Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Love is blindYoung royalsOscarsgalan

Therése Lindgren kritiseras för sitt beslut att inte vilja skaffa barn

01 sep, 2022 
AvSaga Pettersson
Therése Lindgren kritiseras för sitt beslut att inte vilja skaffa barn
Therése Lindgren vill inte skaffa barn, något hon nu djupdyker i i en ny dokumentär på SVT.
”Jag vägrar, jag vill inte göra det där”, säger Youtube-stjärnan.
Annons
10 Saker om Therese Lindgrens liv och karriärBrand logo
10 Saker om Therese Lindgrens liv och karriär

I dokumentären Therése Lindgren - Slippa bli mamma av SVT Edit djupdyker Youtube-stjärnan i det faktum att hon inte vill ha barn, och att hon aldrig heller drömt om barn.

– Jag har aldrig haft en barnlängtan. Jag har aldrig tyckt om barn på så sätt att jag har aldrig velat hålla i barn, säger hon i dokumentären.

Kritiseras för att hon inte vill skaffa barn

Det är inget hon under åren varit tyst om, hennes följare är medvetna om Therése avsaknad av barnlängtan. Men att hon inte vill bli mamma skaver för vissa. Hennes beslut har mött en del kritik, dagligen får hon upprörda meddelanden från andra.

Annons

– Folk blir arga på mig. De säger att jag berövar Anders, min fästman, på barn och att jag kommer ångra mig. Många skriver också att det är egoistiskt av mig att inte skaffa barn, säger Therése Lindgren. Hon fortsätter:

– Det finns ingen en chans att jag tänker föda barn. Och förlossningsskador och.. gud jag vill inte. Jag vägrar, jag vill inte göra det där.

Anders Vesterlund, hennes pojkvän sedan tio år tillbaka och numera fästman, delar Therése tankar i barnfrågan.

– Man behöver inte skaffa barn om man inte vill, man gör det man känner för. Jag är inte ett offer, det är självvalt, säger Anders.

”Vi gillar bilden av oss som Dink:s”

En undersökning av SCB från 2019 visar att par som bor tillsammans utan barn är mest nöjda med livet. Gruppen människor går under den amerikanska termen Dink, en förkortning av “Double Income, No Kids”.

– Jag och Anders pratar mycket om att vi är Dink:s. Vi har dubbla inkomster, vi kommer kunna leva ett härligt liv ser vi framför oss. Det kan man säkert med barn också, men vi gillar bilden av oss som Dink:s, säger Therése Lindgren.

Therése Lindgren - Slippa bli mamma finns nu att se på SVT Play!

Svenska kändisar som valt att inte skaffa barnBrand logo
Svenska kändisar som valt att inte skaffa barn

Foto: TT, Instagram

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons