med jacuzzi. Deras nybyggda spa har ett stort utbud med bland annat 13 olika pooler, bastus, kallbad, jacuzzi och en utomhuspool med utsikt mot skärgården. De har dessutom olika typer av behandlingar. Velvet spa är en storfavorit där man får uppleva en två timmar lång ritual med fotspa, kroppsskrubb och lerinpackning. Här kommer ni att få en oförglömlig spa-upplevelse!

Läs mer om Hotell Havsbaden och boka här (reklamlänk).

9. ARcTIC BATH

Arctic Bath i Norrland är ett arkitektritat spahotell som flyter på Luleälven. Byggnaden är en donutformad flotte med ett stort hål i mitten. Här kan du ta ett svalkande dopp för att sedan värma dig i bastun. Med endast 12 rum med stora panoramafönster känns hotellet både intimt och lyxigt. Restaurangen serverar lokala råvaror med inspiration från samerna. Arctic Bath är öppet året runt och är en häftig upplevelse oavsett årstid. Emily in Paris-stjärnan, Lily Collins tillbringade sin smekmånad där.

Här kan du se bilderna från Lilys och maken Charlies smekmånad.

Läs mer om hotellet och boka här.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons