Taylor Swift kritiserar Netflix nya serie efter sexistiskt skämt

Taylor Swift kritiserar Netflix på Twitter

Foto: TT
Den nya serien Ginny & Georgia på Netflix innehåller ett skämt om Taylor Swifts dejtingliv. Nu får streamingtjänsten hård kritik från både fans och artisten själv.
– 2010 ringde och ville ha tillbaka sitt trötta, djupt sexistiska skämt, skriver Taylor Swift på Twitter.
02 mars, 2021
Elle Pop #1: Biancas mensdrama, Taylor Swifts ilska mot Netflix och Kim Kardashians ödla
Slå på ljud

Netflix nya tv-serie Ginny & Georgia klättrar redan på topplistorna över mest sett innehåll på streamingtjänsten just nu. I skrivande stund ligger den på andra plats på topp 10-listan.

Handlingen beskrivs såhär: ”Georgia flyttar norrut med sina barn Ginny & Austin för att få en nystart i livet. Men det blir svårare än hon tror att börja om”.

Samtidigt har Netflix hamnat i blåsväder på Twitter eftersom serien innehåller en replik om Taylor Swifts dejtingliv, vilket har fått både fans och Taylor Swift själv att komma med hård kritik.

Ginny & Georgia innehåller skämt om Taylor Swifts dejtingliv

I helgen började uttrycket Respect Taylor Swift trenda på Twitter. Anledningen är att avsnitt tio av Ginny & Georgia innehåller repliken ”What do you care? You go through men faster than Taylor Swift”.

Det här är dessutom inte den första serien på Netflix som använder Taylor Swifts namn i samma syfte. I Degrassi: Next Class finns repliken ”Taylor Swift made an entire career off of her exes”.

Netflix får kritik på Twitter

På Twitter har fans och tittare uppmärksammat det omoderna skämtet genom att posta skärmdumpar på replikerna. Dessutom har många taggat Netflix och uppmanar dem att göra något åt saken - förslagsvis en omklippning.

Taylor Swift kritiserar Netflix på Twitter

Även Taylor Swift själv har kommenterat repliken i Ginny & Georgia. På Twitter kommer hon med hård kritik och skriver att de kan ta tillbaka sitt trötta, djupt sexistiska skämt.

Hon poängterar också det faktum att Netflix ju gjorde en hel dokumentär om henne – Miss Americana, som släpptes i januari 2020.

I den dokumentären pratar Taylor Swift bland annat om feminism och det faktum att mäns och kvinnors framförande av åsikter ofta får olika mottagande.

ELLE har sökt representanter för Netflix som under tisdagen den 2 mars meddelar att streamingtjänsten ännu inte uttalat sig om kritiken.

Läs mer:

Taylor Swifts present till Gigi Hadids nyfödda dotter

5 saker vi kan lära oss av Taylor Swift i dokumentären Miss Americana