Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsBridgerton

Kändisarna Taylor Swift dejtat och låtarna hon skrivit om dem

14 apr, 2023 
AvLinda Strömbäck
Joe Jonas, Taylor Swift och Harry Styles
Taylor Swift är känd för att vara drottningen av break up-songs – och för att ha en hel del kända ansikten på sitt dejting-cv. Vi har samlat kändisarna Taylor dejtat och sångerna hon tillägnat dem här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Taylor Swifts stilresa genom årenBrand logo
Taylor Swifts stilresa genom åren

Taylor Swift har dejtat allt från världsartister som Calvin Harris och Harry Styles till skådespelare som Jake Gyllenhaal och Joe Alwyn. Många låtar som Taylor skrivit har dessutom varit ärliga skildringar av hennes förhållanden. Vi har samlat kändisarna Taylor dejtat och låtarna hon skrivit om dem här!

Taylor Swifts kända pojkvänner och låtarna hon skrivit om dem

Joe Jonas

Joe Jonas
Joe Jonas.

Taylor Swift och Joe Jonas träffades i juli 2008 och dejtade fram till oktober samma år. Uppbrottet med Jonas Brothers-sångaren blev ett av Taylors mest uppmärksammade, åtminstone fram till då, eftersom Joe ska ha gjort slut genom ett 27 sekunder långt telefonsamtal. Låtarna Last Kiss och Forever and Always sägs handla om uppbrottet och låten Holy Ground sägs vara en mer positiv låt om deras kortlivade romans.

Annons

Lucas Till

Lucas Till.
Lucas Till.

Ingen glömmer väl Taylors musikvideo till You Belong with me? I videon spelar Lucas Till Taylors granne och Lucas dejtade även Taylor en kort period under 2009. I en intervju med MTV berättade Lucas varför det tog slut mellan dem.

– Vi dejtade ett tag. Men det fanns ingen gnista eftersom vi var för snälla. Vi gillade varandra, men de flesta förhållanden håller i längden eftersom man kommer överens, och sen gör man inte det, men man blir sams och det skapar passion. Med oss var det inte så, jag gillade henne mer som en vän och det var därför det inte fungerade.

Annons

Taylor Lautner

Taylor Lautner.
Taylor Lautner.

Taylor och Taylor – ett av 2009 mest ikoniska par? Taylor Swift och Taylor Lautner träffades under inspelningen av romantiska komedin Valentines day. Och låten Back to December tros handla om Lautner eftersom hon sjunger om en kille med solbränd hy och ett gulligt leende. Låten handlar även om ett uppbrott som skedde i december och Taylor dumpade Lautner i december samma år som de träffades.

John Mayer

John Mayer.
John Mayer.

Taylor Swift dejtade John Mayer under 2009. Hon var 19 år när hon träffade en 31-årige artisten och i låten Dear John sjunger hon om åldersskillnaden mellan de två.

Annons

“Dear John, I see it all now, it was wrong / don’t you think 19 is too young to be played by your dark twisted games.

John Mayer själv har erkänt att låten förmodligen handlar om honom, men att han inte tycker att han förtjänade det.

Cory Monteith

Cory Monteith
Cory Monteith.

Även om Taylor och Glee-stjärnan aldrig bekräftade sin relation så fotograferades Taylor och Cory Monteith tillsammans vid flera tillfällen. När Cory sedan gick bort i juli 2013 skrev om sorgen på Twitter.

Annons

”Jag är mållös. Och av den värsta anledningen”

Jake Gyllenhaal

Jake Gyllenhaal
Jake Gyllenhaal

Taylor Swift började dejta skådespelaren Jake Gyllenhaal 2010 och paret skymtades ofta i offentligheten. Enligt ryktet ska den 10-åriga åldersskillnaden varit anledningen bakom parets uppbrott 2011, samt att det varit Jake som tagit beslutet. Låten The Last Time sägs handla om parets relation och även låten All Too Well som blev lite av en snackis. I låten sjunger Taylor nämligen om en scarf som sägs lämnats hemma hos Jakes syster Maggie Gyllenhaal efter en Thanksgiving-middag.

Annons

”Now you mail back my things and I walk home alone, but you keep my old scarf from that very first week 'Cause it reminds you of innocence and it smells like me” sjunger Taylor och till fansens förvåning har Jake dessutom blivit fotograferad med den omtalade scarfen.

Adam Young

Adam Young.
Adam Young.

Taylor Swift och Adam Young började aldrig officiellt dejta varandra. Däremot skrev Taylor låten Enchanted om Adam Young efter hon träffat honom första gången.

"All I can say is it was enchanting to meet you" sjunger Taylor i låten och Adam Young släppte dessutom en cover av låten på Alla hjärtans dag – när han insåg att låten handlade om honom.

Annons

Eddie Redmayne

Eddie Redmayne.
Eddie Redmayne.

Skådespelaren Eddie Redmayne och Taylor Swift dejtade mellan 2011 och 2012. Det sägs att paret träffades under castingen för Les Miserables, och skymtades ofta tillsammans på New Yorks gator i samband med uttagningen. Eddie fick däremot inte en låt skriven om sig.

Zac Efron

Zac Efron.
Zac Efron.

2012 gick ryktet att Taylor Swift börjat dejta Zac Efron efter att de båda jobbat med filmen Lorax. Till fansens besvikelse dementerade de båda däremot ryktena.

Annons

Conor Kennedy

Conor Kennedy.
Conor Kennedy.

Taylor dejtade Robert F Kennedys barnbarn Conor sommaren 2012. Vid tidpunkten var hon 22, och han var 18, något Taylor fick kritik för. Det sägs att relationen började fallera efter att Conors familj anklagat Taylor för att krascha Conors kusins bröllop i augusti. Taylors representater dementerade däremot ryktet. Efteråt har man kopplat låten Begin Again till relationen med Conor där Taylor sjunger:

”I think it's strange that you think I'm funny 'cause he never did.”

Annons

Harry Styles

Harry Styles.
Harry Styles.

Taylor Swift och Harry Styles dejtade bara i en månad 2012. Men Taylor har skrivit två (väldigt framgångsrika) låtar om honom: I Knew You Were Trouble och Style.

Calvin Harris

Calvin Harris
Calvin Harris.

Även om Taylor aldrig kommenterat ryktet, så sägs hitlåten We Are Never Ever Ever Getting Back Together handla om stjärnans förhållande med Calvin Harris. Paret dejtade mellan 2015 och 2016 och skymtades ofta tillsammans i offentliga sammanhang. Enligt ryktet ska det ha varit Calvin Harris som valde att avsluta relationen.

Annons

Tom Hiddleston

Tom Hiddleston.
Tom Hiddleston.

Under sin korta romans lyckades Taylor Swift och Tom Hiddleston mynta namnet Hiddleswift. Relationen chockade många fans och paret skymtades på flera ställen runt om i världen efter att ryktet blivit ett faktum. Däremot gick de skilda vägar endast två månader efter att Tom fångats på bild iförd en t-shirt med texten: I Heart T.S.

Joe Alwyn

Joe Alwyn.
Joe Alwyn.

Taylor Swift och Joe Alwyn träffades 2017 och det spekulerades länge om att en förlovning var aktuell. Däremot har paret varit restriktiva med att dela med sig om sin relation och i april 2023 kom istället uppgifter om att Joe och Taylor gått skilda vägar efter sex år tillsammans.

Ännu har ingen låt släppts om Joe.

Källa: Elle.com.au, Foto: TT

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons