Artikeln innehåller reklamlänkar

Semester med hund? 5 djurvänliga resetips i sommar

resetips för en semester med hund

Allt fler skaffar hund och nu när det är dags att börja tänka på årets semester är det många som planerar ledigheten med sin nya fyrfota vän. Hur ska man tänka när det gäller att resa med hund? Här listar vi massa bra tips och plaster att besöka!
04 maj, 2021
8 kändisar som älskar sina husdjur (ELLE)
1:17

Efter reklamen: 8 kändisar som älskar sina husdjur (ELLE)

(1:17)

Slå på ljud

Varmare och ljusare dagar väntar runt hörnet och snart är det även tid för semester. Hundar är flockdjur och vill umgås med sin familj hela tiden, även under semestern. Det är under dessa kravlösa dagar ni verkligen kan tillbringa hela dagarna tillsammans.

Att resa med sin hund kan kräva lite mer planering, men det blir verkligen SÅ mysigt! Här är våra bästa tips om du ska semestra med hunden i sommar!

5 platser att resa till i sommar med hund:

1. Västkusten

Om det är en citysemester du är ute efter är Göteborg ett bra alternativ. Här finns många parker och hundvänliga restauranger. Hotel Pigalle (länk till Hotels.com) välkomnar både dig och din hund.

Om du vill tillbringa din semester lite mer lantligt finns Brastad i Lysekils kommun som ett bra alternativ. Här kan ni checka in på Hotell VANN (länk till Hotels.com) som ger din hund ett hundkit vid incheckning.

Ta med hunden på semester – här är hotellen där husdjur är välkomna

2. Gotland

Detta är en ö som är välbesökt under sommaren. Här finns både stadspuls och härliga stränder. 30 kilometer från Visby finns Björkhaga Strandby som ligger precis vid stranden och vid byn Klintehamn. Här finns lägenheter och stugor att hyra där hundar är välkomna. Gotland erbjuder många fina promenadstråk för er båda. De badplatser som är lite mer ensliga är ofta hundvänliga.

3. Vemdalen

Här erbjuds en fantastisk natur där du och din hund kan fjällvandra, Storhogna högfjällshotell & Spa (länk till Hotels.com) är hundvänligt där hunden får en egen matskål och hundbädd. Alla hundrum har dessutom en egen altandörr där fjället finns precis utanför. Ta med en matsäck och ät mitt ute i naturen. Kom ihåg att det tar extra med energi för din hund med en vandring, ladda upp med extra mat till dem.

4. Stockholm

Sveriges huvudstad erbjuder många mysiga platser för dig och din hund under sommaren. Besök härliga parker eller varför inte paddla kajak med din bästis. I Stockholm finns det många restauranger och caféer där hunden är välkommen. Lydmar Hotel (länk till Hotels.com) är ett av flera hundvänliga hotell i Stockholm.

5. Abbekås

På Skånes sydkust hittar du Abbekås som ligger mellan Ystad och Trelleborg. Här finns många fina sandstränder. I hamnen finns hotell som även välkomnar hunden. Vid stranden mellan Skivarpsås mynning och Abbekås hamn finns strand där hundar får bada.

TÄNK PÅ DET här INNAN DU SEMESTRAR MED DIN HUND:

  1. Googla staden innan ni åker. På så sätt kan ni spara mycket tid genom att hitta hundvänliga platser innan avresa. Det finns flera olika appar och på internet där ni hittar hundvänliga parker, caféer, campingar, badplatser och så vidare.
  2. Hundar är ofta välkomna på tåg och buss men kan vara bra att dubbelkolla innan ni bokar resan. Tar ni bilen är det viktigt att hunden sitter säkert, antingen i en bur eller med bilbälte. Viktigt att ofta ta pauser och sträcka på benen.
  3. Hundar klarar inte av värmen lika bra som vi människor. Därför är det otroligt viktigt att se till så att hunden inte blir överhettade. Det tåls att upprepa att man aldrig får lämna en hund i bilen under sommaren. Hundar behöver dricka mycket när solen är framme, tänk på att alltid packa med mycket vatten.
  4. Det tar inte många minuter att googla fram lokala veterinärer men kan göra stor skillnad om olyckan är framme. Ett bra och viktigt tips!
  5. Det finns många olika aktiviteter för dig och din hund på sommaren. Simträning, söklekar eller apportering är några exempel. Hunden kan lätt bli trött av värmen så planera in löpturen eller cykelsvängen på morgonen eller kvällen då det är svalare. Var i nuet och umgås med din bästa vän.

Foto: TT