SATC och 5 andra tv-serier värda att se igen

SATC och 5 andra tv-serier värda att se igen

Sex and the city kommer tillbaka i ny form. Passa på att se om de gamla säsongerna innan nypremiären. Och när du är klar med det: Se om dessa gamla favoriter!
13 januari, 2021
Så klädde sig 90-talets mest stilsäkra bästisar
Slå på ljud

I söndags blev det äntligen bekräftat. Sex and the city kommer tillbaka! Den nya serien kommer heta And just like that... och bestå av tio stycken halvtimmeslånga avsnitt. Handlingen kommer att kretsa kring det gamla gänget. Dock med en stor förändring. Kim Catrall, som gjorde rollen som Samantha, kommer inte att medverka.

Något premiärdatum är ännu inte satt men inspelningarna är planerade att dra igång i New York under våren. Tills dess får vi hålla till godo med de sex säsonger och totalt 94 avsnitt som finns tillgängliga av originalversionen.

Trendiga serienyheter i all ära men visst kan det ibland vara härligt att se om en gammal favoritserie? Helst med många säsonger för att göra upplevelsen längre.

Här är 6 tv-serier värda att se igen:

1. Sex and the city

Säg hej till Carrie, Samantha, Charlotte och Miranda igen och passa på att ta dig igenom de sex säsongerna lagom till premiären av And just like that... Följ med på singelresor och lev dig in i brustna hjärtan, vilda fester och olika karriärer i New York. Kanske måste du även ta dig en ny funderare över om du är team Aidan eller team Big? Det är också kul att fnissa åt att tekniken i serien är så gammal. Utskrivna flygbiljetter och flip phones - halloj!

2. Gossip Girl

121 avsnitt med intriger från överklassen i New York. Aldrig förr har någon lyckats lika bra som Blake Lively i rollen som Serena att se avslappnad och uppklädd ut samtidigt. Hennes looks förtjänar typ en egen behind the scenes-dokumentär. Precis som i Lost (likheterna slutar väl här dock) finns elementet av mystik. Vem är egentligen denna anonyma Gossip Girl som skvallrar om New Yorks elit? Lyx, kärlek, svek, intriger och looks paketerat i ett skimrande format med smaskigt skvaller och oväntade underdogs.

3. True Blood

Ett år innan Vampire Diaries (bonustips!) kom och gjorde vampyrserier ännu populärare hade True Blood premiär. Handlingen utspelar sig i det lilla samhället Bon Temps i Louisiana. En forskare har lyckats framställa syntetiskt blod vilket gör att vampyrer inte längre behöver leva i det dolda. Det var i alla fall planen. Spoiler: Den håller inte. Det som inledningsvis är en lagom spännande vampyrserie blir mot de senare säsongerna allt mörkare och obehagligare med inslag som förhäxade orgier. Bubblare är att Alexander Skarsgård spelar ond klubbägande vampyr.

4. Sons of Anarchy

Har vi någonsin sett en sån spikrak karriärkurva uppåt än den när Charlie Hunnam spelade huvudrollen som Jax Teller i MC-serien Sons of Anarchy? Det går i princip inte att inte tycka om honom. I serien får vi följa hans liv, där han är omgiven av våld och brott, samtidigt som han växer upp och vill göra bättre val. Med lojaliteten till familjen och klubben i ständigt fokus försöker han navigera bland alla konflikter och våldsamma hot. Kärlek, motorcyklar, arvstvister och en hel del groteska scener utlovas.

5. Game of Thrones

Ingen kan väl ha undgått hysterin kring Game of Thrones som kulminerade i mitten av maj 2019 när sista avsnittet släpptes? Kanske är det dags att nu se alla säsonger i ett svep? Det var ju trots allt en evig väntan mellan att de kom ut. Serien är baserad på böckerna från George R.R. Martin och kretsar kring de sju kungadömena i Westeros och kriget om den åtråvärda järntronen. Till en början kände jag själv att jag inte riktigt orkade med riddare och släktbråk. Men jag blev totalt fast.

6. Lost

Grejen med Lost är att konceptet först känns sjukt simpelt. Ett gäng kraschar med ett flygplan på en ö. Sen blir allting jätteinvecklat och massa mystiska saker händer på den tropiska ön. Samtidigt får vi följa flera parallella historier eftersom tidslinjen hoppar för att visa karaktärerna i sina vanliga liv, innan flygkraschen. Plötsligt känner du dig jättesmart när du tycker dig ha listat ut olika samband kring alla de mystiska händelserna. Sedan känner du dig lika osmart eftersom du hade fel. Att serien är en av de dyraste som någonsin spelats in, har fått flera priser och är skapad av geniet J.J Abrams minskar inte anledningarna till att den är med på den här listan.

Läs mer:

Tv-serierna att ha koll på 2021

10 serier från 2020 du måste ha sett