Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

Vem är Anastasios Soulis? Allt om Red dot-skådespelaren

15 jan, 2021 
Allt om Anastasios Soulis, aktuell som David i Netflix-filmen Red dot
Aktuell som David i Netflix-filmen Red dot och har tidigare synts i Johan Falk-filmerna. Här är allt du behöver veta om Anastasios Soulis.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 Serier att se framemot 2021Brand logo
5 Serier att se framemot 2021

I februari är det premiär för Netflix första svenska originalfilm, actionthrillern Red dot. Filmen följer det gifta paret David (Anastasios Soulis) och Nadja (Nanna Blondell) som försöker hitta tillbaka till varandra och bestämmer sig för att ge sig ut på fjällvandring. ELLE har samlat allt du behöver veta om huvudrollsinnehavaren Anastasios Soulis.

Vem är Anastasios Soulis?

Anastasios Soulis är en svensk skådespelare född i Stockholm 8 januari 1987 som har synts i flera serie- och filmproduktioner. Innan skådespeleriet verkligen tog fart på riktigt har dock Soulis varit verksam inom en helt annan bransch. Till Aftonbladet Klick! berättar Soulis att han tidigare har jobbat inom telemarketing som utbildningschef.

Filmer och serier med Anastasios Soulis

Soulis fick sitt genombrott i dramakomedin Den bästa sommaren (2000) med bland annat Kjell Bergkvist och Rebecca Scheja, känd från DJ-duon Rebecca & Fiona i rollerna. Soulis är mest känd för rollen som Felix Rydell i Johan Falk-filmerna. Soulis har även spelat Zacharias "Zac" Malmberg i Gåsmamman, Mats i Sjölyckan och Paul Hultén i Maskineriet.

Annons

Spelar David i svenska netflix-filmen Red dot

Så vem är egentligen David? Anastasios Soulis rollkaraktär i Netflix-filmen Red dot är gift med Nanna Blondells rollkaraktär Nadja. Paret, som är i 30-årsåldern, har försökt att blåsa nytt liv i relationen under en längre tid. Samtidigt har det visat sig att Nadja är gravid och paret vill ge förhållandet ett sista försök i form av en härlig fjällvandring. Fjällvandringen blir dock snabbt allt annat än härlig när det visar sig att lokala jägare har tagit sikte på paret, som nu behöver göra allt för att fly undan hoten. Regissör är Alain Darborg, känd för Jönssonligan – Den perfekta stöten (2015).

Då har Red dot premiär

Sugen på att se filmen redan nu? Tack och lov dröjer det inte alltför länge innan det är premiär. 11 februari 2021 släpps Red dot på Netflix.

Foto: TT.

LÄS MER:

Red dot är Netflix första svenska originalfilm – här är allt du behöver veta

Möt Red dot-stjärnan Nanna Blondell i en exklusiv intervju i ELLE

Från Snabba Cash till Tunna blå linjen – här är seriepremiärerna du inte får missa 2021

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons