Gravida Tuva Novotny om hur hon behåller mystiken i relationen

Tuva Novotny

Gravida Tuva Novotny öppnar nu upp om hur hon tänker för att behålla spänningen i en relation.
– Ha lite privatliv i relationen tror inte jag skadar, säger Tuva i podcasten Alla våra ligg.
12 maj, 2022
Tuva Novotny är gravid – bekräftar för ELLE
0:26

Efter reklamen: Tuva Novotny är gravid – bekräftar för ELLE

(0:26)

Slå på ljud

Under ELLE-galan 2022 bekräftade Tuva Novotny för ELLE att hon är gravid med sitt andra barn. Sedan en tidigare relation har Tuva dottern Ella.

Om det finns någon annan förälder i bilden denna gång har Tuva inte valt att kommentera. Men det har senaste året spekulerats kring att hon har en relation med skådespelaren Alexander Skarsgård. Ingen av parterna har däremot bekräfta om det stämmer eller inte.

Då föds Tuva Novotnys barn – avslöjandet om graviditetsmånaden

Tuva Novotny om hur man behåller spänningen i relationen

Tuva är just nu aktuell med bio-filmen Diorama, som hon är både regisserat och skrivit manuset till. I filmen ifrågasätts tvåsamhetsnormen och Tuva har själv tidigare berättat om sina tankar kring ämnet.

Inför filmens premiär har nu Tuva dessutom gästat podcasten Alla våra ligg där det främsta ämnet är just sex och relationer. I avsnittet berättar Tuva om vad hon tycker är viktigt i en relation.

Relationsterapeuten Esther Perel visar sig vara en stor inspiration i Tuvas liv och något som Tuva anser viktigt är att behålla mystiken i relationen. Det menar hon blir svårt att göra om man blir alltför hopklistrad med sin partner.

– För att bibehålla intresset för varandra måste man inte vända på varenda sten tillsammans varje dag, samma tid. Som hon (Esther Perel reds. anm) också pratar mycket om, hur behåller man mystiken i relationen. Där tror jag också att om ska man vara en person, då är det lite svårt att vara mystisk för varandra och intressant för varandra, säger Tuva.

Därför vill inte Tuva Novotny prata om barnets pappa

Alexandra Rejsmar som tillsammans med Matilda Carleson driver podcasten berättar att exempelvis toalettbesök alltid utförs med stängd dörr i hennes relation. Något som Tuva håller med om är ett viktigt steg för att behålla vardagsmystiken.

– Det där kanske finns olika nivåer av och det kanske är individuellt men det är en sån sak där här behåller vi lite mystik. Jag behöver inte titta på dig när du klipper naglarna, du behöver inte titta på mig när jag petar mig i öronen. Ha lite privatliv i relationen tror inte jag skadar, säger Tuva.

”Man måste behålla någon balans i mystik och full insyn”

Vidare förklarar Tuva att hon anser att man inte alltid måste berätta allt för sin partner, vissa saker kan lämnas osagda för att behålla spänningen.

– Det är intressant det där tycker jag för på något sätt appliceras det kanske då till hur man piffar upp sin relation och hur man inte hamnar i de där vardagsfårorna. Då tänker jag att prata om sexlivet det är säkert också superviktigt tror jag, men samtidigt kan man också prata sönder saker, säger Tuva och fortsätter:

– Det kan bli lite tråkigt att säga att jag tycker om det så här i den här ställningen och bla bla bla. Där måste man också behålla någon balans i mystik och full insyn om ni förstår vad jag menar. Det är underbart att vara avslappnad, det är en sak. Men det kanske inte måste betyda att man vet precis allt, exakt allt hela tiden.

Foto: TT