Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Uppgifter: Tuva Novotny och Alexander Skarsgård är ett par – sedan flera år

23 feb, 2022 
AvJessica Rådne
tuva novotny och alexander skarsgård
Två av Sveriges stora skådisexporter uppges ha varit ett par i flera års tid. Det handlar om Tuva Novotny och Alexander Skarsgård – och berättas om i podcasten Inte din morsa.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: 5 saker om Tuva Novotny som du kanske inte vissteBrand logo
TV: 5 saker om Tuva Novotny som du kanske inte visste

Sommaren 2019 dök Tuva Novotny, 42, och Alexander Skarsgård, 45, upp på Ica på ön Aspö i Karlskrona skärgård. Besöket blev en snackis bland öborna och plockades upp av lokal media. Blekinge Läns Tidning rapporterade att skådespelarna hade varit på bröllop och att de umgåtts med Johan Wester som har sommarnöje på ön. Men i rikspress förblev det tyst.

Nu tar Feminas profiler Sanna Lundell och Ann Söderlund upp en påstådd romans mellan stjärnorna. I sin podcast Inte din morsa, en podd från Aller media, skrattar de gott åt att en så pass het kärlekshistoria lyckats flyga under radarn i flera år.

Uppmärksammas i podcasten Inte din morsa

– Det är ändå så roligt att vi har pratat om det flera gånger att de är ett par, att de har varit det i flera år och de är typ två av våra största internationella kändisar och ingen skriver om det. Jag tycker att det är så märkligt, säger Ann Söderlund i avsnittet som fått titeln Kärlek utan ansvar.

Annons

Ämnet kommer på tal apropå att podcastkollegan och Femina-bloggaren Sanna Lundell berättat att hon följt med maken Michael Persbrandt på inspelningen av Lars von Tries nya serie Riket Exodus. I serien spelar Michael Persbrandt mot just Tuva Novotny och Alexander Skarsgård.

– Det är väl ingen som har gått ut och förnekat det, antar jag. Men det känns lite grann som att svensk media bara har bestämt sig för att ”det här ska vi inte prata om”, för att då kanske de aldrig får intervjua Tuva Novotny mer. I don’t know, säger Sanna Lundell.

Ann Söderlund frågade Tuva Novotny rakt ut

tuva novotny
Bilder på Tuva Novotny och Alexander Skarsgård ihop lyser med sin frånvaro. Här går Tuva på galapremiär på Rigoletto i Stockholm 2019.

Ann Söderlund minns tillbaka på en gång då hon själv konfronterade Tuva Novotny med romansryktet, och fick ett glasklart besked om vart hon och Alexander Skarsgård står.

Annons

– När jag spelade in min miniroll i Bonusfamiljen så pratade jag med Tuva om det där och hon sa ”Jag vet inte varför det är så, vi har varit tillsammans i många år. Vi har inte förnekat det och det är ingenting som vi försöker hålla hemligt”. Hon tyckte också att det var världens konstigaste grej, säger Ann.

Alexander Skarsgård längtar hem till New York

alexander skarsgård
Alexander Skarsgård pendlar mellan Stockholm och New York.

I en intervju med Femina från maj 2021 berättar Alexander Skarsgård om hur coronapandemin gjort att han tvingats inreda en ny lägenhet i Stockholm. Detta eftersom att han inte har kunnat flyga hem till New York, dit han flyttade från Los Angeles för fem år sedan.

Annons

– Det är klart att jag saknar New York. Jag är skriven där så jag skulle kunna åka tillbaka nu. Men det jag saknar är pulsen, spontaniteten och kulturen, och det finns ju inte just nu. Allt är stängt. Och flera av mina bästa vänner har flyttat ut på landet.Det är ju lite mera öppet i Sverige. En del museer är öppna, jag kan träffa kompisar på stan och äta lunch, säger Alexander Skarsgård i intervjun.

Tuva Novotny bor sedan 2003 i Köpenhamn. I en tidigare intervju med Expressen har hon förklarat att:

– Jag älskar ju Sverige. Vem gör inte det? Men det finns en folksjäl och en icke-ängslighet i Köpenhamn som jag trivs med. Jag kan bli lite stressad i Sverige för det finns en försiktighet som är svår att ta på.

Varken Tuva Novotny eller Alexander Skarsgård har ännu bekräftat kärleksrelationen.

Se också: Stellan Skarsgårds åtta barn - allt du vill vetaBrand logo
Se också: Stellan Skarsgårds åtta barn - allt du vill veta

Lyssna på avsnittet Kärlek utan ansvar från Sanna Lundell och Ann Söderlunds podcast Inte din morsa i spelaren nedan.

Källa: Blekinge Läns Tidning, Expressen

Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons