Wandavision på Disney Plus är en annorlunda superhjälteserie – så bra är den

20 jan, 2021 
AvMoa Alfredsson
Wandavision på Disney plus
ELLEs Moa Alfredsson är professionell tv-nörd. Och hon tycker att om du är det minsta intresserad av mode så måste du se Wandavision, den nya serien på Disney Plus.
Annons

Det finns en händelse som fortfarande är med mig än idag – när jag i en Game of Thrones-recap råkade spoila slutet på Marvel-filmen Endgame utan att i tid utfärda en spoilervarning. Jag fick flertalet arga meddelanden och jag har full förståelse för er vrede. Därför kommer här en officiell spoilervarning för Marvel-serien Wandavision – som nu finns på Disney Plus.

Den nya disney plus serien Wandavision.

Wandavision – en ny typ av superhjälteserie

Till dig som strängt säger nej till superhjältefilmer säger jag att Wandavision är något helt annat. Men även om du egentligen inte behöver ha någon koll på Marvels universum för att kunna uppskatta serien (vilket gör ont i hjärtat för detta Marvel-fan att säga) underlättar det tittningen om du i alla fall vet lite om våra två huvudkaraktärer Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) och Vision (Paul Bettany).

Annons

Wanda kan manipulera energin runt om kring sig och flytta saker med tankekraft och Vision beskrivs bäst som en levande (och ovanligt snygg – Apple, take notes) dator. I den sista Avengers-filmen dör Vision – efter att Thanos a.k.a skurkarnas skurk tar bort den sten som sitter i Visions huvud och som utgör hans livskraft. Att Vision, som superhjältarna sörjde i tidigare nämnda film, nu är tillbaka från de döda (eller är han verkligen det?!) ska komma att förklaras i kommande avsnitt av Wandavision.

Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) och Vision (Paul Bettany).

Serien leker med sitcom-formatet och de första två avsnitten utspelar sig i ett villaområde i 50-talets Amerika. Avsnitten är i svartvitt med pålagda skratt och en klassisk nyfiken granne som kommer inspringande (utan att knacka) titt som tätt. Men hela tiden finns en underliggande känsla av att något inte står rätt till (tänk i samma stil som The Good Place). I slutet av det andra avsnittet upptäcker karaktärerna att de helt plötsligt är i färg – och vi har förflyttat oss till 60-talet.

Annons

Serie för modeintresserade

Och just tidshoppen, som vi enligt trailern kan förvänta oss bara kommer fortsätta att komma, gör detta till en superhjälteserie för alla modeintresserade.

Det är en djupdykning i decenniernas mest ikoniska och typiska looks. När vi befinner oss på 50-talet ser vi till exempel Wanda i den klassiska utsvängda klänningen med konformad behå under som skapar den typiska siluetten. Självklart är detta kombinerat med ett pärlhalsband, en trend som är nästan lika populär nu som då – jag tackar Harry Styles. En annan minnesvärd look är när hon går på lunch med grannskapets hemmafruar och känner sig lätt obekväm eftersom hon är den enda som har byxor på sig.

Jag tog på mig att noggrant granska trailern för att ta reda på exakt vilka tidsåldrar med tillhörande outfits vi har att vänta oss i kommande avsnitt. Enligt trailern kommer vi i alla fall att hamna både på 70-talet och 90-talet.

Elizabeth Olsen som Wanda i Wandavision.
Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) och Vision (Paul Bettany) i 90-talskläder.

Se trailern till Wandavision här:

Varje fredag släpps nya avsnitt på Disney Plus.

Foto: Disney Plus

LÄS MER:

Annons
Annons