Svenska skådespelare med roller i Hollywood 2020

Rebecca Ferguson och Alicia Vikander

Malin Åkerman firar Friendsgiving i en varm komedi och Alicia Vikander spelar en medeltida lady. Här är svenskarna som håller de blågula ställningarna med premiärer i Hollywood 2020.
16 april, 2020
Kändisar som lämnat Hollywood för nya karriärer
Slå på ljud

Listan över svenska stjärnor i Hollywood är lång. I år har såväl Alicia Vikander som Noomi Rapace och tre medlemmar av familjen Skarsgård nya premiärer att se fram emot. Samlat nedan finns flera av våra största skådisexporters kommande projekt.

Rebecca Ferguson och Stellan Skarsgård i Dune

Rebecca Ferguson och Stellan Skarsgård

Rebecca Ferguson och Stellan Skarsgård spelar i år mot varandra på vita duken.

Dune är en sci-fi/action-film i regi av Denis Villeneuve. Den bygger på Frank Herberts roman med samma namn och följer konkubinen Lady Jessica (spelad av Rebecca Ferguson) som hamnar i onåd hos skurken Baron Harkonnen (Stellan Skarsgård). Bland rollerna syns även Zendaya, Jason Momoa och Javier Bardem. Filmen beräknas ha premiär i vinter.

Joel Kinnaman och Noomi Rapace i The Secrets We Keep

Joel Kinnaman och Noomi Rapace

Joel Kinnaman och Noomi Rapace är två av namnen på The Secrets We Keeps affisch.

I höst kommer The Secrets We Keep där Noomi Rapace spelar kvinnan som tillsammans med sin man överlevt förintelsen och nu stöter på den soldat som kan ha varit deras största fiende i koncentrationslägret. Soldaten spelas av Joel Kinnaman.

Alicia Vikander i Green Knight

Alicia Vikander

Alicia Vikander har fullt med jobb i siktet.

Hon vann en Oscar för sin roll i The Danish Girl. Nu syns Alicia Vikander i äventyrsfilmen Green Knight som bygger på medeltidshistorien om Sir Gawain och Gröne Riddaren. Alicia är Lady Bartilak med förmåga att se in i framtiden. Bland hennes kommande Hollywoodprojekt finns även Born to Be Murdered, Blue Bayou och Tomb Raider 2 (2021).

Malin Åkerman i Friendsgiving

malin åkerman

Svensk-ameriskanska Malin Åkerman spelar i en säsongsbetonad komedi.

Efter succén med En del av mitt hjärta gör Malin Åkerman åter en varm komedi. Denna kretsar kring den amerikanska hösthögtiden Thanksgiving där vi ser Malin Åkerman i rollen som Molly. Tillsammans med sina vänner styr hon upp ett firande som blir både komiskt och kaotiskt. Filmen Friendsgiving har premiär i oktober.

Mikael Persbrandt i Sex Education

mikael persbrandt

Mikael Persbrandt har en biroll i Netflix komiska serie Sex Education.

Omåttligt populära Netflix-serien Sex Education har ingen mindre än Mikael Persbrand i casten. Han spelar hantverkaren Jakob Nyman som efter att ha utfört jobb för sexterapeuten Jean inleder en relation med henne. Sex Educations andra säsong finns ute nu.

Dolph Lundgren i Castle Falls

Dolph Lundgren

Dolph Lundgren spelar i både en actionrulle och en barnfilm.

Svensken är både regissör av och huvudrollsinnehavare i actionthrillern Castle Falls där hans karaktär leder ett gangstergäng på jakt efter pengar. Dolph även aktuell med en röst i den animerade barnfilmen Minioner: Berättelsen om Gru som släpps 2021.

Lena Olin i Hunters

lena olin

Lena Olin är aktuell med tv-serien Hunters.

I 1970-talets New York försöker en överste spelad av Lena Olin att återskapa nazisternas herravälde genom ett fjärde rike. Al Pacino spelar nazijägaren som vill stoppa hennes planer. Tv-serien Hunters är ett kriminaldrama som går att se redan nu på Amazon Prime.

Alexander Skarsgård i Godzilla vs Kong

alexander skarsgård

Alexander Skarsgård kör på actiontema i sina kommande filmer.

Godzilla vs Kong är filmen där två klassiska vidunder möter varandra. Alexander Skarsgård som tidigare spelat i Tarzan, är nu den geolog som hamnar mellan monstren och ska försöka avvärja faran. I rollerna ser vi även Millie Bobby Brown och Rebecca Hall. Alexander är också aktuell med actionfilmen The Kill Team.

Bill Skarsgård i The Devil all the Time

bill skarsgård

Efter skräckfilmerna Det och Det 2 gör Bill Skarsgård en psykologisk thriller.

Lillebrorsan Bills karriär tuffar också på. Han är aktuell i en psykologisk thriller som utspelar sig efter andra världskrigets slut och innan Vietnamkrigets början. Medskådespelare är namn som Tom Holland, Robert Pattinson och Mia Wasikowska.

Foto: TT

Källa: Moviezine, Imdb

LÄS MER:

17 riktiga feel good-filmer som du kan se på Netflix

9 svenska kändisbarn som är kopior av sina föräldrar

Hollywood-kändisar du inte visste har barn ihop