Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Tove Lo gör skådisdebut: Här är hennes första roll

23 nov, 2020 
AvLouise Berglund
AvLouise Åström
Tove Lo Utvandrarna
Utvandrarna blir film igen. Och då gör Tove Lo skådisdebut. Hon spelar rollen som Ulrika – och här är bilderna från filminspelningen i Sverige.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Film och serier som ger modeinspirationBrand logo
Film och serier som ger modeinspiration

Vilhelm Morbergs klassiska bok Utvandrarna ska filmatiseras på nytt. I rollerna som Karl Oskar och Kristina syns Gustaf Skarsgård och Lisa Carlehed.

Rollen som Ulrika i Västergöhl spelas däremot av Tove Lo, som kommer att göra debut på vita duken.

Roller i nya Utvandrarna
Lisa Carlehed som Kristina, Gustaf Skarsgård som Karl-Oskar och Tove Lo i rollen som Ulrika i Västergöhl. Här utanför Alingsås, som ska föreställa New York.

För ELLE berättar Tove Lo att det är på grund av pandemin och inställda turnéer som hon hade möjlighet att kliva in i filmens värld.

– Filmen hade jag ju aldrig kunnat göra om jag turnerat. Det blev en chans för mig att få göra något jag drömt om väldigt länge, säger hon på Zoom.

Så ser Tove Lo ut i Utvandrarna

Ulrika i Västergöhl är en före detta prostituerad som precis som de andra karaktärerna ger sig iväg på en lång resa i båt över Atlanten – med hopp om ett nytt liv.

Tove Lo i Utvandrarna
Tove Lo under inspelningen, som på grund av pandemin fick flyttas från Tjeckien till Sverige.

Som artist klär sig ofta Tove Lo i färgglada outfits. Hennes Instagramkonto är ett bra exempel på det. Det krävs inte många scroll för att uppleva ett potpurri av glada färger.

Som Ulrika är dock hennes outfits anpassade till det dåtida modet.

Tove Lo som Ulrika i Utvandrarna
Tove Lo som Ulrika i Utvandrarna.

Första filmatiseringen av Utvandrarna kom 1971

Den förra filmatiseringen av Utvandrarna kom 1971. Då regisserad av Jan Troell med Monika Zetterlund som Ulrika.

Annons

Denna gång är det Erik Poppe som står för regin. Han har bland annat gjort filmerna Utøya 22 juli och Kungens val. Manus är skrivet av Siv Rajendram Eliassen och Anna Bache-Wiig. I rollerna syns även Sofia Helin och Liv Ullman. En kul detalj är att Ullmann selade Kristina i filmen från 1971. Denna gången spelar hon Kristinas mamma, Anna.

Inspelningen av Utvandrarna flyttad till Sverige

Tanken var att inspelningen av filmen skulle ske i Tjeckien. Men man tvingades ändra planerna på grund av cronapandemin. Istället har filmen spelats in i Sverige för att produktionen ska hålla tidsplanen.

Planerad premiär för Utvandrarna är juldagen år 2021, enligt ett pressmeddelande från Sf Studios som står bakom filmatiseringen.

Läs mer:

Tove Lo om detaljerna under frieriet med Charlie

11 saker du inte visste om Tove Lo

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons