Bucket list: 10 resor alla kvinnor borde göra i sitt liv

12 feb, 2019 
AvNina Nyström
Bucketlist för kvinnor
Den mest inspirerande reselistan vi har sett! Vilka av resorna har du hunnit med, och vilka står kvar på din to-do?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Tipsiga listor över härliga resmål att drömma om har vi sett massor av tidigare – och man tröttnar väl egentligen aldrig på sådana? Men skillnaden mellan dem och den här listan är att här står själva upplevelsen och din utveckling i fokus, snarare än resmålen. Vart skulle dina resor gå? Ta en liten funderare – du kan lära dig ganska mycket om dig själv och vad du kanske borde prioritera mer.

10 drömresor att bocka av under livet

1. Lev ut din passion

Gillar du matlagning? Gör en matresa till Italien! Gillar du blommor? Åk till Holland och upplev tulpanfälten. Är vandring ditt stora intresse? Åk till Peru och utforska Inka-leden. Det viktiga är att det är en resa som just du brinner för.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

2. Den totala avkopplingen

Gör minst en resa till något riktigt avkopplande ställe där utbudet är spartanskt och det bara är du och dina tankar i fokus. Om det sedan är i den australiensiska outbacken, på en öde strand i Filippinerna eller i en fjällstuga i Jämtland är upp till dig.

Australiensiska outbacken
Den australiensiska outbacken bjuder på både tystnad och äventyr.

3. Ensamresan

Minst en gång i livet bör du testa dina vingar och dra iväg solo. Det kan kännas pirrigt i början, men vi vågar lova att det är en resa som både utvecklar och stärker dig. Du har dessutom alla möjligheterna att göra PRECIS vad du vill på din resa, utan att någon annan lägger sig i eller tycker till.

Annons

4. Upptäck dina rötter

Studier visar att ju mer man vet om sina rötter, desto tryggare och är man som person. Kolla upp så mycket du kan om din släkthistoria och ge dig ut på upptäcksfärd. Du kan göra oanade upptäckter.

5. Tågluffa

Tåg är ett både miljövänligt, billigt och avkopplande sätt att resa. Bara att sätta sig och njuta av utsikten och sällskapet utan att kolla kartan. När du får träsmak i rumpan är det bara att ta en bensträckare bort till restaurangvagnen.

Kvinna åker tåg
Glöm inte att man kan tågluffa även utanför Europa.

6. En äkta sista-minuten

Packa väskan, åk till flygplatsen – och se vart slumpen leder dig!

7. Tjejresan

Tid med vännerna är rena mirakelmedlet för din hälsa – det finns det en hel del forskning på. Vad vill ni uppleva? Äventyr, fest, shopping, natur, slappa? Svårt val – kanske behöver ni åka flera gånger…

Annons

8. En aktiv resa

Unna dig en hälsoboost samtidigt som du provar nya saker eller jobbar på en färdighet som du länge drömt om att vässa. Vad triggar din lust  – träningsresa, vandringsresa, surfläger eller kanske dykresa? Det finns massor av häftiga aktiva resor att välja på!

9. Roadtrip

En klassisk roadtrip står på mångas önskelista. Highway 1 och Route 66 är några av de mest kända, men det finns gott om spännande rutter att välja på. Franska rivieran, australiensiska östkusten och en tripp längs norska trollstigen är till exempel mångas drömresor. Vilken är din?

highway one
Highway 1 genom Kalifornien är en klassisk roadtrips-dröm.

10. Volontärresa

Vidga dina vyer och gör en insats för människor i behov av hjälp. Kolla till exempel volontarresor.se för tips på projekt.

Läs också:

Kombinera natur, äventyr och storstad – här är hetaste resmålen 2019

Lista: Här är världens 25 finaste stränder

Bucket list: 9 lopp för dig som gillar resor, vin och löpning

15 smarta tips som gör drömresan billigare

 

Inspirerat av: Prevention Bildkälla: TT

Annons