Populärt: Sofia Richie GraingeKonserter 2024BridgertonTv-serierBoktipsKrönikor

Stranger Things 5: Allt vi vet om sista säsongen

05 jul, 2022 
AvLinda Strömbäck
Stranger Things
Efter en nervkittlande säsongsavslutning av Stranger Things 4 längtar vi redan efter mer. Här är allt vi vet om Stranger Things femte (och sista) säsong!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
VIDEO: Se 7 serier för dig som redan sett klart Stranger ThingsBrand logo
VIDEO: Se 7 serier för dig som redan sett klart Stranger Things

Nyligen släpptes de två sista avsnitten av Stranger Things fjärde säsong. Sedan 2016 har vi fått följa karaktärerna i Hawkins tampas med monster och andra världar såväl som kärleksproblem och allt det innebär att växa upp. Efter den senaste säsongsfinalen av Stranger Things kan vi inte tänka något annat än: hur ska det här sluta? 7 år efter succé-seriens premiär har vi nu kommit fram till finalen.

Skaparna om Stranger Things-finalen

I februari gick Stranger Things-skaparna ut och berättade att de redan för sju år sedan visste hur hela Stranger Things-storyn skulle bli – och sluta.

Annons

– När vi började skriva den här serien förutspådde vi att den skulle vara fyra till fem säsonger. Den visar sig vara för lång för att kunna berätta i fyra säsonger, men – som ni själva kommer märka, så börjar vi närma oss finalen. Säsong fem kommer bli den sista.

Hur kommer Stranger Things sluta?

I den sista säsongen kommer karaktärerna vara några år äldre än när vi såg dem sist – precis som i tidigare säsonger. Däremot kommer vi tas upp där säsongsavslutningens cliffhanger lämnade oss – och vi kan vänta oss tårar.

Annons

I maj berättade nämligen skaparen Ross Duffer för The Wrap att det blivit känslosamt när de pitchade den sista säsongen för Netflix.

– Det var tufft, det är liksom slutet av den här historien. Jag såg chefer gråta som jag aldrig sett gråta tidigare. Det var sjukt.

Även David Harbour (Hopper) har avslöjat att slutet kommer vara väldigt rörande och vackert.

När kommer Stranger Things säsong 5?

Det har ännu inte bekräftats något releasedatum än för Stranger Things femte säsong. Det tog närmare två år att spela in Stranger Things fyra, men då också under en pandemi som ständigt skapade förseningar. Däremot kommer en finalsäsong säkerligen ta sin tid att skapa ändå. Det tidigaste vi kan vänta oss få ta del av Stranger Things 5 är i slutet av 2023. Men det ser mer ut som att vi kommer behöva vänta på det olidligt spännande slutet till 2024.

Annons

Kommer det bli en spinoff på Stranger Things?

I brevet som publicerades i februari hintade skaparna att det finns mer att upptäcka i Stranger Things världen – som inte utesluter en spinoff på den omåttligt populära serien.

– Det finns fortfarande många fler spännande berättelser att berätta i världen av Stranger Things. Nya mysterier, nya äventyr och nya överraskande hjältar. Men först hoppas vi att ni stannar med oss för att avsluta den här berättelsen om en stark flicka vid namn Eleven och hennes modiga vänner, om en nedbruten polischef och en tapper mamma, om en liten stad vid namn Hawkins och ett parallellt universum som kallas Upside Down.

Annons

Källa: ELLE US, Foto: TT, Instagram, Netflix

SE OCKSÅ: Se Stranger Things-skådisarnas bästa looks på röda mattanBrand logo
SE OCKSÅ: Se Stranger Things-skådisarnas bästa looks på röda mattan
Annons