7 mystiska serier för dig som redan sett klart Stranger Things

03 jul, 2022 
AvLinda Strömbäck
Stranger Things
Nyligen släpptes sista delen av Stranger Things säsong 4 (som var minst sagt intensiv). Om du, precis som vi, bingeade de två avsnitten på nolltid – var lugn. Vi har samlat några Stranger Things-liknande serier du kan börja kolla på direkt!
Annons
VIDEO: Se 7 serier för dig som redan sett klart Stranger Things
VIDEO: Se 7 serier för dig som redan sett klart Stranger Things

Vi är nog inte ensamma om att ha slukat de sista två avsnitten av Stranger Things fjärde (och näst sista) säsong. Eller känslan av det omedelbara tomrum som uppstod efter att sista avsnittet tagit slut. Därför har vi samlat sju Stranger Things-liknande serier som du kan börja sträckkolla redan ikväll.

1. Dark

I den tyska serien Dark får vi följa fyra familjer i den fiktiva staden Winden, där de flesta bär på någon mörk hemlighet. Handlingen kretsar kring en polisutredning där ett par barn mystiskt försvinner. Samtidigt hittas en kropp från ett avlidet barn som spårlöst försvann – 30 år tidigare.

Annons

Ungdomar som försöker lösa ett mysterium, 80-tals nostalgi och tidsresor – låter det bekant?

Dark finns att streama på Netflix.

2. Yellowjackets

Yellowjackets handlar om ett gäng high school-tjejer i ett framgångsrikt fotbollslag, som 1996 är på väg till en nationell turnering, när deras plan plötsligt kraschar i den kanadensiska vildmarken. I serien får vi följa deras kamp för överlevnad, men också överlevarna i vuxen ålder som är mycket förtegna kring olyckan, trots omvärldens nyfikenhet.

Vad var det egentligen som hände där ute i skogen?

Yellowjackets finns att streama på Paramount+.

3. I am not okay with this

I serien I am not okay with this får vi möta den ångestfyllda tonåringen Syd som försöker hantera high school, familjeproblem och obesvarad kärlek till sin bästa vän –och för att inte tala om sina nyupptäckta superkrafter. Nämnde vi att skaparna av Stranger Things producerat denna?

I am not okay with this finns att streama på Netflix.

Annons

4. Severance

I den spännande serien Severance får vi följa huvudpersonen Mark, spelad av Adam Scott (Big Little Lies). Tillsammans med sina kollegor har Mark genom gått samma procedur där de opererat in ett chip i hjärnan. De har nämligen gått med på att separera sina minnen. Med det nyopererade chipet i deras hjärnor blir deras privatliv och arbetsliv helt åtskilda – och de har ingen aning om vad som försiggår på varsitt håll.

Severance finns att streama på Apple TV+.

5. The Society

I The Society får vi följa en grupp tonåringar som efter en skolresa återvänder till staden West Ham – och upptäcker att alla vuxna är mystiskt försvunna. Staden blir omgiven av en skog och kommunikationen med omvärlden slutar fungera. Nu måste tonåringarna bestämma regler för att överleva med de begränsade resurser som finns kvar i staden.

Lite Flugornas herre möter Lost-vibes?

The Society finns att streama på Netflix.

Annons

6. Castle Rock

I Castle Rock får vi följa en mystikfylld saga som utforskar och väver samman både miljöer och karaktärer från Stephen Kings mest kända verk. I det lilla samhället Castle Rocks dunkla skogar väntar en episk kamp mellan det goda och det onda. Och ja – Bill Skarsgård är med.

Caste rock finns att streama på HBO Max.

7. The OA

En ung kvinna återvänder till sin familj efter att ha varit försvunnen i sju år. När hon kommer tillbaka är hon botad från sin blindhet och besitter superkrafter. Behöver vi ens säga mer?

The OA finns att streama på Netflix.

Källa: ELLE US, Bustle, Foto: TT

SE OCKSÅ: Detaljerna du vill veta om Stranger things
SE OCKSÅ: Detaljerna du vill veta om Stranger things
Annons