Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serier

Vilken Disneyskurk är du mest lik? Ditt stjärntecken avslöjar dig

28 okt, 2020 
AvNina Nyström
Angelina
Scar, Cruella De Vil eller den elaka styvmodern – om du var en Disneyskurk, vem skulle du vara?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 Disney-kvinnor att inspireras avBrand logo
5 Disney-kvinnor att inspireras av

Alla barn drömmer om att vara Disneyprinsessor och hjältar. Men ofta är det skurken som är den mest intressanta och fascinerande karaktären. Så, handen på hjärtat – vem är mest lik dig?

Oxen – Scar (Lejonkungen)

En av de mest skämmande och övertygande skurkarna. Scar är precis som oxen väldigt grundad, men också envis – och lite lat, vilket, ehrm, du kanske känner igen, kära vädur?

Tvillingarna – Madame Mim (Kalle Anka)

Madame Mim kan byta skepnad, har ett tvivelaktig syn på löften, är lite splittrad och vimsig. Men hon är också full av liv och energi, vilket gör henne ganska älskvärd trots att hon är en skurk. En personlighetsbeskrivning tvillingen nog känner igen sig ganska väl i ?

Annons

Kräftan – Prins John (Robin Hood)

Prins John sörjer fortfarande att han kände sig oälskad som barn – och suger som bekant på tummen. En äkta kräfta med andra ord: en känslig själ som lätt svänger mellan eufori och nedstämdhet. Han är också väldigt paranoid och misstänksam, vilket kräftan kan ha förståelse för.

Lejonet – Gaston (Skönheten och odjuret)

Gaston är så mycket lejon man kan bli. Inte så lite fåfäng och inbilsk till den milda grad att han till och med har en sång om sin egen förträfflighet. Lejonet känner även igen sina både dominanta och possessiva tendenser.

Jungfrun – Den elaka drottningen (Snövit)

Jungfrun är känd för att vara en sann planläggare, och finns det en mer ondsint plan än att be om Snövits hjärta i en låda efter att hon mördats i skogen? När det trots allt inte går i lås, har hon så klart fler planer i rockärmen. Jungfrun uppskattar alla som ger det lilla extra och det får man ju säga att den elaka drottningen verkligen gör.

Annons

Vågen – Cruella De Vil (De 101 dalmatinerna)

Vågen är känd för att ha smak för det goda i livet, vilket gör att de kan ha svårt att hålla sig från ett evigt unnande. De kan också vara lite verklighetsfrånvända då och då. Cruella älskar sina lyxiga pälsar och visar onekligen prov på insiktslöshet när hon går över alla gränser för att få en päls av dalmatiner.

Skorpionen – Frollo (Ringaren i Notre Dame)

Skorpionen är känd för att vara en mystisk person som till och med kan njuta av mörka saker – precis som Frollo. När Frollo får upp ögonen för Esmeralda ska hon bli hans, kosta vad det kosta vill. På klassiskt skorpionmanér är han också både svartsjuk och manipulativ.

Annons

Skytten – Jafar (Aladdin)

En av skyttens sämre sidor är deras övertro på sina egna förmågor, vilket inte sällan leder till misstag. Skytten känner stor samhörighet med Jafar när hans hybris sätter P för hans försök att roffa åt sig lampan och bli sultan.

Stenbocken – Lady Tremaine (Den elaka styvmodern) (Askungen)

Styvmodern behandlar Askungen som skit. Hon är dock både tålmodig och disciplinerad i sitt tillvägagångssätt, vilket är stenbocken i ett nötskal. Men hennes envishet blir också hennes fall. En lärdom att ta med sig för dig, stenbocken?

Vattumannen – Maleficent (Maleficent)

En Disneyskurk utöver de andra – Maleficient ger verkligen ordet ”elak” ett ansikte. Som många andra vattumän är hon väldigt intelligent och envis, men dessvärre slår det över och ser hon bara saker från sitt eget perspektiv.

Annons

Fisken – Ursula (Den lilla sjöjungfrun)

Fisken är känd för att älta istället för att gå vidare. Och är det någon som personifierar detta så är det Ursula, som aldrig förlåtit Kung Triton för att han bannlyste henne. Fisken förstår och känner igen sig i Ursulas revanschlust.

Väduren – Madame Medusa (Bernhard och Bianca)

Madame Medusa är en av de minst populära skurkarna i Disneys stall. Hon är en driven kvinna vars ständiga mål är den förmögenhet hon tycker att hon förtjänar. Sättet hon behandlar Penny på må vara elakt, men hennes beteende bottnar egentligen bara i brist på omtanke. Precis som väduren är Medusa dålig på att lyssna på andras råd, även om hon skulle behöva det.

Foto: Disney

Källa: Screenrant

LÄS MER:

Disneyfilmerna du bör se som vuxen

8 hjärtskärande historier bakom klassiska Disneymoments

Quiz: Hur gamla är Disneyprinsessorna?

Annons