Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Zendaya om ångesten: ”Ringer mamma mitt i natten”

08 aug, 2020 
AvEmma Castman
Zendaya på röda mattan
Sedan barnsben har Zendaya agerat framför kameran, men trots det har ett liv i rampljuset inte alltid varit självklart. I amerikanska Instyle berättar Hollywoodstjärnan nu om sin ångest – och vad hon gör för att söka tröst.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Trots att den 24-åriga Euphoria-stjärnan Zendaya just nu är en av Hollywoods starkast lysande stjärnor har livet framför kameran inte alltid varit självklart. I en stor intervju med Instyle berättar hon nu om ångesten som följt henne sedan unga år.

– Min ångest började redan när jag var liten och gick i skolan. Vi skulle göra ett test och jag minns hur jag fick panik över det. Min lärare fick gå ut ur klassrummet med mig och säga ‘Lugna ner dig, ta djupa andetag’, säger Zendaya bland annat och fortsätter:

– Liveuppträdande kan också ge mig ångest. Jag tror att det mesta handlar om att jag pressar mig själv för hårt och alltid vill göra mitt bästa. Jag vill aldrig göra ett enda misstag.

Stjärnan berättar vidare att hon inte har ångesten under kontroll ännu, men att hon tycker att det hjälper att prata med folk i sin närhet, speciellt sin mamma.

– Sitter någon inne med lösningen på att bli fri från ångest så låt mig veta, för jag har inte hittat svaret än. Jag tycker dock att det hjälper att prata om det, och det kan ofta innebära att jag ringer mamma mitt i natten. Ibland får jag till och med henne att sova med mig i telefonen, precis som om jag vore ett litet barn.

Annons

Så slog Zendaya igenom

Zendaya inledde sin karriär som barnskådis i serien Shake It Up på Disney channel.

Sedan dess har hon även synts i filmer som The Greatest Showman och Spider-Man: Far From Home – och när hon 2019 tog sig an rollen som Rue Bennett i den hyllade HBO-serien Euphoria kom det stora genombrottet.

Numera är Zendaya alltså en av Hollywoods hetaste skådisar, och förutom att agera framför kameran har hon den senaste tiden samarbetat med flera stora varumärken inom både mode och skönhet.

Foto: TT

LÄS MER:

10 gånger Zendaya Coleman rockade röda mattan

Gillar du Zendaya i Euphoria? Här är 3 andra serier med henne

Spana in Zendayas magiska lyxvilla i Los Angeles

Annons