Therese Lindgren om sin alkoholism: Då var jag full i varje video

02 nov, 2021 
AvJessica Rådne
AvJessica Rådne
therese lindgren
Youtubern och influencern Therese Lindgren, 34, la alkoholen på hyllan 2016. Nu berättar hon om hur långt gånget hennes beroende verkligen var.
Annons
TV: 10 Saker om Therese Lindgrens liv och karriär
TV: 10 Saker om Therese Lindgrens liv och karriär

Therese Lindgren slog igenom med skönhetsvideor på Youtube. Kanalen blev snart populär och hon postade om beauty och vardagen, men även djurrättsfrågor och sin kamp mot panikångest. Tre år i rad blev Therese utsedd till Årets Youtuber på Guldtubengalan, och 2016 vann hon Årets webbteveprofil på Kristallengalan. Samma år led Therese som värst av alkoholberoende, något hon pratat öppet om tidigare och nu lyfter på nytt.

Då var Therese Lindgren full senast

Det är under en frågestund i sin Instagram Story som Therese besvarar en följares undran, ”När sist var du stenfull?”. Therese skriver:

Annons

– Usch, senast jag var RIKTIGT full var 2016. Hela 2016. Jag drack varje dag, det första jag gjorde när jag vaknade. Hela dagarna, skriver hon.

skärmdump från therese lindgrens instagram story
Det är flera år sedan Therese Lindgren var ”stenfull” senast, skriver hon på Instagram Story.

Therese karriär var på topp och hon postade flera gånger i veckan videor på Youtubekanalen. Den som går bak i arkivet och tittar på videor i efterhand ska dock ha en sak i åtanke, fortsätter Therese i sitt svar på Instagram.

– Varenda video från 2016 är jag alkoholpåverkad i, varenda möte jag gick på hade jag druckit inför, och varje helg är helt svart, skriver Therese.

Annons

”Känns som ett annat liv”

Hon fortsätter med att beskriva hur hon på grund av alkoholpåverkan har skämt ut sig otaliga gånger och bränt många broar.

– Jag har skämt ut mig inför så många människor och förstört så många relationer. Jag var så destruktiv och gjorde de värsta sakerna man kan göra mot sig själv och andra, jag sket i allt. Jag kan inte ens berätta vad jag gjort och sagt, jag skäms så mycket, skriver Therese och konstaterar:

– Det känns som ett annat liv, men det var bara fem år sedan.

Therese avslutar med att idag förknippas alkohol med ”avgrundsdjupt mörker”.

– Jag dricker mig inte onykter om jag mår bra.

Så lyckades hon sluta dricka alkohol

skärmdump från therese lindgrens frågestund på instagram story
Therese Lindgren tog aldrig bilen till möten när hon hade druckit alkohol.

Frågestunden på Instagram story fortsätter och Therese svarar på om hon, med tanke på att hon drack varje dag under 2016, även körde bil alkoholpåverkan?

Annons

– Självklart har jag aldrig kört bil när jag haft alkohol i blodet, skriver Therese.

therese lindgren svarar på frågor på instagram story
Therese Lindgren har tidigare talat ut om sitt alkoholberoende, men menar nu att det aldrig var ett problem för henne att sluta dricka.

”Hur slutade du dricka?”, lyder en annan fråga.

– Jag var aldrig beroende av alkohol som tur var, svarar Therese.

Therese Lindgren har idag 1 miljon följare på såväl Instagram som Youtube. Under 2022 släpper Discovery+ dramaserien Dumpad, skapad av Therese. Fokus i handlingen ligger på unga vuxnas kamp mot psykisk ohälsa.

Foto: TT, Instagram

Se också: Så stöttar du någon med psykisk ohälsa
Se också: Så stöttar du någon med psykisk ohälsa
Annons