Ljuvliga blåbärscupcakes

Ljuvliga blåbärscupcakes.

Ljuvliga minicupcakes med blåbärsfrosting som passar perfekt till mingel. Tänk bara på att inte grädda dem för länge, då blir de torra.
10 januari, 2019

Ca 24 st

Minicupcakes

100 g osaltat smör, rumsvarmt

230 g strösocker (ca 21⁄2 dl)

15 g äkta vaniljsocker (ca 1 tsk)

1 citron, rivet skal och saft

200 g mjölk, 3%(2 dl)

150 g ägg, rumsvarma (ca 3 st små)

280 g vetemjöl (ca 41⁄2 dl)

10 g bakpulver (ca 2 tsk)

ca 100 g frysta blåbär

Blåbärsfrosting

100 g osaltat smör, rumsvarmt

40 g äkta vaniljsocker (ca 3 tsk)

100 g florsocker (ca 11⁄2 dl)

200 g Philadelphiaost (2 dl)

frysta blåbär (att färga med)

Dekorering

ätbara blommor eller strössel

Minicupcakes, gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Vispa smör med strösocker, vaniljsocker, rivet citronskal och citronsaft tills det är ljust och fluffigt. Tillsätt mjölken och äggen lite i taget under omrörning tills smeten går ihop. Sikta de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Spritsa eller klicka ut smeten i minicupcakesformar. Tryck ner 2–3 blåbär i varje form. Grädda mitt i ugnen i cirka 5 minuter.

Frosting, gör så här:

Vispa smör med vaniljsocker och florsocker i cirka 10 minuter tills smöret är fluffigt och vitt. Vispa Philadelphiaosten i en annan bunke tills den är krämig och klumpfri, vänd sedan ner Philadelphiaosten i det uppvispade smöret och blanda till en len frosting. Färga frostingen med några upptinade blåbär efter tycke och smak. Spritsa frosting på cupcakesen och dekorera med ätbara blommor eller strössel.

Blåbärscupcakes med blommor.

Blåbärscupcakes med blommor.