Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royals

Squid game-skaparen gör ny film – Killing old people club

07 apr, 2022 
AvGabriella Håkansson
Squid game
Tyckte du inte att Squid game innehöll tillräckligt med våld? Nu utlovad serie-skaparen att hans nya projekt Killing old people club kommer att vara snäppet värre än den populära Netflix-serien. Här är allt vi hittills vet om filmen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
4 saker om skådisarna i Squid game som du kanske inte vissteBrand logo
4 saker om skådisarna i Squid game som du kanske inte visste

Hwang Dong-hyuk är skaparen bakom Netflix-succén Squid game. Hajpen kring serien kan inte ha undgått någon. Oavsett om du sett serien eller inte så har du garanterat hört talas om Squid game. Faktum är att serien kom att bli en av Netflix absolut mest sedda serier någonsin.

Att Squid game var något magstark kan nog många hålla med om, men spänningen var också total. I serien fick vi se vuxna leka barnlekar, med livet som insats – där en person skulle gå ut som segrare med livet i behåll och massor av pengar.

Squid game

Skaparens nya projekt – filmen Killing old people club

Tyckte du däremot inte att Squid game erbjöd tillräckligt med våld och spänning – så kommer här glädjande nyheter. Hwang Dong-hyuk är nu nämligen aktuell med ett nytt projekt, en långfilm vid namn Killing old people club, som inte sägs passa känsliga tittare.

Annons

– Den kommer att bli mer våldsam än Squid game, ska Hwang ha hintat om gällande den nya filmen, enligt Variety.

Hwang säger dessutom att han kommer behöva gömma sig för äldre människor efter att filmen släppts. Något vi tolkar som att den förmodligen kommer uppröra ordentligt?

Killing Old People Club sägs vara inspirerad av en roman som den italienske författaren och filosofen Umberto Eco skrivit. Men exakt vilken roman det handlar om är ännu inte officiellt.

Lee Jeong-jae, HoYeon Jung and Hwang Dong-hyuk
Lee Jeong-jae, HoYeon Jung och Hwang Dong-hyuk.

Då väntas säsong 2 av Squid game ha premiär

I slutet av 2021 blev det dessutom bekräftat att Squid game får en andra säsong. Hwang har tidigare delat med sig av en tanke gällande vad den andra säsongen skulle kunna komma att handla om.

– En idé vore spelledarens historia, karaktären som höll i den dödliga turneringen i första säsongen, sa han då till The Times.

Kanske blir det alltså en prequel, vilket innebär att den andra säsongen kommer att utspela sig innan det första säsongen. Oavsett vad uppföljaren till Squid game kommer att handla om så väntas den nya säsongen inte ha premiär förrän tidigast i slutet av 2024. Om filmen har premiär innan dess återstår att se.

Foto: Netflix

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons