Här är betydelsen bakom Kardashian Jenner-familjens barnnamn

Kardashians barn

Familjen Kardashian kan ha slagit rekord i unika barnnamn, ingen kan väl glömma rubrikerna när Kim Kardashian och Kanye West döpte sin förstfödda dotter till North West. Läs vidare för att få koll på Kardashian-klanens alla unika barnnamn – och förklaringen bakom dem.
04 april, 2022
Kylie Jenner och Travis Scotts kärlekshistoria genom åren
0:57

Efter reklamen: Kylie Jenner och Travis Scotts kärlekshistoria genom åren

(0:57)

Slå på ljud

Efter Kylie Jenners senaste tillskott kan Kris Jenner idag skryta med totalt 11 barnbarn, och det råder ingen tvekan om att familjen har en fäbless för unika namn. Vad sägs till exempel om True, Dream och Psalm? Här är föräldrarnas förklaring bakom de originella barnnamnen!

Mason Dash Disick

Mason, som idag är 12 år gammal, är det äldsta barnet i den nya generationen Kardashians, och blev således först ut att namnges.

– När vi började leta namn var Mason det enda jag fastnade för, berättar Kourtney Kardashian för Life & Style.

– Precis innan han föddes berättade min faster för mig att Mason betyder samma sak på engelska som Kardashian betyder på armeniska – stenarbetare. En annan faster berättade också att min gammelfarbror brukade kalla sig Mason när han bokade bord på restaurang eftersom Kardashian var för långt. När jag fick höra det kändes det som ödet, säger Kourtney.

Masons mellannamn Dash som också delas med Kourtney och Khloes klädbutik har däremot inget med varandra att göra – vilket fansen tidigare trott.

– Dash är inte en hyllning till min klädbutik som vissa tror. Det vore bara dumt. Dash är kort för Kardashian och var min pappas smeknamn, förklarar Kourtney.

Scott Disick och Mason Disick

Scott Disick och Mason Disick

Penelope Scotland Disick

Kourtney och Scotts dotter Penelopes namn var lätt att bestämma, enligt Kourtneys mamma Kris. Paret fattade tycke för namnet direkt och tyckte det lät väldigt gulligt, berättar Kris för E! News.

Mellannamnet Scotland var det Kris Jenners mamma Mary Jo Campbell som föreslog. Namnet anspelar också på pappans namn Scott.

Reign Aston Disick

Tredje barnet i Kourtney Kardashian och Scott Disicks barnskara blev tilldelad favoritnamnet Reign. Kourtney berättar för People att namnet funnits med på namnlistan sedan de väntade Mason. De övervägde även att namnge sitt andra barn Reign men då med stavningen Rain. När hon sedan fick veta att tredje barnet skulle bli en son ändrade hon tillbaka stavningen och tillsammans med mellannamnet Aston kändes det som en självklarhet, säger Kourtney.

– Jag älskar det namnet!

North West

När Kim Kardashian och Kanye West tillkännagav sitt första barns namn exploderade internet. Namnet North West dök först upp som ett skämtsamt förslag men blev sedan dotterns riktiga namn. I en Youtube-video med systern Kylie berättar Kim att det var programledaren Jay Leno som kom på namnet och att hennes första reaktion var att hon aldrig skulle döpa sin dotter till det.

– Sedan kom det fram massa folk som sa att det är ett coolt namn och att jag verkligen borde överväga det, säger Kim till Kylie och berättar att det sedan tog fyra, fem dagar för henne och Kanye att bestämma sig för namnet North.

Kris Jenner berättar för The View att även hon älskar namnet.

– Sättet som Kim förklarade namnet North för mig var att det betyder den högsta makten och att det var Kim och Kanyes högsta punkt tillsammans. Det var så gulligt tycker jag, säger Kris Jenner.

Saint West

Kim och Kanyes första son fick det unika namnet Saint. Enligt paret ska det ha varit Kanye som kommit på namnet. En källa till Us Weekly berättar också att paret kallat bebisen Saint innan han föddes eftersom paret haft svårt att bli gravida och att Saint var ett mirakel.

Chicago Noel West

I en intervju på Ellen Degeneres show berättar Kim varför hon valt att döpa sitt tredje barn till Chicago.

– Vi hade först tänkt välja Jo eller Grace men valde till slut namnet Chicago. Det är en plats som formade Kanye och en plats som är kopplad till hans familj. Chicago kändes coolt och annorlunda, säger Kim.

Kim Kardashian och Kanye West återförenas – nya bilderna med barnen

Kim har också berättat att hon inte vanligtvis kallar dottern för hennes hela namn utan istället bara säger Chi.

– Chicago är ett så långt namn och flyter inte på lika bra så jag kallar henne Chi. Hon kommer kunna välja senare om hon vill fortsätta bli kallad för det eller Chicago.

Chicago är den första av barnen att få ett mellannamn. Hon delar mellannamn med sin mamma nämligen Noel.

Psalm Ye West

Kim och Kanyes femte barn och andra son Psalm föddes i maj 2019. Enligt Kim fick hon hjälp av sina systrar Kylie och Kendall att välja namn.

– Vi tog listan med barnnamn och gick runt och ropade dem i min hall för att se vilket som klingade bäst. Jag och Kylie gillade samma namn, berättar Kim i Live with Kelly and Ryan.

Mellannamnet Ye är från pappa Kanye som nyligen bytte namn till Ye.

Dream Renée Kardashian

Robert Kardashian och Blac Chyna kom tidigt på sin dotters tilltänkta namn Dream. Enligt en källa till People ska paret valt namnet eftersom dottern var en dröm som gått i uppfyllelse.

True Thompson

Khloe Kardashians dotter som hon har tillsammans med Tristan Thompson fick namnet True efter ett förslag från Khloes mormor MJ.

– Hon berättade att det var både min morfars och gammelmorfars mellannamn. Det fastnade och fanns med mig under hela graviditeten. Det var det enda namnet jag inte kunde få ut ur mitt huvud, berättar Khloe enligt Harpers Bazaar.

Stormi Webster

Kylie Jenner berättar i en Instagram live om det unika namnvalet för hennes och Travis Scott första barn Stormi.

– Jag letade barnnamn och såg Storm vilket jag verkligen gillade direkt, men jag ville också att hennes namn skulle sluta på "ie" som mitt, förklarar Kylie.

– Så när jag var gravid och pratade med magen brukade jag kalla henne Stormi och det kändes bara så rätt. Jag hade egentligen två namn som jag tyckte bättre om men när hon kom så kändes det som att hon hade valt sitt egna namn och jag kunde inte heller förställa mig att kalla henne något annat än Stormi.

Stormi Webster

Stormi Webster

Wolf Jacques Webster (nytt namn tba)

Det senaste tillskottet i Kardashian familjen kom i februari – Kylie Jenners andra barn och första son Wolf. Nyligen gick Kylie dock ut med att hon kommer ändra namnet på sonen.

– Vår sons namn är inte längre Wolf. Vi kände helt enkelt inte att det passade honom, skriver Kylie Jenner i sin Instagram story.

Vad det nya namnet på sonen kommer bli har paret inte gått ut med än. Mellannamnet Jacques som är dokumenterat i födelseattesten är efter pappa Travis riktiga namn Jacques Bermon Webster II.

Källa: YourTango, Foto: TT, Instagram