Stellan Skarsgård om relationen med dottern Eija Skarsgård

Eija Skarsgård

Eija Skarsgård är dotter till stjärnskådisen Stellan Skarsgård. Hon har sju bröder och det gör henne till den enda dottern i familjen. Nu berättar pappa Stellan om relationen till barnen.
21 december, 2020
10 hollywoodstjärnor som har stora familjer
Slå på ljud

Familjen Skarsgård har slagit igenom med dunder och brak i världen och det är i princip oundvikligt att inte känna till dem.

Stellan Skarsgård, 69, är en av världens främsta skådespelare. Med roller i storfilmer som Breaking the waves, Pirates of the Caribbean och Mamma Mia! har han blivit ett välkänt ansikte.

I 32 år var han gift med My Skarsgård, 64, och tillsammans med henne har Stellan sex barn. Men sedan 2009 är han gift med filmproducenten Megan Everett, 44, som han har barnen Ossian, 11, och Kolbjörn, 8, med.

Stellan Skarsgård om livet med 8 barn

I en intervju med Aftonbladet har Stellan nu berättat om relationen till sina åtta barn. De alla bor i Stockholm och har promenadavstånd till varandra, men eftersom alla är målinriktade i sina olika karriärer så är det inte ofta alla är hemma samtidigt.

– Alla bor inom tio minuters gångväg från mig i Stockholm, säger han till tidningen.

Stellan är helt klart glad över att få vara en del av den stora familjen som han byggt upp.

– Det är en fin familj att få vara del av, så länge de vill ha mig, säger han och skrattar.

Bröderna Alexander Skarsgård, 44, Gustav Skarsgård, 40, Bill Skarsgård, 30, och Valter Skarsgård, 25, har alla gått i sin pappas fotspår inom skådespeleri.

Det såg först ut som att Sam Skarsgård, 38, också skulle göra detsamma, speciellt efter skådespelardebuten 1987 i Hasse Alfredsons långfilm Jim och piraterna Blom. Men han valde att bli läkare istället, precis som mamma My Skarsgård.

En del av familjen Skarsgård, dottern Eija i mitten.

Foto: TT

Relationen till dottern Eija Skarsgård

Eija Skarsgård valde även hon en annan väg än skådespelaryrket. Hon tyckte att det redan fanns så pass gott om skådespelare i familjen redan.

– Jag tycker vi har tillräckligt många i familjen, sa hon då i en intervju med Dagens Nyheter.

Idag är hon 28 år och lever ihop med maken Zeke Tastas. Eija och Zeke gifte sig förra sommaren, ett bröllop som ägde rum på Gamla Riksarkivet i Stockholm.

Eija har även gjort karriär som modell och hon har synts en hel del ute i vimlet kring Stureplan. Hon var nämligen nöjeschef på Stockholms-krogen Vassa Eggen i många år.

Men att Stellan skulle bli pappa till åtta syskon var inget som han någonsin hade kunnat förutspå när han var yngre.

– Jag ville ha barn, Men herregud, det är många, säger han nu till Aftonbladet.

Sen ler han.

– Men vad skulle jag göra? Jag spelar ju inte golf…, skämtar Stellan.

Foto: TT

LÄS MER:

Eija Skarsgård – okända systern i familjen Skarsgård

Här är kändisbarnen som tar över nöjesvärlden

Svenska skådespelare med roller i Hollywood 2020