Tone Sekelius kommer ut som transperson

22 feb, 2021 
AvElin Jonsson
AvElin Jonsson
Tone Sekelius kommer ut som trans.
I ungefär två års tid har influencern och youtubern Tone Sekelius vetat att hon är transperson, och nu berättar hon det för världen.
Annons
Trailer Thomas Sekelius: Mitt namn är Tone
Trailer Thomas Sekelius: Mitt namn är Tone

Influencern Tone Sekelius är en av Sveriges största Youtube-stjärnor, med 300 000 prenumeranter och fler än 200 000 följare på Instagram. Tone Sekelius har länge vetat att hon är transperson, men det är nu hon känner sig redo att berätta för världen.

– Jag har försökt förtrycka det här, men det går inte längre, säger hon och fortsätter förklara att den senaste tiden varit kaosartad, men:

– Nu är jag redo att dela med mig av det här. Det är så skönt att komma ut och säga: ”Hej, jag heter Tone”, säger hon i en Youtubeivideo med rubriken ”JAG ÄR TRANS”.

I samma veva som Tone Sekelius kom ut som transperson under helgen, var det även premiär för dokumentären Thomas Sekelius: Mitt namn är Tone, i vilken man får följa influencerns tankar och känslor kring sin könsidentitet, och rädslan inför att komma ut inför sina nära och kära.

Tone Sekelius har velat komma ut som trans i två år

I dokumentären berättar Tone Sekelius:

Annons

– Allt på mig påminner mig om det jag inte vill vara och allt jag inte är. Allt från mina händer, till armar, skäggväxt. Min hårlinje, mina fötter. Allt är bara inte jag. Jag har alltid strävat efter ett kvinnligt ideal, men det är först på senare tid jag insett att det beror på att jag är trans.

I en intervju med Aftonbladet förklarar Tone Sekelius att hon velat komma ut som transperson under två års tid.

– Men jag har inte känt mig redo. De senaste åren har jag gått igenom väldigt många olika faser. Sedan tonåren egentligen har jag alltid strävat efter ett kvinnligt ideal. Jag har haft en skev bild av min kropp och en väldigt skev relation till min kropp. Men det var bara ångest, jag har inte fattat vad det egentligen berodde på, säger hon till tidningen.

Tone Sekelius: ”Är så lycklig, är så befriad”

”Vet inte hur jag ska hantera allt det här. Är så lycklig, är så glad, är så befriad. Tack för er kärlek och er support. Jag vet inte hur jag ska hantera allt.”, skriver hon på Instastory strax efter avslöjandet.

Annons

Nya dokumentären Thomas Sekelius: Mitt namn är Tone finns på Discovery+ just nu.

Foto: TT/Instagram

LÄS MER:

Annons
Innehåller annonslänkar