Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Stark kritik mot Justin Timberlake efter Britney Spears-dokumentären

08 feb, 2021 
AvSimon Nilsson Larsson
Britney Spears
Sedan dokumentären Framing Britney Spears släpptes i helgen har fansens reaktioner strömmat in. Och ilska har riktats mot hennes pappa, musikindustrin och ex-pojkvännen Justin Timberlake.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Britney Spears nu och dåBrand logo
Britney Spears nu och då

Det var 2008 som Britney Spears omyndigförklarades, efter att ha brottats med psykisk ohälsa under en längre period. Hennes pappa, Jamie Spears, blev då superstjärnas formella förmyndare tillsammans med juristen Andrew Wallet. Den sistnämnde hoppade till sist av förmyndarskapet 2019.

Hela den situationen låg till grund för den stora rörelsen #FreeBritney, som bland annat handlar om att artisten ska få tillbaka den lagliga rätten att kontrollera sina egna tillgångar.

Fansens ilska efter dokumentären

Nu har en dokumentärfilm om det här släppts. Framing Britney Spears heter den och är gjord av journalister från New York Times. De går tillbaka hela vägen till Britney Spears tidiga genombrott.

Dokumentären har väckt stor uppmärksamhet och engagemang, och många Britney Spears-fans har reagerat stark på hur hon behandlats genom året. Kritik riktas nu mot ett antal personer, bland andra journalisten Dian Sawyer, som under en intervju 2003 bland annat tycktes lägga skulden på uppbrottet från Justin Timberlake på henne.

Annons

”Alla intervjuare från de gamla klippen i Framing Britney Spears som fortfarande är vid liv är skyldiga Britney en offentlig ursäkt. Du kan börja, Diane Sawyer”, skriver Våra bästa år-skådisen Farah Galfond på Twitter.

Anklagelser mot Justin Timberlake

Justin Timberlake har också anklagats för slut-shaming efter uppbrottet, och många kräver att han och offentligt går ut och ber om ursäkt.

”Jag väntar fortfarande på att Justin Timberlake offentligt ska be om ursäkt till Britney”, skriver Youtubern Gabbie Hanna på Twitter.

Samtidigt har många också tagit upp incidenten från Super Bowl 2004, när Justin Timberlake och Janet Jackson uppträdde och den sistnämnda drabbades av ett uppmärksammat missöde med sina scenkläder.

”Vi får aldrig glömma att Justin Timberlakes karriär fick fart genom att han slängde Britney under bussen och kort därefter Janet Jackson”, skriver en Twitter-användare.

Artisten har än så länge inte kommenterat kritiken efter dokumentären.

Framing Britney Spears streamas nu på den amerikanska tjänsten Hulu.

Foto: TT

Läs mer:

Kändisar som fyller jämnt 2021

Britney Spears och Backstreet Boys samarbetar

Årets största snackisar i kändisvärlden 2020

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons