Packa väskan rätt inför resan – 14 smarta hacks

26 nov, 2017 
Ska du ut och resa? Låt inte ett överfullt handbagage ställa till det under semestern och i säkerhetskontrollen. Packa smart med hjälp av våra bästa packningshacks och tips.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Oavsett om du ska ut och resa med kabinväska, incheckade resväskor eller bara ska ta med dig en mindre väska för en weekend så är det alltid vettigt att packa på ett smart sätt som sparar plats. När du packar rätt får du inte bara plats för allt du behöver, utan du slipper även skrynkliga kläder, ihoptrasslade sladdar och nerfläckade blusar.

Smarta tips på hur du packar väskan rätt

Bli proffs på att packa resväskan rätt med de här tipsen.
Bli proffs på att packa resväskan rätt med de här tipsen.

1. Packa i rätt ordning

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Packa det tyngsta längst ner vid hjulen och det lättaste högst upp vid handtaget. Då blir resväskan enklare att dra och den riskerar inte att tippa över. Tar du med väskan in i flyget? Packa necessären högst upp för att enkelt kunna plocka ut den i säkerhetskontrollen.

Annons

2. Separera skorna

Packa skorna längs med resväskans kanter. Skydda dem gärna med en skopåse eller varför inte använda en duschmössa?

3. Fyll skorna

Nästa steg är att fylla skorna med diverse små prylar. Det hjälper skorna att hålla formen och du får mer plats i väskan om du lägger strumpor, små påsar med smycken och andra mindre saker i skorna.

4. Rulla kläderna

Du minimerar risken för skrynkliga kläder och sparar plats när du rullar ihop dina plagg i väskan istället för att vika dem på varandra.

5. Packa enligt outfits

Planera vilka kläder du behöver utefter hur du ska kombinera dem. Ifall du spiller rödvin på din ena blus under weekendresan behöver ju den andra också matcha dina byxor. Se till att du kan kombinera alla plagg för att få ut så mycket som möjligt av kläderna under resan.

6. Fyll små flaskor

Produkter i resestorlek kan ofta kosta mycket jämfört med vad man får för pengarna. Inhandla istället tomma små flaskor som du fyller med dina vanliga skönhetsprodukter.

Annons

7. Lägg plast under locket

Rädd för att dina skönhetsprodukter och din solkräm ska läcka under resan? Klistra på en bit plastfilm eller tejp innan du skruvar på locket för att minimera risken för läckage.

8. Fyll strumporna

Lägg ömtåliga föremål i strumpor som du sedan lägger i skorna för att komma fram med alla saker i ursprungligt skick.

9. Ta med en tygpåse

Ta med en påse i tyg som du enkelt viker ner i resväskan. På så sätt har du en extraväska ifall du kommer hem med fler saker än du åkte iväg med.

10. Förvara underkläderna rätt

Slipp deformerade behåar under nästa semester genom att packa dem rätt. Lägg dina behåar på varandra och vik dina trosor i en hög. Lägg troshögen inuti en av behå-kuporna och vik sedan ihop behåarna. På så sätt håller sig alla underkläder rena och snygga under resans gång.

11. Rulla ihop sladdar

Rulla ihop hörlurar och laddare och lägg dem i ett glasögonfodral för att slippa ihoptrasslade sladdar. Inte plats för ett fodral? Rulla ihop sladdarna runt mindre föremål och fäst änden för att hålla dem på plats.

Annons

12. Packa ner skärpet

Skärp kan ofta få säkerhetskontrollerna att tjuta. Packa istället ner det i handbagaget, men gör det på rätt sätt. Du sparar plats om du lägger skärpet längs med kanterna istället för att rulla ihop det.

13. Ta hand om det ömtåliga

Ska du ha med dig finkläder? Vik varsamt ner och förvara i en klädpåse eller välj att ha kvar galgen för att kunna hänga upp klädpåsen under resan.

14. Packa inte för mycket

Har du packat klart och upptäckt att du har massor med utrymme över som du vanligtvis inte har? Packa inte ner mer saker bara för att du har plats kvar i väskan – du kan komma att behöva utrymmet på resan hem.

Fler bra tips inför resan!

Så lyckas du med packningen till semestern – 7 bästa tipsen

Så packar du din resenecessär inför solesemestern – allt från SPF till håroljor

Vill du lära dig packa rätt? Här är 10 tips på vägen

Så lyckas du med packningen till semestern – 7 bästa tipsen

7 stora resetrender 2019

Inspiration: Travel and leisure, Brightside, Lifehacker
Foto: Unsplash

Annons