Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattanMet-galan

Tiger King säsong 2 kommer till Netflix – här är allt vi vet

24 sep, 2021 
AvJessica Rådne
AvJessica Rådne
carole baskin
True crime-succéen Tiger King återvänder till Netflix. Streamingtjänsten meddelar att säsong 2 kommer släppas redan år.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Det här är nytt på Netflix i septemberBrand logo
TV: Det här är nytt på Netflix i september

Våren 2020 kom dokumentärserien Tiger King som inte liknade någonting vi tidigare hade sett på Netflix. Nu släpps snart uppföljaren – Tiger King 2.

Tillbakablick Tiger King säsong 1

I Tiger King får vi följa Joe Exotic, 58, som driver ett privat zoo, Greater Wynnwood Exotic Animal Park, med stora kattdjur. Det excentriske djurhållaren har en ärkefiende, Carole Baskin, 60, som driver Big Cat Rescue, ett reservat för skadade och utsatta kattdjur. Carole anser att Joe Exotic missköter sina djur och vill därför rädda dem till sitt reservat.

Joe känner sig så pass stött och hotad av Carole att han bedriver ett hatkampanj mot henne på nätet. ”That bitch Carole fucking Baskin” är en standardfras i Joe Exotics vokabulär och intrigerna blir allt smutsigare ju längre in i säsongen vi kommer. Mot slutet har Joe Exotic gjort upp planer för att anlitat en lönnmördare som ska ta Caroles liv.

Annons

Joe stoppas tack och lov, och avtjänar idag ett 17 år långt fängelsestraff för stämpling till mord. I Netflix nya trailer för höstens true crime-tablå deltar Joe Exotic från innanför lås och bom.

Carole Baskin tog över Joe Exotics djurpark

I efterspelen till Tiger Kings första säsong har Carole Baskin tagit över Joe Exotics zoo. För några veckor sedan meddelade hon att parken har sålts med ett förbud om att bedrivas som just zoo inom 100 år.

Till TMZ vittnade hon om att ”hela stället var täckt med flugor, för det var ruttet kött överallt”. Parken såldes för cirka 1,2 miljoner kronor och planerna för fastigheten är ännu okända, men Carole Baskin har sagt att hon hoppas att det ska bli en husvagnspark eller någonting annat som är långt från det forna ändamålet.

Då kommer Tiger King 2 till Netflix

Det är sedan tidigare känt att Netflix planerat en uppföljare till succéserien och nu har de meddelat att premiären Tiger King 2 är alldeles runt hörnet. På Twitter skriver streamingstjänsten:

Tiger King återvänder i år – och säsong 2 utlovar precis lika mycket förödelse och galenskap som säsong 1!”.

Bilden i tweeten visar en leende Joe Exotic med en telefonlur i handen. Han sitter bakom pansarglas i Federal Medical Center Fort Worth prison i Texas, USA.

Datum för premiären av Tiger King 2 är inte känt ännu men av Netflix tweet att döma kommer vi inte behöva vänta allt för länge.

Se teasern som Netflix släppt för höstens true crime-premiärer i spelaren nedan.

Källa: Aftonbladet

TV: 5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
TV: 5 snackisar från veckan som gått

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons